Επιλεκτικό το ενδιαφέρον τους για τους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης

Γράφει ο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

Ορισμένοι παράγοντες και πολιτικοί της Θράκης, μουσουλμάνοι και χριστιανοί προσπαθούν μάταια να μας πείσουν πως ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των μουσουλμάνων μαθητών της Θράκης.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτού του δήθεν ενδιαφέροντος τους ήταν οι δηλώσεις, τοποθετήσεις ακόμα και ερώτηση στη Βουλή για πρόβλημα στέγασης των μαθητών του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου της Ξάνθης.

Το περίεργο είναι πως ποτέ ως τώρα δεν είδα ανάλογο ενδιαφέρον για τους μουσουλμάνους γονείς που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ελληνόφωνο δημοτικό σχολείο και δε μπορούν διότι τέτοιο σχολείο στην Ελλάδα του 2019 δεν υπάρχει ακόμα στα Πομακοχώρια.

Μοναδική λύση για τους γονείς αυτούς είναι να επιλέξουν κάποιο από τα ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία της πόλης αλλά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει είτε να μετακομίσουν οικογενειακώς στην πόλη ή να αναλάβουν οι ίδιοι με δικό τους όχημα και δικά τους έξοδα την καθημερινή μετακίνηση του παιδιού από το χωριό στην πόλη και αντίστροφα.

Πολλές φορές ακόμα κι αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για την κάλυψη αυτής της μετακίνησης, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος λόγω εργασίας ή λόγω άλλων υποχρεώσεων των γονέων.

Κι όμως, αυξάνεται χρόνο με το χρόνο ο αριθμός των μουσουλμάνων γονέων που δεν επιθυμούν τη φοίτηση των παιδιών τους σε μειονοτικό σχολείο. Οι έχοντες τη δυνατότητα στέλνουν τα παιδιά τους σε ελληνόφωνο δημοτικό της πόλης, υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θέλουν αλλά δε μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο με αποτέλεσμα να επιλέγουν θέλοντας και μη το μειονοτικό δημοτικό σχολείο του χωριού τους.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν υπήρξε ποτέ ενδιαφέρον ανάλογο με αυτό που είδαμε για το θέμα της στέγασης στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Ξάνθης; Αυτό το θέμα γιατί κανένας από τους Βουλευτές της Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα δεν το έφερε ποτέ στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης;

Μήπως επειδή θα τους κάνει ΝΤΑ και θα τους βάλει πιπέρι στο στόμα ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνή; Και καλά οι μουσουλμάνοι Βουλευτές, η δική τους εκλογή δυστυχώς εξαρτάται άμεσα από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής.

Οι χριστιανοί Βουλευτές μας τι κάνουν; Γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.