Τι έχουν τα έρμα…

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εξηγήσεις επειδή οι δημοσκοπήσεις «αδικούν» το κόμμα τους. Ενοχλήθηκαν σφόδρα επειδή δημοσκόπηση παρουσίασε το άνοιγμα της ψαλίδας -κάπου 17 μονάδες- ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία (διάβαζε κυβέρνηση) και ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησαν να ελεγχθεί η εγκυρότητα της έρευνας και ποιος την παρήγγειλε.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Τι αποδεικνύει η άρνησή τους; Το πρώτο, ότι μετά από ΠΕΝΤΕ συναπτά έτη, σήμερα «ανακαλύπτουν» στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις δίνουν το προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, επί ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Το δεύτερο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να κοιτάξει κατάματα τα κοινωνικά τραύματα που προκάλεσε η διακυβέρνησή του και δεν αποδέχεται την πολιτική του απαξίωση. Κατανοητό.

Πάμε από την αρχή: Τι λένε τα θεωρητικά κείμενα ανάλυσης των -πάσης φύσεως- μετρήσεων; Οτι η μέτρηση αποτυπώνει τις τάσεις που καταγράφονται τη στιγμή που διεξάγεται η έρευνα. Τι άλλο; Οτι, εφόσον η έρευνα επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σταθερό δείγμα και οι τάσεις που καταγράφονται δεν αφίστανται πολύ από τις προηγούμενες, τείνουν να παγιωθούν. Ητοι εγκαθίστανται.

Υπάρχει όργανο ελέγχου της αξιοπιστίας των εταιριών που διενεργούν δημοσκοπήσεις; Υπάρχει ελεγκτική αρχή δημοσκοπήσεων, υπάρχει το ΕΣΡ. Υπάρχουν χίλιοι δυο οργανισμοί. Επομένως, προς τι οι αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Βάλτε τώρα με το νου σας όταν επί μία πενταετία οι μετρήσεις σταθερά και αβίαστα καταγράφουν την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και την ταυτόχρονη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση της καταλληλότητας για πρωθυπουργός. Πρώτος ο Μητσοτάκης και μετά το χάος.

Αυτό που δεν έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δύο χρόνια -και πλέον δεν μπορεί να κάνει- ήταν να βυθιστεί στις ήττες του και να αναδυθεί έχοντας κατανοήσει τα λάθη του: Από τον ιδεολογικό αυταρχισμό του, τον σκληρό συντηρητισμό του, την άγνοια των εργαλείων της διεθνούς πρακτικής, τη συνεχή στυγνή χρήση της προπαγάνδας, ως την επιλογή των ζητημάτων που επιλέγει να δίνει αγώνα άγονο ως αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση πορεύεται… με καθρεφτάκια για ιθαγενείς: Πότε «άχρηστο το εμβόλιο», πότε «κάτω η αστυνομοκρατία», πότε «παροχή νέας κατάργησης ΕΝΦΙΑ», πότε «ήρωας ο Κουφοντίνας», πότε ανακαλύπτει το αρχαίο παρελθόν της Ακροπόλεως που το απέρριπτε μετά βδελυγμίας ως σοβινιστικό, αλλά ποτέ κοντά στην πραγματικότητα. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως αρθρώνει αντιπολιτευτικό λόγο και αντιστοιχεί τις προτεραιότητές του, πάσχοντας από ιδεολογικό ίλιγγο και με προσηλωμένο το βλέμμα στη δεκαετία του ’80 και στη ψευδομίμηση του Ανδρέα, δεν υπάρχει περίπτωση να ορθοποδήσει. Προς το 3% θα κατατείνει.

Ωστόσο, ας δούμε με κατανόηση ότι βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός τους φέρουν βαρέως το γεγονός ότι με «τον ήλιο τα βγάζουν, με τον ήλιο τα μπάζουν, τι έχουν και ψοφάν τα έρμα»…

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.