Το τέλος της αναξιοπρέπειας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Με τις πολιτικές εξελίξεις που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εκλογές στους δήμους, στις περιφέρειες και στο ευρωκοινοβούλιο, βλέπουμε το τέλος της αναξιοπρέπειας που λειτουργούσε ως αρχή του κράτους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζεται αυτή η διαδικασία από το κυβερνών κόμμα. Αντιθέτως όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά γίνεται και με τον πιο έντονο τρόπο για να προφτάσει την καταληκτική ημερομηνία των εθνικών εκλογών.

Έτσι και σε αυτό το επίπεδο υπάρχει η περίφημη ορολογία της προπαγάνδας που αναγκάζει τους υπαλλήλους της να λένε δέκατος τρίτος μήνας αντί επίδομα για να φανεί ότι υπάρχει μια γνήσια διαφορά. Αλλά η ίδια η προπαγάνδα δεν προλαβαίνει να εδραιωθεί κι έχουν ήδη αλλάξει οι οδηγίες για το θέμα της μεσαίας τάξης. Μάλλον το κυβερνών κόμμα κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα με αυτήν την τάξη και κατά συνέπεια προτιμά να την εγκαταλείψει για να φανεί καλύτερη σε άλλες.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ζει την αρχή του τέλους και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει τα βασικά, δηλαδή το κόμμα, διότι είναι το μόνο στο οποίο δίνει σημασία, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια εξουσίας. Έτσι έρχεται και το τέλος της αναξιοπρέπειας.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=43870&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.