Θέλει η… «αποτέτοια» να κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζεται εκλογικά από το Τουρκικό Προξενείο στη Ροδόπη! Το μοναδικό νομό που «κέρδισε» στις πρόσφατες εκλογές…
Κατηγορήθηκε ακόμα, γιατί μειονοτικός βουλευτής του, που εκλέγεται στην Θράκη, αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα», όπως είναι ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί η Τουρκία – κι όχι σε «μουσουλμανική μειονότητα», όπως ρητώς αναγνωρίζεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης (του 1923)…
Κατηγορήθηκε τέλος, ότι το στέλεχός του Νίκος Φίλης υπερασπίστηκε το «δικαίωμα» του μειονοτικού βουλευτή του, να μιλάει για «μουσουλμανική μειονότητα».
Δηλαδή υπερασπίστηκε το «δικαίωμα» ενός Έλληνα βουλευτή, να υιοθετεί τους «εκτός Διεθνούς Νομιμότητας» τουρκικούς αναθεωρητικούς ισχυρισμούς σε βάρος της Ελλάδας.
Γιατί περί αυτού πρόκειται: Η αναφορά σε «τουρκική μειονότητα» υπηρετεί την «αναθεώρηση» της Συνθήκης της Λωζάνης, που είναι μόνιμη επιδίωξη του Ερντογάν τα τελευταία χρόνια…

Κατηγορήθηκε για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες…
Και τι απάντησε;
Ότι ακριβώς τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε υιοθετήσει και ο… Αντώνης Σαμαράς!
Το 1989, λέει…

Στο μεταξύ βγήκε η ΝΔ επισήμως και απεκάλυψε τι ακριβώς είχε συμβεί:
Πριν 35 χρόνια περίπου ένα περιοδικό που έβγαινε τότε – η «Εποπτεία» – δημοσίευσε ρεπορτάζ για συνέντευξη που είχε δώσει ο Σαμαράς σε ξενόγλωσσο μέσο και στο οποίο αναφερόταν λέει, σε «τουρκική μειονότητα»…
Αλλά αυτό ΔΕΝ ήταν αλήθεια.
Ο Σαμαράς διαμαρτυρήθηκε. Ο συντάκτης του άρθρου παραδέχθηκε το λάθος του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη.
Το ίδιο το περιοδικό ζήτησε δημόσια συγγνώμη.
Κι ύστερα το θέμα ξεχάστηκε, μέχρι που το ξαναθυμήθηκαν οι παπαγάλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που στριμώχτηκαν ξανά, για τις ίδιες γνωστές αμαρτίες.

Προσέξτε: Δεν λένε ότι «καλώς» χαρακτηρίζουν τα στελέχη τους την μουσουλμανική μειονότητα ως «τουρκική».
Λένε ότι… το ίδιο έκανε πριν 35 χρόνια και ο Σαμαράς.
Κι ας έχει πλήρως διαψευστεί αυτό το τελευταίο…
Παιδαριώδη πράγματα…
Εκτός από ψεύτες είναι και ανόητοι…
Προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω από κάτι που ΔΕΝ έκανε ο Σαμαράς!
Και τα έκαναν μούσκεμα.

Δεν είναι που λένε ψέματα. Είναι ότι ξεχνάνε πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία σήμερα:
Ξεκίνησε λοιπόν, γιατί στέλεχος του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την καταγγελία, ότι «στη Ροδόπη δεν κερδίσαμε εμείς, κέρδισε το… Τουρκικό Προξενείο»!
Δηλαδή αυτό που καταλάβαμε όλοι μας, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και το κατήγγειλε ανοιχτά…
Τώρα!
Κι ύστερα τους φταίει ο Σαμαράς, για κάτι που… ΔΕΝ είπε πριν 35 χρόνια!

