Περί ενηλικιώσεως θεωρία…

Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής -ο χειρότερος όλων των εποχών, τον οποίο διαδέχθηκε ο Κώστας Τασούλας, ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών- αποκάλυψε ότι εκφράζει μία -για την… ηλικία του- καθόλα κατανοητή θεωρία περί ηλικίας.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Οταν κανείς βρίσκεται στην τρίτη ηλικία, όπως ο Ν. Βούτσης, μπορεί να θεωρεί τον 35άρη υιό του ημιπιτσιρικά; Φυσικά, διότι ο ίδιος μεταπίπτει, αυτόματα, στους μεσήλικες. Επομένως, ο μεσαίος εγγονός μου, ο Αχιλλέας, ως δεκαεπταετής, σύμφωνα με τη θεωρία Ν. Βούτση κατατάσσεται ως νήπιον, ο δε δωδεκαετής Αγγελος άνετα στα βρέφη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το βούτσειον ηλικιακό μέτρο ως αποδεκτή δήλωση ηλικίας, πιστεύω θα υπάρξουν άνδρες και γυναίκες που θα προσέλθουν να εγγραφούν στο βούτσειο δημοτολόγιο. Θα πρόκειται για ένα ανέξοδο λογιστικό… λίφτινγκ!

Ο ημιπιτσιρικάς Βούτσης κάθε τόσο συλλαμβάνεται. Αυτή τη φορά πέταξε τρικάκια έξω από το γραφείο της γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου. Αν τα τρικάκια δεν είχαν συνθήματα, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η ευγενής παρέα των ημιπιτσιρικάδων Βούτση, μαθαίνοντας ότι η Σοφία Νικολάου μόλις έφερε στον κόσμο τέκνον αγαπητόν, έσπευσε να συνεορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός.

Θα ήθελα εδώ να σημειώσω ότι -από Μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν- τα πάσης φύσεως έντυπα τα οποία χαϊδεύουν τις πάσης φύσεως τρομοκρατικές ενέργειες, αναφερόμενα σε ημιπιτσιρικάδες δράστες, απαιτούν επιείκεια από το Κράτος Δικαίου.

Υποθέτω ότι γνωρίζει ο Ν. Βούτσης ότι όταν ο Κουφοντίνας ως «Λουκάς« δολοφόνησε τον Παύλο Μπακογιάννη ήταν κατά τέσσερα έτη μικρότερος από τον ημιπιτσιρικά υιό του. Δεν θυμάμαι, όμως, η δικηγόρος του να το χρησιμοποίησε ζητώντας δικαστική επιείκεια.

Θυμίζω ότι ο Ν. Βούτσης διευκρίνισε ότι ο υιός του είναι ημιπιτσιρικάς 35 ετών και όχι 40, όπως κάποια απρόσεκτα έντυπα έγραψαν. Υποθέτω ότι ο όρος, αν και νεολογισμός, σημαίνει ότι ο πατέρας Βούτσης θεωρεί πως ο ημιπιτσιρικάς υιός έχει το ακαταλόγιστο λόγω της ημι-ηλικίας του. Τα τρικάκια -συγγνωστό ως αμάρτημα- εμπεριείχαν το μήνυμα προς τη Σοφία Νικολάου: «Ξέρουμε πού μένεις». Ή όπως έγραψε και ο Οργουελ στον «Μεγάλο Αδελφό»: «We are watching you»!

Ωστόσο, ο Ν. Βούτσης, με την περί ενηλικιώσεως θεωρία του, φαίνεται να μην απέχει και πολύ από την παραδοσιακή ελληνική οικογένεια. Μπορεί οι γονείς να είναι στα 80 τους, ο γιος στα 60, αλλά να παραμένει ημιπιτσιρικάς στα μάτια τους. Οπότε ο ημιπιτσιρικάς τυγχάνει της γονικής φροντίδας με όλα τα επακόλουθα: χαρτζιλίκι, στέγη, ανοχή και μερίδιο στη σύνταξη του πατρός. Αμφιβάλλω αν ως ημιπιτσιρικάς έχει κανείς κολλήσει ένα δικό του ένσημο. Επομένως, ο Νίκος Βούτσης μπορεί ως Πρόεδρος της Βουλής να τα έκανε μαντάρα, αλλά ως πατέρας για τον ημιπιτσιρικά ζητάει την κατανόησή μας. Ισως, κατά βάθος, να ελπίζει ότι κάποτε μπορεί και να ωριμάσει.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.