Στην τελική ευθεία το Πρόγραμμα της Δίχρονης Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι  ετοιμασίες για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στη Ρόδο τουλάχιστον.

Αυτό  τόνισε  μεταξύ άλλων  μιλώντας στο Notosnews  και την « Απογευματινή Ενημέρωση η Γενική Γραμματέας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας  κ. Αναστασία Γκίκα

Ειδικά για τη Ρόδο ανακοίνωσε πως σε ενάμιση μήνα θα έρθει ο εξοπλισμός και θα το τοποθετηθούν οι βάσεις για τις προκάτ κατασκευές που θα τοποθετηθούν στα σχολεία για να φοιτήσουν τα  νήπια.

«Η Ρόδος όπως και η Κως ήταν από τους δήμους που εξαιρέθηκαν από την  υποχρεωτική υλοποίηση της προσχολικής εκπαίδευσης.   Εφαρμόσθηκε μικτό πρόγραμμα . Φέτος όλα αυτά πηγαίνουν στην πάντα και ξεκινάει το πρόγραμμα της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης.  Πριν λίγο μίλησα με τις Κτιριακές Υποδομές και ο Διευθύνων Σύμβουλος με διαβεβαίωσε πως τη Δευτέρα 29 Ιουνίου υπογράφεται με τον ανάδοχο  η σύμβαση. Ανάδοχος θα είναι η εταιρεία  3κ Τεχνική 4Ε. Μέσα σε ενάμιση μήνα θα κτιστούν οι βάσεις θα μεταφερθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός  θα γίνουν οι συνενώσεις στα δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης και ηλεκτρικής ενέργειας.  Το κόστος καλύπτεται από το υπουργείο Παιδείας. Για τη Ρόδο έχει διατεθεί  μισό εκατομμύριο ευρώ.  Έτσι από το Σεπτέμβριο τα νήπια ηλικίας τεσσάρων ετών θα φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία.  Στο νηπιαγωγείο ξεκινάμε και ένα πιλοτικό πρόγραμμα που διασφαλίζει τις αλλαγές. Είναι η διδασκαλία του μαθήματος των Αγγλικών» τόνισε.

Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις για το μάθημα των Αγγλικών από τόσο μικρή ηλικία η κ Γκίκα είπε:

«Εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να ξεκινήσουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Για κάποια πράγματα έπρεπε να γίνει η αρχή που είναι το ήμισυ του παντός. Κοιτάμε να προσφέρουμε το κατάλληλο.Είναι από τις πρώτες μελέτες που έχω κάνει και δείχνουν πως όσο νωρίτερα αρχίζεις μια ξένη γλώσσα τόσο το καλύτερο. Θέλουμε να δώσουμε περισσότερα εφόδια ποιοτική εκπαίδευση .  Να κάνουμε  ότι μπορούμε  ώστε τα παιδιά μας να έχουν περισσότερες ευκαιρίες»

Όσο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου υπογράμμισε  πως θα είναι καλή προετοιμασία

Όσο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις πήγαν αρκετά καλά όπως τόνισε η κ. Γκίκα.

«Μια χαρά εξελίχθηκαν χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα παρόλο που υπήρχε μια αγωνία ειδικά με θέματα που είχαν να κάνουν  με την πανδημία.  Δεν μας αναστάτωσε κάτι. Όλα προχώρησαν κανονικά. Σήμερα έπεσε η αυλαία  για τους μαθητές των ΓΕΛ. Συμμετείχαν 82.000 μαθητές  υποψηφίους  από τα Γενικά Λύκεια και 18.000 από τα ΕΠΑΛ. Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων συνεχίζουν καθώς έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου.  Μετά ξεκινούν με το  μάθημα των Αγγλικών οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που θα ολοκληρωθούν στις 13 του μήνα.  Από τις 29 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου έχουμε τα μαθήματα που αφορούν τους υποψηφίους  για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ.

Οι υποψήφιοι όπως είπε έγραψαν καλά αφού τα τα θέματα στα  οποία διαγωνίστηκαν ήταν βατά.

«Πιστεύω πως οι μαθητές μπόρεσαν και διάβασαν καλύτερα. Και οι ψυχολόγοι μας αναφέρουν πως  τα παιδιά πήγαν στις εξετάσεις πιο ξεκούραστα γιατί  έμειναν στο σπίτι και διάβασαν.  Εξαιτίας της καραντίνας οι μαθητές δεν μπορούσαν να  βγουν έξω και να χάσουν χρόνο με επισκέψεις σε καφετέριες. Να τους ευχηθώ καλά αποτελέσματα», τόνισε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.