Το σκάνδαλο και η… τρέλα

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης

Αν θυμόμαστε καλά -οι πολίτες αυτής της χώρας-, πριν από καμιά δεκαριά χρόνια υπεγράφη μια «συμφωνία συμβιβασμού» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Siemens.

Η συμφωνία προέβλεπε μια σειρά συμψηφισμών για απαιτήσεις της γερμανικής εταιρίας από το Δημόσιο και ένα πακέτο επενδύσεων. Για να πούμε την αλήθεια, μάλλον κανείς δεν γνωρίζει αν η Siemens τήρησε τους όρους αυτής της συμφωνίας. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

ΑΛΛΑ ας αφήσουμε στην άκρη το αν και κατά πόσο τηρήθηκε η συμφωνία. Το ζήτημα είναι άλλο. Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της «ζημίας» που υπέστη η χώρα από το σκάνδαλο της Siemens. Κάτι που, άλλωστε, συνέβη και σε άλλες χώρες.

ΓΙΑ το σκάνδαλο αυτό κατηγορήθηκαν πολλοί. Στελέχη της Siemens, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Μάλιστα, ο Θεόδωρος Τσουκάτος -ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης Σημίτη- ομολόγησε ότι έλαβε ένα εκατομμύριο μάρκα που κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Τσουκάτος αθωώθηκε.

ΠΡΙΝ από λίγες ημέρες αθωώθηκαν οριστικά και αμετάκλητα και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Οι περισσότεροι λόγω παραγραφής.

ΑΡΑ, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, δεν υπήρξε σκάνδαλο Siemens. Και προφανώς δεν μπορεί κανείς να αναφέρεται σε «σκάνδαλο», γιατί μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτό λέει η λογική.

Ελεύθερος Τύπος 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.