Ποιος θα… κατεδαφιστεί

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Ο Δ. Τζανακόπουλος είναι «περιβόλι» και, όσο μεγαλώνει, τόσο γίνεται η χαρά των δημοσιογράφων για την πολυποίκιλη παραπολιτική συνεισφορά του. Ζωντανή μένει η ανάμνηση για το πώς άρχισε την καριέρα του στα παραπολιτικά: τον Μάη 2017 δήλωσε πως «αυτός ήξερε καλά από ανεργία καθ’ ότι είχε μείνει δύο χρόνια στο Αιγάλεω»! Ο δε Τσίπρας, τις ίδιες μέρες, χάριζε πρόστιμα εκατομμυρίων στους «παράγοντες», στην υγειά των ανέργων στο Κερατσίνι, στο Αιγάλεω…

Τώρα, ο Τζανακόπουλος έχει θυμώσει επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να προεκτείνει το φράχτη του Εβρου σε όλο το μήκος των συνόρων μας. Το θεωρεί παραβίαση της συνταγματικής τάξης -άλλος συνταγματολόγος μάς βρήκε-, αντίθετο στη διεθνή νομιμότητα, καθόσον εμποδίζει τη ροή των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα. Αφήστε που θεωρεί την επέκταση του φράχτη και υποκρισία της κυβέρνησης. Εντέλει, κατέληξε πως «το Προσφυγικό δεν λύνεται με φράχτες».

Είμαι σχεδόν βέβαιη ότι ο Δημήτρης δεν θέλει να πει δημόσια τη λύση «του Προσφυγικού» αλά ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβάται ότι ο Μηταράκης θα του πάρει την ιδέα. Αλλά προς τι ο φόβος; Το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ επέλυσε το «Προσφυγικό» το είδαμε με τα μάτια μας στη Μόρια, όταν «αποθήκευε» χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς υποδομή και μέριμνα, εκθέτοντας την Ελλάδα διεθνώς. Οταν είχαν πλακώσει και οι ΜΚΟ, ζώντας ζωή χαρισάμενη από τα χοντρά κονδύλια που διαχειρίζονταν, επειδή κανείς στην Ευρώπη και κανείς χορηγός δεν εμπιστευόταν την κυβέρνηση Τσίπρα.

Είναι η πρώτη φορά που οι Τζανακόπουλοι ενοχλούνται από το φράχτη στον Εβρο και, τώρα, από την επέκτασή του; Τον Νοέμβρη του 2015, στον ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονταν» για το φράχτη. Οι περισσότεροι υποστήριζαν ότι έπρεπε να γκρεμιστεί, για να διευκολύνονται «οι πρόσφυγες να έρχονται στην Ελλάδα και να αποφεύγουν το Αιγαίο, του οποίου ο διάπλους εγκυμονεί κινδύνους». Τον Ιανουάριο του 2016, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είχε «κάνει κάλεσμα» να μαζευτούν οι σύντροφοι να πάνε να γκρεμίσουν το φράχτη και η Χριστοδουλοπούλου ήταν πολύ υπερήφανη που «λιάζονταν οι πρόσφυγες στην Ομόνοια».

Ηταν η εποχή που οι παράνομοι μετανάστες περνούσαν κατά χιλιάδες τα σύνορα, αφού οι διακινητές έβλεπαν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα όδευε χωρίς σχέδιο πλεύσης αλλά και χωρίς πυξίδα.

Εσείς δεν διαβάζετε το ΦΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να θυμάστε ότι τον Νοέμβρη του 2015 δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Ας το γκρεμίσουν το ρημάδι…». Ευτυχώς, που το «ρημάδι»… αντιστάθηκε και είναι από τα λίγα χρήσιμα πράγματα που δεν γκρέμισε ο Τσίπρας στην τετράχρονη πρωθυπουργική θητεία του. Τώρα, όμως, κι όσο πλησιάζουν οι εκλογές έχει πάλι πιάσει τα ευαίσθητα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η φαγούρα της κατεδάφισης του φράχτη. Στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεδαφιστεί και ο φράχτης θα μείνει στη θέση του.

Ελεύθερος Τύπος 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.