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα μίλησε – επαναλαμβάνω ΤΩΡΑ – για «Πέμπτη Φάλαγγα» μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι για «Πέμπτη Φάλαγγα» του τουρκικού Προξενείου όπως ίσως καταλάβατε. Αλλά για «Πέμπτη Φάλαγγα» μιας φράξιας του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, για να καθαιρέσουν (μετά την επόμενη εκλογική ήττα) τον ίδιο τον Τσίπρα…
Αυτοί ήδη άρχισαν να σφάζονται μεταξύ τους και στην απελπισία τους πάνω, βρίζουν τον… Σαμαρά!
Το γάρ πολύ της θλίψεως…

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν:
Όταν το 2019 ψήφιζαν στη Βουλή (με «δανεικούς βουλευτές από το Κόμμα του Καμένου) την «επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών» αναγνωρίζοντας «Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα», υποστήριζαν -ξανά- ότι αυτό το είχε κάνει και ο Σαμαράς το 1991, και οι κυβερνήσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή (δια χειρός Μπαμπινιώτη) τη δεκαετία του 70…
Αποκαλύφθηκε ότι έλεγαν ψέματα και τότε.
Αυτό που κατηγορούσαν τον Σαμαρά ήταν ότι επί υπουργείας του στο Εξωτερικών, τον Νοέμβριο του 1991, ΠΡΙΝ ακόμα διαλυθεί επισήμως η ενιαία Γιουγκοσλαβία, ανανεώθηκε μια εμπορική συμφωνία με την Ελλάδα που υπήρχε πολλά χρόνια πριν και ανανεωνόταν κατά τακτικά χρονικά διαστήματα. Σε εκείνη τη διμερή Συμφωνία περιγραφόταν αναλυτικά οι περιοχές της Γιουγκοσλαβίας, από όπου περνούσε η οδική σύνδεση Ελλάδας-Δυτικής Ευρώπης, αναφέροντας ρητά τα διοικητικά διαμερίσματα της, ως τότε, ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.
Η Συμφωνία αυτή είχε διατυπωθεί χρόνια πριν και ανανεωνόταν «αυτόματα». Οι αναφορές στις εσωτερικές διοικήσεις της γειτονικής χώρας δεν είχαν καμία αξία «διεθνούς αναγνώρισης». Η Ελλάδα δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει για το πώς ονόμαζε η Γιουγκοσλαβία τις εσωτερικές της περιφέρειες…
Για να καταλάβετε ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί διανοήθηκαν ποτέ να επικαλεστούν αυτό το περιστατικό ως «έμμεση αναγνώριση» της Δημοκρατίας της Μακεδονίας από την Ελλάδα, ή – πολύ περισσότερο – από το Σαμαρά.
Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί!
Τελικά μερικοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αποδείχθηκαν πιο ακραιφνείς «Μακεδόνες» από τους Σκοπιανούς…

