«Θύμωσε ο αγάς και έκοψε τ’ @…… του»

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Η επικράτηση πάνω στα συντρίμμια είναι συνήθης επιδίωξη των κομμάτων. Στόχος δεν είναι μια κοινή προσπάθεια βελτίωσης της χώρας και της ζωής των πολιτών της. Στόχος και ελπίδα είναι – ει δυνατόν – η απόλυτη καταστροφή προκειμένου να επιταχυνθεί η φθορά της όποιας κυβέρνησης και να ανοίξουν οι πύλες της εξουσίας.

Θα διερωτηθεί δικαίως κάποιος: «Γιατί να θες να κυβερνήσεις επί ερειπίων;». Γιατί απλούστατα, ακόμα και στην καταστροφή, το κράτος θα διαχειρίζεται 60-70 δις, άρα θα μπορούν να στήνουν οι διάφοροι τα διάφορα μαγαζάκια τους και να λύνουν το οικονομικό πρόβλημα των ιδίων, των παιδιών τους και πολλών πολλών λοιπών απογόνων.

Το βασικό ερώτημα που δεν βρίσκει απάντηση, είναι το γιατί ο μέσος πολίτης μπορεί να εύχεται την καταστροφή. Αν είναι κομμάτι του κομματικού απαράτ και περιμένει να έρθει το κόμμα στην εξουσία για να βολευτεί με καλοπληρωμένη αργομισθία τύπου Καρανίκα, να το καταλάβω. Αθέμιτη επιδίωξη μεν, ανθρωπίνως κατανοητή δε. Αν δεν έχει να περιμένει κάτι τέτοιο, τι ακριβώς εύχεται;;;!!!

Όλοι είμαστε στο ίδιο κατάστρωμα του ίδιου πλοίου. Αν το πλοίο φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του, όλοι θα ωφεληθούμε περισσότερο ή λιγότερο. Αν προσκρούσει σε παγόβουνο, όλοι θα βυθιστούμε πλην των ολίγων που έχουν ήδη κλείσει θέση στις σωσίβιες λέμβους.

Αν αυτό το καλοκαίρι χαθεί άλλο ένα 25% του ΑΕΠ από τον τουρισμό, δεν θα το πληρώσουν μόνο οι κακοί ξενοδόχοι. Ούτε καν μόνο οι εργαζόμενοι της αγοράς αυτής. Ούτε καν μόνο οι μικροεπιχειρηματίες που ζουν από τον τουρισμό σε συμπληρωματικές αγορές. Θα το πληρώσει όλη η οικονομία και όλα τα νοικοκυριά. Ακόμα και όσοι εργάζονται στο δημόσιο και νομίζουν ότι έχουν πιάσει τον Πάππα από τα π@πάρια.

Στην Ελληνική επαρχία, υπάρχει μια παροιμία σοφή όπως όλες οι παροιμίες… «Θύμωσε ο αγάς και έκοψε τ’ @ρχίδια του»… Άρα αν επέλθει η οικονομική καταστροφή που πολλοί εύχονται, μην παραξενευτούν αν νοιώσουν ένα κενό στο παντελόνι τους…Εκεί ψηλά…στον καβάλο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.