Τα παιδιά της Αλλαγής (φύλου!)

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Στην υπόλοιπη Ευρώπη η συζήτηση κινείται γύρω από την κυβερνητική προοπτική στη Γερμανία, την λειτουργικότητα και τις αντοχές της συνεργασίας τύπου… Τζαμάικα αλλά και γύρω από τις προτάσεις Μακρόν για το μέλλον της Ε.Ε. που λίγο λίγο ξεδιπλώνονται.

Στην Ελλάδα πάλι, ο κυβερνητικός θίασος ασχολείται με πολύ πιο… σοβαρά ζητήματα. Στα πλαίσια του αυτοπροσδιορισμού επείγονται να υπερψηφίσουν την δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση αλλά και να συμμορφωθούν με τις Ευρωπαϊκές παραινέσεις για αναγνώριση ως νόμιμης οντότητας της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Η νέα τυρρανία της πολιτικής ορθότητας που λέγεται ανεξέλεγκτος αυτοπροσδιορισμός, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την άνεση να δηλώσεις ότι φύλο θες, χωρίς κανείς να ελέγχει την ψυχική σου κατάσταση και ούτε να χρειάζεται να ακολουθήσεις διαδικασία αντίστοιχης σωματικής προσαρμογής αποδεικνύοντας την πίστη και την ουσιαστική ανάγκη σου για μια τόσο ριζική αλλαγή.

Επίσης επιτρέπει στον οποιοδήποτε να ορίζει την εθνική του ταυτότητα ερχόμενος σε αντίθεση με την χώρα στην οποία κατοικεί. Κι αυτό ίσως να είναι ανεκτό σε κράτη που δεν αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα με τους γειτόνους τους, ούτε ο αυτοπροσδιορισμός υποκρύπτει αλυτρωτικές διαθέσεις. Αλλά στην Ελλάδα των λεπτών ισορροπιών στα σύνορα της, τέτοιες αποφάσεις ανοίγουν τον δρόμο για περαιτέρω διεκδικήσεις.

Τα παιδιά της Αλλαγής και της δημιουργικής ασάφειας λίγο ασχολούνται με αυτά. Καλύπτουν ο ένας τον… κόπρο του… Αυγέα (γουρουνοκατάσταση γαρ!) του άλλου. Ο Καμμένος ψηφίζει οτιδήποτε του φέρουν κερδίζοντας την κάλυψη στις μαύρες τρύπες των επαναλαμβανόμενων λαθών του  κι ο Τσίπρας κερδίζει πολύτιμο πολιτικό χρόνο για να προετοιμάσει το εκβιαστικό δίλημμα των επόμενων εκλογών  που θα επαναπατρίσει ένα μέρος των οργισμένων αλλά ακόμη αναποφάσιστων ψηφοφόρων του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.