Περπατώ εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είναι εδώ

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης

Παροιμίες και παλιά παραμύθια, διδακτικά και πάντα επίκαιρα. Σήμερα θα λέγαμε «περπατώ εις το δάσος όταν ο κορονοïός δεν είναι εδώ». Και μιας και μιλάμε για περπάτημα και περιπάτους, ορισμένες χρηστικές και πρακτικές συμβουλές, πάντα με διάθεση χιούμορ :

Όταν διασταυρώνεσαι με άλλον περιπατητή, να θυμάσαι ότι αυτός που έρχεται από δεξιά, έχει προτεραιότητα. Άλλωστε ζούμε με δεξιά κυβέρνηση, «η δεξιά του κυρίου», που έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος.

Όταν κινείσαι σε ευθεία και σε αντίθετη κατεύθυνση με άλλον, εκτείνεται τα χέρια σας ο ένας προς τον άλλο, χωρίς να αγγίζουν. Η απόσταση είναι η προβλεπόμενη 1,5-2 μέτρα.

Ο ιός μεταδίδεται με μεγάλα σταγονίδια που είναι βαριά και πέφτουν κάτω στο 1,5 μέτρο. Προσέχεται λοιπόν που πατάτε, εκτός από τις ακαθαρσίες των σκύλων υπάρχουν και τα κορονοσταγονίδια . Να σκέπτεστε ότι βρίσκεστε σε ναρκοπέδιο και πρέπει με πηδηματάκια να περνάτε τα εμπόδια. Δείτε το σαν παιχνίδι ή και εξάσκηση.

Η απόσταση από προπορευόμενο πεζό μπορεί να μετρηθεί με βήματα. Δύο μεγάλα βήματα αντιστοιχούν σε 1,5 μέτρο. Ένας σχετικά γρήγορος βηματισμός είναι 100-110 βήματα το λεπτό. Διαιρώντας δια 2 και πολλαπλασιάζοντας με 1,5, βρίσκεται την απόσταση σε μέτρα που έχετε διανύσει σ’ ένα λεπτό. Αν πολλαπλασιάσετε με τα λεπτά που περπατήσατε θα βρείτε τη συνολική απόσταση. Δεν χρειάζονται ηλεκτρονικές συσκευές, για να δουλεύει και το μυαλό.

Όσοι έχουν κατοικίδια είναι σε πλεονεκτικότερη θέση , γιατί έχουν μια ακόμα δικαιολογία για έξοδο. Όσοι δε διαθέτουν χελώνες, δικαιολογούν ένα όχι και τόσο σύντομο περίπατο , 3-4 ωρών. Τώρα για όσους έχουν πουλιά μάλλον πρέπει να ζητήσετε οδηγίες από τον κ. Χαρδαλιά, αν και νομίζω ότι αυτό εμπίπτει στην απαγόρευση πτήσεων, καθόσον εμποδίζονται τα drones. Οπότε θα μείνετε με το ….στο χέρι.

Όσοι επιθυμούν να συνδυάσουν πολλαπλές εργασίες (π.χ. φαρμακείο, τράπεζα, σουπερμάρκετ ), μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν το χρόνο επιστροφής, επειδή υπάρχουν παντού ουρές…

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Στις γωνίες ίσως περιμένει η κ. Δούρου. Βάζει τρικλοποδιές σ’ όσους περπατούν και μετράει πόσοι πέφτουν. Έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει το παλιό της ρεκόρ. Άλλωστε οι ολυμπιακοί αγώνες μετατέθηκαν για το 2021, οπότε έχει χρόνο για προπόνηση.

Επίσης να προσέχετε πολύ, στη επιστροφή προς το σπίτι σας , γιατί επιστρέφει και κάποιος Καψώχας που απειλεί ότι όποιον βρει θα τον …μαμήσει…( αυτά μόνο ο Καραϊσκάκης τα κατάφερνε….)

Παρακαλώ ας δώσουμε προτεραιότητα σε επαναπατρισθέντες από τις Βρυξέλλες, με τρία καρότσια. Δεν βρήκαν τίποτα στα ράφια εκεί και έκαναν χρήση της ελληνικής ιθαγένειας…

Καλή βόλτα και καλά ξεμπερδέματα !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.