Το ίδιο και με την υποτιθέμενη «αναγνώριση» της «μακεδονικής γλώσσας» από τον Μπαμπινιώτη, επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη δεκαετία του 70…
Όπως εξήγησε τότε ο κ. Μπαμπινιώτης, επρόκειτο για συμμετοχή της Ελλάδας σε Επιτροπή του ΟΗΕ όπου καταγράφονταν οι γλώσσες και οι ντοπιολαλιές κάθε χώρας. Και όπου η καταγραφή τους γινόταν με ευθύνη κάθε κράτους, χωρίς να μπορούν τα υπόλοιπα κράτη να αναμιχθούν για το ποιες γλώσσες ή διάλεκτοι δηλώνονταν από κάθε κυβέρνηση και πώς ονομάζονταν. Η καταγραφή γινόταν χωρίς να ισοδυναμεί «αναγνώριση» από τις υπόλοιπες χώρες. Ήταν αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα κάθε χώρας.
Η Ελλάδα ασφαλώς δεν συμφωνούσε με την «Μακεδονική γλώσσα» που δήλωνε τότε η κυβέρνηση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας (επί Τίτο), όπως δεν συμφωνούσε με τη «Μακεδονική γλώσσα» ούτε η Βουλγαρία τότε (επί κομμουνιστή ηγέτη Ζίβκοφ).
Η «Μακεδονική γλώσσα» για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε διεθνώς, με ευθύνη της Ελληνικής κυβέρνησης -του ΣΥΡΙΖΑ- από την Συμφωνία των Πρεσπών το 2019.
Και η Βουλγαρία τότε διαμαρτυρήθηκε, γιατί προηγουμένως η «Μακεδονική γλώσσα» δεν είχε διεθνή αναγνώριση.
Και έκτοτε η Βουλγαρία υποχρέωσε τα Σκόπια να δηλώσουν ότι η «Μακεδονική Γλώσσα» είναι στην πραγματικότητα Βουλγαρικό ιδίωμα! (Παραδοχή που ήδη «αποδυναμώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών!)
Αλλά δεν μπορούν να το βάλουν στο Σύνταγμά τους οι Σκοπιανοί, γιατί δεν έχουν την απαραίτητη ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή τους.
Κι έτσι η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ έχει μπλοκάρει.
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα. Μετέτρεψε ένα πρόβλημα (μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων) σε ένα άλλο πρόβλημα (μεταξύ Σκοπίων και Βουλγαρίας). Με τη μόνη διαφορά ότι τον ψευτομακεδονισμό των Σκοπίων η Ελλάδα τον «αποδέχθηκε», αλλά η Βουλγαρία δεν τον αποδέχθηκε.
Κι αυτό ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Βουλγαρίας, ενώ αποδυναμώνει την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας…
Μόνο που αυτό το ολέθριο σφάλμα το έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Δεν το είχε κάνει καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.
Και γι’ αυτό το ολέθριο σφάλμα φταίει ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς. Δεν τους φταίει ο Σαμαράς, δεν τους φταίει ο Μπαμπινιώτης, δεν τους φταίει κανένας απ’ όσους προηγήθηκαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα να βρει συνενόχους στην ολέθρια πολιτική του. Αλλά δεν τα καταφέρνει…

Άλλωστε έσκασε και νέα «βόμβα» σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ προχθές. Βγήκε πρώην διπλωματικός σύμβουλος του ίδιου του Τσίπρα, ο πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Αϋφαντής και κατήγγειλε ότι το 2014, με παρέμβαση του Τουρκικού προξενείου αποκλείστηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η μουσουλμάνα ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν.
Οι άνθρωποι έκαναν πάντα ό,τι τους έλεγε το Προξενείο.
Και τους φταίει τώρα ο… Σαμαράς!
Ο μόνος ίσως που δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με όλα αυτά…

Ή όπως έλεγαν οι παλιότεροι:
Θέλει η… «από τέτοια» αν κρυφτεί, μα η χαρά δεν την αφήνει!

