Η περιώνυμη κ. Μεγαλοοικόνομου  που μεταπήδησε, με τι θέλει ν’ ασχοληθεί νομίζετε;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Η κ. Μεγαλοοικονόμου προσπαθεί να πάρει τον μισθό της με διαφόρους τρόπους. Μέχρι εδώ την καταλαβαίνουμε κάπως , το έχουν κάνει και άλλοι που δεν ξέρουν από πολιτική.  Το μεγάλο θέμα όμως είναι αυτό που γράφτηκε, το αντικείμενο δηλαδή  με το οποίο  θέλει να ασχοληθεί. Με θέματα παιδείας επιδιώκει .Ναι καλά διαβάσατε.

Αυτό είναι κατάντια για τη χώρα και  για τα παιδιά μας. Μια κυρία που ήταν έμπορος χρυσού και δεν πήγαν καλά οι δουλειές της ,με μια απλή σχολή λογιστικής  για τα βασικά, θα έπρεπε να ντρέπεται να σκέπτεται έτσι. Ένα θέμα για το οποίο άνθρωποι έχουν αφιερώσει τις ζωές τους, τολμάει μια άσχετη μέσα στην αμορφωσιά της, να διεκδικεί δημόσια θέση για να πάρει αποφάσεις για τους πολίτες και τα παιδιά τους;  Το λες μεγάλο υποβιβασμό της χώρας, καθώς φυσικά και όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις.

Με τέτοιες περιπτώσεις της Βουλής  με τον τζόγο με την κάνναβη με την διαστρέβλωση   με την καρατόμηση της  κοινής λογικής και με τα φρικτά ψέματα, επιδιώκουν να μας κάνουν ανθρωποειδείς μαριονέτες τους για να υπάρχουν  πολιτικά.

Δεν μπορούν να υπάρξουν  αυτοί, αν οι άνθρωποι σκέπτονται ορθολογικά μέσα σε ιδεολογία και ανύψωση. Πρέπει να αντισταθούμε πρώτα μέσα μας. Μεταλλάσουν το ανθρώπινο είδος στην Ελλάδα μόνο και  μόνο για το υλικό κέρδος τους. Όταν πήραν τα ηνία παράνομα, επεδίωκαν  και  το ιδεολογικό. Τώρα που είδαν ότι και τα δυο δεν μπορούν να συνυπάρξουν, επέλεξαν το υλικό και  την ικανοποίηση των απωθημένων τους.

Όμως. Όλους αυτούς εμείς τους επιλέγουμε. Η κοινωνία μας  δεν ξέρει ούτε να συγκρίνει .Ακούς τον κόσμο να λέει είδαμε και τους άλλους τους  μορφωμένους.  Βασικός κανόνας .Συγκρίνουμε πάντα ομοειδή πράγματα . Δε συγκρίνεις ποτέ ένα άτομο ξυπόλυτο με ένα άτομο με  φτηνά η ακριβά παπούτσια. Εκτός αυτού όταν ζητούσες   χρήματα και σου έδιναν οι προηγούμενοι ήταν καλοί;

Χρειαζόμαστε συγκερασμούς ατόμων.  Άτομα  με πτυχία  με μόρφωση  με παιδεία  με αγωγή με αξίες  με πνευματικότητα με ενόραση,    να έχουν ζυμωθεί με την κοινωνία ,να έχουν δουλέψει   και πολλά άλλα.

Αν δε ψυχαναλυθούμε και δε σκάψουμε μέσα μας πριν ψηφίσουμε, τότε θα επιλέγουμε πάντα προβληματικά άτομα για τη Βουλή και για την κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.