Τολμηρά: Ακούστε – ακούστε!

Γράφει ο Γιώργος Γιαννάκης  

Η ΛΥΣΣΑ…

Έχουν λυσσάξει τα Συριζόπουλα από προχθές που είδαν τον Ζάεφ των Σκοπίων στην Αθήνα. Καταγγέλουν τον Kυριάκο που υποδέχτηκε τον Σκοπιανό πρόεδρο ενώ πρίν το αίσχος Πρεσπών δεν συμφωνούσε στα «βαπτίσια» των Σκοπίων σε Βόρεια Μακεδονία! Σε μία ώρα βαπτίστηκαν τα Συριζόπουλα σε υπερπατριώτες κατηγορώντας τον Κυριάκο γι’ αυτή την υποδοχή και την κακιά παρέα!

■ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ…
Να θυμίσουμε όμως σ’ αυτά τα παιδιά όλα όσα έλεγε ο Κυριάκος για την ντροπή των Πρεσπών. Αν υπογράψετε αυτή την συμφωνία, δηλαδή την παράδοση του ονόματος Μακεδονία τώρα δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής στο μέλλον. Σκεφτείτε το καλά τους είχε πει και πούλησαν την Μακεδονία για μία γραβάτα! Τώρα είναι αργά για δάκρυα, καυμένα μου παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ! Δεν ήξεραν ότι η υπογραφή και η… όταν μπαίνουν δεν παίρνονται πίσω;

❖ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ…
Δίπλα από τον Σκοπιανό Πρόεδρο ήταν και ο Αλβανός φιλότουρκος Έντι Ράμα, ο οποίος προσπάθησε να συμψηφίσει τους Αλβανούς στην Ελλάδα με την Εθνική μειονότητα στην Αλβανία! Βρήκε το θράσσος να κάνει αυτόν τον συμψηφισμό όταν είναι γνωστό ότι όλοι οι Αλβανοί στην χώρα μας απολαμβάνουν όλα τα αγαθά σε αντίθεση με τους Βορειοηπειρώτες που εξακολουθούν να αισθάνονται όπως επί καθεστώτος Χότζα! Κάποιος να του χαράξει ορισμένα φωνήεντα!

❁ ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;
Να καταργηθεί η θητεία, να μη γίνουν νέοι εξοπλισμοί και να είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να πολεμήσουμε τους Τούρκους! Το είπε σε συνέντευξή της βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη! Ας μας πουν τι πίνουν να βοηθήσουμε!

■ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ!
Με το μυαλό που κουβαλάμε νομίζετε ότι θα γλυτώσουμε την καραντίνα; Μπήκαμε στο «μαντρί» την περασμένη άνοιξη που η επιδημία ήταν στο τέλος και δεν θα μπούμε τώρα που είναι η αρχή αφού ο χειμώνας είναι η καλή εποχή της; Επομένως τα περί «666» και «τσιπάκια» και τα νταηλίκια «εγώ δεν φοράω μάσκα και δεν κόβω το στριμωξίδι» ας τ’ αφήσουμε για περιόδους που θα έχει εκλείψει ο κορωνοϊός.

❖ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ…
Ολόκληρη επανάσταση για το μέγεθος της μάσκας, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φορεθεί και ως πάνα βρακάκι! Από κει μέχρι το ποδοπάτημα της μάσκας και τους εξορκισμούς της χωράει πολλή συζήτηση. Φταίει ο Κυριάκος που δεν έκοψε στα κανονικά μέτρα τις μάσκες που μοιράστηκαν στα παιδιά. Ευτυχώς που αυτή τη φορά δεν μπήκε στο κάδρο η Μαρέβα, η οποία ότι και να γίνει, ένα μερίδιο ευθύνης πάντα το φορτώνεται!

❖ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ!..
Πήρε κατάκαρδα την απαγόρευση εισόδου ΣΥΡΙΖαίων στο νοσοκομείο της Πρέβεζας ο γνωστός βουλευτής του Νομού Κ. Μπάρκας και κατήγγειλε τον διοικητή γι’ αυτή την άδικη πράξη. Ήθελε ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να περιηγηθεί όλους τους χώρους του νοσοκομείου να μοιράζει φυλλάδια καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που έχει αφήσει το νοσοκομείο χωρίς το ανάλογο προσωπικό λες και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ αυτό… πετούσε από την άριστη λειτουργία!

❁ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ…
Ο ίδιος ο διοικητής Δ. Σκανδάλης απαγόρευσε την ελεύθερη κυκλοφορία στο νοσοκομείο χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα όταν είναι γνωστό ότι σ’ όλα τα νοσοκομεία η ελεύθερη κυκλοφορία ασχέτων δεν επιτρέπεται για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως για την προστασία της υγείας ασθενών και εργαζομένων. Το χαβά του ο κ. Μπάρκας, με το ζόρι να κυκλοφορήσουν οι ΖΑΙοι και να ενημερώσουν τον λαό για όλα τα… δεινά που υπάρχουν στον χώρο της υγείας, ξεχνώντας πως ένα χρόνο πρίν ήταν εκείνος και η παρέα του στην κυβέρνηση και ότι στον χώρο της υγείας την ευθύνη είχε ο πολλά βαρύς Πολάκης, ο οποίος ανάθεμα κι αν γνώριζε ότι υπάρχει νοσοκομείο στην Πρέβεζα!

■ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ…
Αν πούμε ότι δεν δικαιούται διά να ομιλεί ο σύντροφος Μπάρκας, πρώην υφυπουργός, θα έχουμε πέσει πολύ έξω στη διατύπωση; Όταν είναι γνωστό ότι επί εποχής Μπάρκα είχαν γίνει τίγκα σε νοσηλευτικό δυναμικό τα ΚΥ Φιλιππιάδας – Θεσπρωτικού για εξυπηρέτηση όχι των αναγκών υγείας αλλά πελατείας. Τι ακριβώς έκαναν στο ΚΥ Φιλιππιάδας 42 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και από γιατρούς σπάνιο είδος; Τρομάρα του, είναι και από την Φιλιππιάδα. Για το δε ΚΥ Πάργας καλύτερα να μη γίνεται λόγος. Φτάσαμε σε σημείο να λέμε ευτυχώς που εφέτος δεν είχε τουρισμό κι άρα δεν χρειάστηκαν γιατροί!

❖ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ;
Είναι θράσος λοιπόν να παραπονείται ο Κ. Μπάρκας επειδή ο διοικητής δεν επέτρεψε την ασύστολη περιοδεία των στελεχών ΣΥΡΙΖΑ να προπαγανδίσουν τα χάλια της υγείας στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Αντί να ψάξει τρύπα να κρυφτεί για όσα ο ίδιος δεν έκανε τα 41/2 χρόνια έρχεται να διαμαρτυρηθεί κι από πάνω ζητώντας τα ρέστα, από ποιους και γιατί άραγε;

❁ Ο ΤΥΠΟΣ…
Εξακολουθεί να περιφέρεται ένας τύπος περί το ΠΠΓΝΙ και να αυτοσυστήνεται ως επόμενος υποδιοικητής του! Ή διορίστε τον ή μαζέψτε τον. Το ίδιο πρόσωπο συμμετείχε σ’ εκλογές του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και στις περασμένες εκλογές στην Περιφέρεια και πήρε… την μπούτσικα με τον κύπρο!

■ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΠΟΛΑΚΗ…
Στο «Χ/Κώστα» ο κολλητός του Πολάκη που μαζί κάνανε εγχειρήσεις στην Ζάκυνθο σηκώνει μπαϊράκι λίγους μήνες προτού συνταξιοδοτηθεί. Αυτό το μπαϊράκι όμως έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση χειρουργείων και φυσικά σε βάρος των πολιτών, για την υγεία των οποίων τόσο πολύ κόπτονταν επί ΣΥΡΙΖΑ!

❖ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ…
Ας του πει κάποιος του εν λόγω επαναστάτη ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα και ότι ο ασθενής είναι πάνω και πέρα από κάθε ιδεολογία. Το να ετοιμάζεται από το βράδυ ο ασθενής για χειρουργείο και την άλλη μέρα ν’ ακυρώνεται η επέμβαση καθόλου υπεύθυνη στάση δεν είναι από έναν επιστήμονα που υπηρέτησε τον χώρο της υγείας για καμία σαρανταριά χρόνια.

❁ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ…
Εκτός από τον ασθενή και την οικογένειά του που ταλαιπωρούνται εκτεθειμένοι είναι και οι χειρουργοί οι οποίοι μένουν με τα νυστέρια στα χέρια επειδή ο Δ/ντής αναισθησιολόγων έχει διαφορετική άποψη στην οργάνωση των χειρουργείων. Σε τέτοιες περιόδους που τα πράγματα στην υγεία έχουν επιδεινωθεί λόγω κορωνοϊού δεν επιτρέπονται κομματικά παιχνιδάκια. Εμείς απλή επισήμανση κάνουμε κι όποιος θέλει ας την πάρει στα σοβαρά. Τον λόγο έχει η διοίκηση του νοσοκομείο!

■ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!
Ακούστε – ακούστε! 12 αναισθησιολόγοι στο Χ/Κώστα και δεν βγαίνουν τα χειρουργεία ενώ στο ΠΠΓΝΙ οι αναισθησιολόγοι είναι έντεκα και βγαίνει και παραβγαίνει. Ποιος λοιπόν θα δώσει εξηγήσεις στους ασθενείς και τους συγγενείς που μπαίνουν σε λίστες ακόμη και πέντε – έξι μηνών να κάνουν εγχειρήσεις χολής – καρκίνου κλπ; Τι είδους παιχνίδια παίζονται και ποιος έχει την ευθύνη;

Διαβάστε τη συνέχεια με πολλά τοπικά θέματα της Ηπείρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.