Για να πούμε την αλήθεια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το μόνο κόμμα που είχε μαυρογιαλούρικα «νταλαβέρια» με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, με αντάλλαγμα τις ψήφους της εκεί μουσουλμανικής μειονότητας. Κι άλλοι το έκαναν. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ το… «παράκανε»!
Και μετέτρεψε σταδιακά την αισχρή συναλλαγή σε «ιδεολογία»!
Πάντως ο Σαμαράς ήταν ο μόνος με τον οποίο το εκεί τουρκικό Προξενείο δεν είχε «σχέσεις»! Γιατί όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών είχε πιάσει τον Τούρκο Πρόξενο να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της χώρας και τον απέλασε!
Όπως θα έκανε κάθε υπουργός Εξωτερικών που σέβεται τον εαυτό του. Σε κάθε σύγχρονη χώρα που σέβεται τον αυτό της.
Κι αντί το παράδειγμά του Σαμαρά τότε, να το ακολουθήσουν οι επόμενοι υπουργοί Εξωτερικών, το έκαναν γαργάρα.
Κι ύστερα όταν ο εξελέγη αρχηγός της ΝΔ ο Σαμαράς, το Νοέμβριο του 2009, ο τότε μειονοτικός πρώην βουλευτής της ΝΔ από τη Θράκη, Αχμέτ Ιλχάν δήλωσε αμέσως ότι φεύγει από το Κόμμα. Δεν άντεξε να μείνει ούτε μια μέρα!
Αργότερα πολιτεύθηκε με το Κόμμα της κας Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία), αλλά το Κόμμα εκείνο δεν έβγαλε βουλευτές το 2012.
Αργότερα πολιτεύθηκε με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, αλλά επίσης δεν εξελέγη. Ύστερα πολιτεύθηκε με το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θοδωράκη, το 2015 και εξελέγη, αλλά διαφώνησε κι έφυγε το 2017, προσχωρώντας στο ΚΙΝΑΛ, με το οποίο πολιτεύθηκε και εξελέγη το 2019.
Απ’ όλα τα κόμματα πέρασε, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Με όλους τους πολιτικούς είχε καλές σχέσεις.
Τον μόνο που δεν άντεχε ήταν τον Αντώνη Σαμαρά.
Κι αυτόν βρήκαν να κατηγορήσουν ως… «πρώτο διδάξαντα»!
Πράγματι, θέλει η «αποτέτοια» να κρυφτεί…

Συμπέρασμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί σήμερα τον Σαμαρά για καταγγελία που έκανε στέλεχός του σε βάρος… του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το Τουρκικό Προξενείο!
Καταγγελίες που έχουν ξαναγίνει από άλλα στελέχη του στο παρελθόν, πάλι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι για τις πολύ στενές σχέσεις του με το Τουρκικό Προξενείο!
Κι ενώ ο Σαμαράς είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός αρχηγός, τον οποίο το τουρκικό Προξενείο – και οι εγκάθετοί του – δεν θέλουν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό.
Δεν είναι μόνο θρασείς.
Δεν είναι απλώς «πουλημένοι».
Είναι ηλίθιοι!

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, υπήρξε μικρό κόμμα στο παρελθόν – όχι της Αριστεράς αυτή τη φορά – που πήρε 2,4% πανελλαδικά, δεν εξέλεξε βουλευτές, αλλά τοπικά στη Ροδόπη πήρε 17,5%!
(Μερικοί – και μερικές – καλά θα κάνουν να μη μιλάνε «για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»…)
Πράγματι, με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής πολλοί «νταραβερίστηκαν» κατά καιρούς. Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ το παράκανε…
Και ζητάει και «τα ρέστα» από πάνω.
Όταν θα ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου, μην απορούν και πάλι για το «απογοητευτικό αποτέλεσμα». Μην ψάχνουν αλλού τους «φταίχτες».
Απλώς τώρα πια ο κόσμος τους κατάλαβε.
Άργησε, αλλά τους κατάλαβε.
Τώρα πληρώνουν τις «Πρέσπες»,
τώρα πληρώνουν τους λάθρο που έφερναν μαζικά το 2016,
τώρα πληρώνουν τον Παπαδημούλη που ήθελε να κόψει το «φράχτη» στον Έβρο από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις,
τώρα πληρώνουν το κοριτσάκι από τη Συρία που… ΔΕΝ «πέθανε» πέρσι σε νησίδα του Έβρου,
τώρα πληρώνουν τις «ασφυκτικές» σχέσεις τους με το τουρκικό Προξενείο.
Και τώρα οι ψηφοφόροι τους μαυρίζουν όπου τους βρουν!
Καλό αυτό…

Έτσι, καιρός ήταν να μάθουν όλοι οι επόμενοι, πως όποιος γίνεται «μακρύ χέρι της Τουρκίας» στην Θράκη, θα μαυρίζεται μεγαλοπρεπώς στην Ελλάδα.
Από χρόνια έπρεπε να έχει γίνει αυτό.
Κάλλιο αργά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.