Τι λες Κουρουμπλή; Λαθραίοι οι Έλληνες Μικρασιάτες;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Κουρουμπλή! Δεν συγκρίνονται οι Έλληνες της Μ. Ασίας με όλη την Αφρική και την Ασία

Ο κ. Κουρουμπλής θέλει να πετάξει πυροτεχνήματα μήπως βρει στέγη σε άλλο κόμμα όπως συνηθίζει προφανώς

Καλό είναι να διευκρινίζουμε γιατί τα ακούν και παιδιά και μπερδεύονται

Οι Έλληνες της Μ. Ασίας μιλούσαν τη γλώσσα μας , είχαν τη θρησκεία μας, και ήρθαν γιατί κινδύνευε η ζωή τους (όχι από τον συνωστισμό βέβαια)

Οι Έλληνες της Μ. Ασίας είχαν πολιτισμό, δεν προσπαθούσαν να μας αλλάξουν τρόπο ζωής, όπως να μη τρώμε χοιρινό, δεν ήθελαν ν αλλάξουν τη θρησκεία μας γιατί μας ένωνε η ίδια θρησκεία, ούτε κάθονταν να τους πληρώνουμε, ούτε μετέφεραν ασθένειες. Ήταν Έλληνες

Ήταν εργατικοί και καθαροί. Έλαμπαν από καθαριότητα και διέπρεψαν επαγγελματικά, εμπορικά επιχειρησιακά

Ποια σχέση υπάρχει με αυτή τη νοοτροπία και πραγματικότητα, με τους σημερινούς λαθρο που μας εκμεταλλεύονται αξιακά, πολιτισμικά, οικονομικά εθνικά;

Καλό είναι να ξέρουμε να κάνουμε συγκρίσεις. Το να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις δε δείχνει ωριμότητα.

3 σκέψεις σχετικά με το “Τι λες Κουρουμπλή; Λαθραίοι οι Έλληνες Μικρασιάτες;

 • 15/02/2020, 08:04
  Permalink

  Το ’22 οι αυτόχθονες αντέδρασαν στην άφιξη των προσφύγων από Μικρά Ασία. Σαν δικαιολογία μπορώ να πω ήταν η άγνοια των παλαιοελλαδιτων. Οι πρόσφυγες ήταν πιο κοσμοπολίτες από τους ντόπιους. Η εξίσωση με τους σημερινούς “προσφυγες” ειναι ανιερη και προσβλητικη.

  Σχολιάστε
  • 16/02/2020, 05:43
   Permalink

   Οι πρόσφυγες τότε ήταν κατατρεγμένοι άνθρωποι που είχαν τα πάντα στο τόπο τους και ξαφνικά βρέθηκαν στην πιο άσχημη θέση να διεκδικούν τα προς το ζήν με ίδια κουλτούρα και αγάπη με το τόπο που πήγαν .
   Οι σημερινοί, στην πλειοψηφία τους είναι τυχοδιώκτες που επιθυμούν μια καλύτερη ζωή χωρίς καν αγάπη για την ισότητα και το σεβασμό σε γυναίκες παιδιά και ζώα .

   Σχολιάστε
   • 16/02/2020, 23:03
    Permalink

    Χώρια που κλέβουν, ληστεύουν, βιάζουν, σκοτώνουν (όχι όλοι, αλλά πάρα πολλοί από αυτούς)… Σκοτώνονται και μεταξύ τους… όχι όμως οι δικοί μας πρόσφυγες που είχαν επίπεδο. Αυτοί είναι οικονομικοί μετανάστες, πολλοί ενδεχομένως εγκληματίες σε αναζήτηση νέου και πιο προσοδοφόρου πεδίου δράσης, οι ομογενείς τους με επίπεδο, έχουν μείνει στην χώρα τους.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.