Στον Τουρισμό και τη Ναυτιλία ανήκουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Οι προτάσεις του Κόμματος της ΝΔ έχουν ως γενικό κεντρικό σύνθημα “Από τη μιζέρια σε νέες δουλειές”και εκφράστηκαν στα Προσυνέδρια και στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων.

Ως προς τον Τουρισμό, η σύζευξη Τουρισμού -Πολιτισμού με δεδομένο τον πλούσιο ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία μπορεί αναντίρρητα , να προκαλέσει μια μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική.

Η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων με φοροελαφρύνσεις , ώστε να αναπτυχθούν μέσω της μείωσης του κόστους , και από την άλλη η αναβάθμιση του ενεργειακού σκέλους ώστε να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον .

Τα περιφερειακά αεροδρόμια , τα λιμάνια , τα οδικά δίκτυα , μπορούν να αναβαθμισθούν και να εκσυγχρονιστούν ,μέσα από την κινητοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού ,τέλος , όπως ο αρχαιολογικός , ο θρησκευτικός , ο κοινωνικός , ο πολιτιστικός , ο οικολογικός , μπορεί να δώσει εκ νέου ώθηση στον τουρισμό , μια μεγάλη προστιθέμενη αξία , προβάλλοντας τουριστικά την χώρα μας.

Από την άλλη, η ελληνική ναυτιλία ,είναι ανάγκη να γίνει ακόμα πιο ελκυστική , ώστε να αποτελεί πρώτη επιλογή. Αυτό σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ , θα γίνει μέσα από την θέσπιση ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου , με μείωση της φορολογίας στους ναυτικούς , και της ασφαλιστικής δαπάνης , με μια σύγχρονη λιμενική πολιτική , που θα έχει στο επίκεντρο την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας , με την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης με στόχο τις νέες θέσεις δουλειάς για άνεργους νέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.