“Σ’ αγαπάω, ρε βλάκα”

Ο Βερναρδάκης, που ως «επιστήμων- δημοσκόπος», παραμονές εκλογών 2019, έβγαζε τον ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστα υπολειπόμενο από την πρώτη θἐση, έκανε «συγκινητική» δήλωση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του πρὠτου γύρου στο ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Κι επειδή θέλω να είμαι ακριβής, δεν θα την έλεγα και δήλωση. Μάλλον «αγαπητική» προτροπή προς τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ θα την έλεγα: Να ανοίξει τη μεγάλη πολιτική αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ για να χώσει μέσα τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η ιδέα που κρύπτεται πίσω από τη βερναρδάκειο προτροπή προς τον Τσίπρα είναι μάλλον απλή: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την εκλογή του ΓΑΠ στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο μάλλον υπήρχε συναντίληψη «δημοκρατικής διακυβέρνησης», τουλάχιστον να μη χαθεί χρόνος και του ξεφύγει ο Ανδρουλάκης.

Η προτροπή του Βερναρδάκη προς Τσίπρα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τα άλλα κόμματα. Αποκαλύπτει, κατ’ αρχάς, τον πανικό που κυρίευσε τον ΣΥΡΙΖΑ από το εκλογικό αποτέλεσμα, καθόσον προεξοφλούσε την πρωτιά Γ. Παπανδρέου. Εχασε ο Τσίπρας τον ΓΑΠ; Τουλάχιστον, να εξασφαλίσει «συμμαχία» με τον Ανδρουλάκη. Στη βράση κολλάει το σίδερο!

Στο γεγονός ότι μάλλον έκανε λάθος αξιολόγηση ο Βερναρδάκης δεν υπάρχει είδηση! Αλλά χειρότερο λάθος του είναι η βιαστική ανάλυση για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ. Αν η εκλογή του Ανδρουλάκη σήμαινε την καλλιέργεια παλαιοκομματισμού, επιστροφή στη συναλλαγή και στο νταραβέρι, τότε θα ερχόταν μάλλον δεύτερος, καν τρίτος. Οταν υπάρχει ο ΓΑΠ, το αυθεντικό του παλαιοκομματισμού, του παλαιού και του ανίκανου, προς τι να σπεύσουν τόσες χιλιάδες άνθρωποι να ψηφίσουν υπέρ του Ανδρουλάκη;

Αλλά εκτός αυτής της παραμέτρου, φαίνεται ότι στον πανικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ασχοληθεί συστηματικά με την ερμηνεία των δηλώσεων Ανδρουλάκη. Τους φαίνεται ότι, θαμπωμένος από τη νίκη του, είναι έτοιμος να διαπραγματευθεί την παράδοση του ΚΙΝ.ΑΛ.-ΠΑΣΟΚ στον Τσίπρα; Τους φαίνεται ότι είναι έτοιμος να γίνει ο σοσιαλιστής Καμένος, επειδή θα του γυαλίσουν μια αντιπροεδρία συν ένα υπουργείο;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης -αλλά και ο κάθε Ανδρουλάκης- είναι βέβαιο ότι θα θέλει να σχεδιάσει μια νέα στρατηγική που να δίνει προοπτική ολικής επαναφοράς στο πολιτικό προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Και όχι να το κάνει «συνεταιράκι» του ΣΥΡΙΖΑ, για να εισπράξει μερίδιο της θλιβερής διακυβέρνησής του. Ητοι, παρά τρίχα να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκη Ενωση, να «κόψει νόμισμα Βαρουφάκη», να την κάνει απέραντο hotspot, καταδικάζοντας τους Ελληνες σε ανέχεια και μιζέρια, χωρίς ελπίδα.

Ο Βερναρδάκης -του Αγίου Βαλεντίνου- ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα το άσμα «σ’ αγαπάω, ρε βλάκα»! Μόνο για πολιτικά «βλάκα» δεν κόβω… τον Νίκο Ανδρουλάκη…

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.