Το τέλος (;) της αυτοδυναμίας και τα μαντάτα της Κυριακής του Θωμά

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα μοναδικά σαφή στοιχεία των δημοσκοπήσεων μάλλον θα πρέπει να βαρύνουν στις αποφάσεις των κομμάτων εν όψει εκλογών – και πιθανώς αυτό να συμβαίνει.

Το θέμα είναι ότι τα στοιχεία αυτά περισσότερο δυσχεραίνουν παρά διευκολύνουν τις αποφάσεις και τις στρατηγικές επιλογές.

Ποια είναι η κοινή συνισταμένη των μετρήσεων; Ότι Η ΝΔ έχει σημαντικές απώλειες, ότι κανένας άλλος δεν κερδίζει, πέραν του Βαρουφάκη και κάποιων άλλων και ότι υπό αυτές τις συνθήκες, αφενός, χλομιάζει το στοίχημα της αυτοδυναμίας και, αφετέρου, ανεβαίνει ο πήχυς των απαιτήσεων (κυρίως) για τον Ανδρουλάκη, εφόσον τεθούν ζητήματα για συνεργασίες.

Περιπλέκονται με βάση αυτά και οι αποφάσεις για τον χρόνο των εκλογών;

Δεν αποκλείεται. Η κρίσιμη ημερομηνία φαίνεται πως είναι κάποια ημέρα λίγο πριν ή λίγο μετά από την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν προκηρυχθεί εκλογές, αν αυτές πρόκειται να γίνουν στις 21 Μαΐου. Αν όχι, πάμε για Ιούλιο και βλέπουμε – πιθανώς σε αυτήν την περίπτωση να μην υπάρξουν και πολλά σενάρια για δεύτερες εκλογές…

Reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.