Το κότερο… του Σαμαρά!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Εμείς οι απλοί πολίτες αναρωτιόμαστε. Γιατί η κ. Παναγόπουλου δεν παραχώρησε το κότερό της και στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά;

Όλος αυτός ο ντόρος με τον Τσίπρα , το κότερο, το πούρο και τα απωθημένα του, έκανε και τους απλούς θνητούς να αναρωτηθούν. Γιατί η κ. Παναγοπούλου δεν παραχώρησε το κότερο με το προσωπικό του στον Αντώνη Σαμαρά, που δούλευε ασταμάτητα, που έχασε την όρασή του για την Πατρίδα, που κατασυκοφαντήθηκε από μέσα και κυρίως από τον Τσίπρα και τη συνομοταξία του, που στην κυριολεξία και με αυτοθυσία πήγαινε να βγάλει τη χώρα μας στο ξέφωτο;

Βγήκε η κ. Παναγοπούλου με έπαρση σαν να απευθύνεται σε κουβαρίστρες και μας είπε ότι ο πιο ανίκανος και απατεώνας πρωθυπουργός, ήταν κουρασμένος!

Ποιος του είπε να αναλάβει χωρίς να ξέρει τη δουλειά, χωρίς ικανότητες , χωρίς προσόντα ,μόνο με ψέματα; Ένα τέτοιο άτομο, ικανό, το λένε μόνο οι όμοιοί του.

Όλοι οι Έλληνες πλέον ξέρουν ότι είχε γερές πλάτες πίσω του, επειδή είχε υποσχεθεί να υποθηκεύσει τη χώρα μας για 99 χρόνια και να παραδώσει όνομα και αυτές τις πλάτες ήθελε να εκμεταλλευτεί η κ. Παναγοπούλου για να βγάλει τα δικά της απωθημένα ,καταλήγουμε λογικά .

Έχουν κοινό σημείο τα απωθημένα. Τσίπρα, Μπαζιάνα και κ. Παναγοπούλου.

Δεν μας ενδιαφέρει η δουλειά που έκανε η κ.Παναγοπούλου πριν αποκτήσει το κότερο του συζύγου της, αλλά μας ενδιαφέρει η κρίση της όταν μας βλάπτει, διαφημίζοντας ένα άτομο που μας κατέστρεψε, ως ικανό.

Μας δείχνει πολλά αυτό για την κρίση της και για το <εγώ>της. εις βάρος του κόσμου. Τι να υποθέσουμε; Ότι φοβήθηκε να ζητήσει χάρες απτον κ. Σαμαρά και να του παραχωρήσει για αντάλλαγμα το κότερο, η φοβόταν ότι θα αρνηθεί, επειδή συνεχώς δούλευε και εκτός από την όραση που έχασε για εμάς, έχανε και τον ύπνο του, επειδή δούλευε το μυαλό του 24 ώρες το 24 ωρο ώστε να κερδίσει η χώρα μας;

Η κ.Παναγοπούλου που διαφημίζει τους ανίκανους, αναρωτήθηκε γιατί οι γείτονες δεν τα έκαναν αυτά επί Σαμαρά; Δε λέω για τα Σκόπια που δεν τολμούσε κανένας να θέσει θέμα. Τόσο δεν την ενδιαφέρει η χώρα της, προκειμένου να κερδίσει μια θέση που από ότι απεδείχθη από την κρίση της, δεν αξίζει;

Ολέθριο για τη χώρα μας τα απωθημένα από όλες τις πλευρές. Και για άτομα που παίρνουν την εξουσία με ψέματα και για όποια κυρία μέσω του γάμου της αποκτά υλη, χωρίς πνευματικά και ψυχικά προσόντα

Όποιος/α έχει τα πνευματικά και ψυχικά προσόντα , βοηθά διαφορετικά τις κοινωνίες και τις ανθρώπινες ψυχές.

Οι εξελιγμένες ψυχές χωρίς απωθημένα, δεν έχουν ένα τέτοιο διογκωμένο “εγώ” με ανταλλαγές.

Την εποχή εκείνη του πούρου, είχαν το θράσος οι κυβερνώντες να κοροϊδεύουν τα άτομα στο Μάτι, επειδή έθαβαν τους νεκρούς τους, που αυτοί οι κυβερνώντες προκάλεσαν.

Οι εξελιγμένες ψυχές τότε, έπρεπε ν ανακουφίσουν με κάποιο τρόπο τα άτομα που έμειναν πίσω και υπέφεραν απτούς νεκρούς τους, αντί να δίνουν υλη κότερα και πούρα στους ψεύτες.

Δεν θα υπήρχε αντάλλαγμα από αυτούς τους πονεμένους σκέφτηκαν;

Θα υπήρχε πολύ μεγαλύτερο απτό αντάλλαγμα του Τσίπρα.

Η ανακούφιση που θα προσέφερε στους πονεμένους, οι ευχές τους και η υστεροφημία αυτών που ανακούφισαν κάπως.

Αυτό βέβαια θα το καταλάβαιναν οι κυρίες με τα κότερα που απέκτησαν απτούς γάμους τους και οι απατεώνες πρωθυπουργοί, αν δεν είχαν απωθημένα, αν δεν είχαν νοοτροπία Λουδοβίκου και αν ήθελαν να βοηθήσουν άτομα και πατρίδα.

Θα το είχαν αντιληφθεί, αν δεν απέβλεπαν στο προσωπικό τους συμφέρον εις βάρος του συλλογικού, αν ήταν πράγματι εξελιγμένες και ανυψωμένες ψυχές και πνεύματα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.