Τι σημαίνει καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο, κύριε Τσίπρα;

Γράφει ο Θεόφιλος Νικολαΐδης, Επιχειρηματίας

Περίμενα από την Αντιπολίτευση να θέσει αυτό το ερώτημα στον Τσίπρα αλλά αφού δεν το κάνει ας το κάνω εγώ και ας πέσει στον γιαλό.
-Τι σημαίνει καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο κύριε Τσίπρα;

Επί εβδομάδες ακούμε καθημερινά τον Αλέξη και τους λοιπούς ακόλουθους του να μας λένε πως τον Αύγουστο θα έχουμε μια καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο. Το λένε και το ξαναλένε χωρίς να το εξηγούν, αφήνοντας στον λαό που δεν είναι οικονομολόγος, να καταλάβει πως αυτό είναι κάτι το καλό. Και το επαναλαμβάνουν καθημερινά ελπίζοντας ότι θα το εμπεδώσουν όσον το δυνατόν περισσότεροι που δεν καταλαβαίνουν τελικά αυτό τι σημαίνει, πλην ότι πρέπει να είναι κάτι το καλό. Το ξαναέπαιξαν το παιγνίδι και το κέρδισαν τότε, πριν να έρθουν ακόμα στην Εξουσία. Τότε που το έπαιζαν αντιμνημονιακοί, γιατί το Μνημόνιο ήταν κάτι κακό και αυτοί με ένα νόμο, ένα άρθρο θα εξόρκιζαν το κακό και θα καταργούσαν το Μνημόνιο. Και το έχαψαν πάρα πολλοί το παραμύθι γιατί η τότε Κυβέρνηση δεν εξήγησε στον λαό τι σήμαινε μνημόνιο που οι άλλοι θα καταργούσαν και δεν του είπε πως μνημόνιο είναι οι όροι μιας συμφωνίας για να μας δανείσουν και αν καταργήσουμε αυτή την συμφωνία παύουν οι άλλοι να μας δανείζουν και αν παύσουν να μας δανείζουν χρεοκοπούμε γιατί τα έξοδα της Χώρας είναι περισσότερα από τα έσοδα της. Άρα λοιπόν κατάργηση μνημονίου σημαίνει κατάργηση δανεισμού, σημαίνει χρεωκοπία. Τόσο απλή θα ήταν η εξήγηση που ποτέ δεν ακούστηκε αλλά έμεινε η εντύπωση πως ο Τσίπρας θα καταργούσε κάτι το κακό.

Στα ίδια βήματα βαδίζουν και τώρα και οι δύο πλευρές με την καθαρή έξοδο. Και ο μεν Τσίπρας έχει κάθε λόγο να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή της νίκης η δε Αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνομαι τι λόγο έχει να ακολουθεί την αποτυχημένη συνταγή της ήττας.

Να του θέσει λοιπόν το ερώτημα τι σημαίνει για αυτόν καθαρή έξοδος και αν αυτός αρνηθεί, να εξηγήσει αυτή αναλυτικά στον λαό τι πραγματικά θα ήταν η καθαρή έξοδος και τι πραγματικά θα συμβεί μετά τον Αύγουστο. Γιατί τώρα παρακολουθούμε ένα γαϊτανάκι με την Κυβέρνηση να ομιλεί για καθαρή έξοδο και η Αντιπολίτευση να το αρνείται. Αλλά επειδή κάθε Αντιπολίτευση στην Ελλάδα αρνείται αυτά που πρεσβεύει η εκάστοτε Κυβέρνηση, η σκέτη άρνηση δεν αρκεί και απλά πολλοί θα την θεωρήσουν μια άρνηση από αντιπολιτευτική υποχρέωση.

Είπα και λίγα και πολλά και όποιος κατάλαβε κατάλαβε, τα μακροσκελή κείμενα δεν είναι απαραίτητα και τα πιο κατανοητά. Πόσο μάλλον που εδώ μιλάμε για έννοιες αυτονόητες…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.