Συριζαϊκές Ιστορίες…

Γράφει ο Ηριδανός 

Ποια είναι η Ασπασία Λούβη; Απόφοιτη του ΕΚΠΑ στη βυζαντινή αρχαιολογία, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Μέτρια ως επιστημονική παρουσία, λένε  συνάδελφοί της.  Προσελήφθη ως  υπάλληλος στην ΕΤΒΑ, από τον αείμνηστο Στέλιο Παπαδόπουλο- σοβαρό μελετητή του Λαϊκού Πολιτισμού -όταν οργάνωνε το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Tράπεζας.

Όταν η ΕΤΒΑ πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς, η Α. Λούβη συνέχισε να είναι υπάλληλος στην Τράπεζα. Ο Μ. Σάλλας την προβίβασε σε γενική διευθύντρια, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Πειραιώς. Έκτοτε, με τις πλάτες της Σοφίας Στάικου, Προέδρου του Ιδρύματος, διευθετούσε  και τα προβλήματα των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος και  προωθούσε  τον αρχιτέκτονα  σύζυγο στις μελέτες διαφόρων μουσείων της Τράπεζας.

Όταν ήρθε η ώρα να συνταξιοδοτηθεί η Α. Λούβη, το εφάπαξ  της ήταν εξαψήφιο και  αποχώρησε μετά πολλών  τιμών.

Τον Γενάρη 2015  ο ΣΥΡΙΖΑ  έγινε κυβέρνηση. Η  Α. Λούβη είχε ρίξει ήδη γέφυρες  και ο Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, την διόρισε αμέσως πρόεδρο του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Την κράτησε και ο Αριστείδης Μπαλτάς, συνάδελφος του συζύγου της  στο Πολυτεχνείο. Η Ασπασία Λούβη  έμεινε περισσότερα από δύο χρόνια πρόεδρος του ΤΑΠ.  Το έργο της; Ασχολήθηκε με τις …καφετέριες του Υπουργείου, τις οποίες  αν και  δημοπράτησε, με εξαιρετικά μειωμένο μίσθωμα, απέτυχε να τις εκμισθώσει. Απέτυχε- παταγωδώς- και να εφαρμόσει   το ηλεκτρονικό εισιτήριο.  Εν τούτοις η ίδια θεωρεί εαυτήν …επιτυχημένη.

Η Λυδία Κονιόρδου, που διαδέχθηκε τον Μπαλτά,  απέμπεμψε την Α. Λούβη, επειδή ήταν αδύνατον να συνενοηθεί μαζί της.  Η Α. Λούβη  έκτοτε υποσκάπτει παντού και συστηματικά την Κονιόρδου χαρακτηρίζοντας την ανίκανη και  υποστηρίζοντας ότι η τότε Υπουργός και οι συνδικαλιστές του Υπουργείου Πολιτισμού  ήταν που την εμπόδισαν στο –ανύπαρκτο- έργο της.

Αλλά βρέθηκε συντάκτης καθημερινής εφημερίδας, που, μετά από δείπνο στο σπίτι της, την πήρε υπό την προστασία του.  Την πήγε και στο γραφείο του  Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά τη μία και μοναδική συνάντησή τους, η Ασπασία Λούβη δήλωνε στους φίλους της, στην Πλάκα, όπου το σπίτι και  το γραφείο του συζύγου, ότι θα είναι η επόμενη Υπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος της προσέφερε και θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά αυτή αρνήθηκε.  Ωστόσο στην Πειραιώς δεν την θυμούνται.

Όταν ο  ιδρυτής  της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, έγινε επίτιμος πρόεδρος και αποχώρησε, τότε η Α. Λούβη ανακάλεσε στη μνήμη της και την θητεία της στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς. Οπότε  το ρεπερτόριο εναντίον της Κονιόρδου εμπλουτίστηκε προσφάτως και  με τη  Σοφία Στάϊκου. Διότι, ως γνωστόν, ουδεμία  αγνωμονεστέρα της  ευεργετηθείσης.

Θυμήθηκε, αίφνης, ότι  η Σοφία Στάικου την καταπίεζε. Οπότε εργαλιοποιώντας την Βυζαντινή Ιστορία νόμιζε ότι  θα την μείωνε αν την αποκαλούσε αυτοκράτειρα Θεοδώρα του Ιουστινιανού!  Μήπως, η Ασπασία Λούβη είχε εκφράσει, τα χρόνια που ήταν γενική διευθύντρια στο Ίδρυμα,  την ενόχληση της  για  την καταπίεση της από την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Πειραιώς, Σοφία Στάϊκου; Δε νομίζω…

Προ μηνός ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναδιόρισε την Ασπασία Λούβη. Ως επικεφαλής των πολιτιστικών οργανισμών  της Εθνικής Τράπεζας.  Ήρθε η ώρα να  σωθούν από τη Λούβη  ΚΑΙ αυτοί.  Με τον Τσίπρα σύντροφος ή συντρόφισα  δε μένει χωρίς δουλειά. Ούτε καν οι συνταξιούχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.