Το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού αφορά τόσο την Ελλάδα και την Κύπρο όσο και την ομογένεια όπου κι αν βρίσκεται πάνω στον πλανήτη. Αν θυμηθούμε ότι ο Ελληνισμός είναι δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα, τότε θα καταλάβουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό το στρατηγικό του μέλλον. Μπορεί οι περισσότεροι να χάνονται λόγω των κρίσιμων καταστάσεων που διανύουμε αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε την ουσία.

Ο ρόλος του Ελληνισμού δεν είναι μόνο να ακυρώνει σχέδια και προσύμφωνα διότι ο Ελληνισμός είναι και της δημιουργίας. Είναι και της αξιοποίησης της καινοτομίας, του ζεόλιθου και της ΑΟΖ. Ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο της ελευθερίας αλλά και της απελευθέρωσης από τα δεσμά της κατοχής.

Η ανθεκτικότητα του Ελληνισμού είναι αυτή που του έδωσε αυτή την διαχρονικότητα που όλοι αναγνωρίζουν. Η στρατηγική που επινόησε ο Ελληνισμός για ν’ αντιμετωπίζει εχθρούς πιο ισχυρούς από τον ίδιο είναι αυτή που τον έχει σώσει από πολλά δεινά που του έχουν συμβεί.

Το στρατηγικό μέλλον του Ελληνισμού που θα ζήσει πάνω στο απέραντο γαλάζιο είναι η συνέχεια μιας χιλιετούς παράδοσης αφού ο Ελληνισμός είναι πολιτισμός που χτίστηκε επί της ουσίας πάνω στη θάλασσα. Όσοι ασχολούνται μόνο με προβλήματα ξηράς, συνόρων και πράσινης γραμμής τα κάνουν θάλασσα. Όσοι επενδύουν στρατηγικά πάνω στην ισχύ της θάλασσας δημιουργούν το μέλλον της γης.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42239&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.