Παναγιά βοήθα!

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης, Υπτγου ε.α

Υστερία επικρατεί στο fb, αντιπαραθέσεις, μίσος, εμμονή, τρόμος, παρανοϊκές αντιδράσεις , ρουφιανιά, ρατσισμός και απώλεια λογικής. Ήδη πολύ πριν από την εμφάνιση του παρανοïού , οι υποχονδριακές νευρώσεις, οι κατά φαντασία ασθενείς, τα ψυχοσωματικά συμπτώματα συνιστούσαν πολύ συχνές μορφές έκφρασης δυσφορίας του σύγχρονου δυτικού ατόμου. Τελικά μέσα από αυτήν την ιστορία αναδείχτηκαν πολλές από τις ψυχολογικές παθογένειες της κοινωνίας μας, οι οποίες συχνά συγκαλύπτονταν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, σύμφωνα με το «Scientific American», βρήκαν για πρώτη φορά πως η χρόνια κοινωνική απομόνωση μπορεί να μοιάζει με το χρόνιο υποσιτισμό. Ακολούθησε ανάλυση των ευρημάτων και το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η ανάγκη κοινωνικής διασύνδεσης και επαφής είναι τόσο θεμελιώδης όσο η ανάγκη της τροφής. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν αυτό που αμέτρητοι άνθρωποι βιώνουν σήμερα, την πείνα για κοινωνικές επαφές όσο μένουν στο σπίτι για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία», ανέφερε ο ψυχολόγος Τζαμίλ Ζάκι του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

«Οι εγκέφαλοι μας έχουν μάθει μέσα από βάναυσα εξελικτικά μαθήματα ότι η κοινωνική απομόνωση συνιστά καταδίκη σε θάνατο. Οι βιντεοδιασκέψεις μπορούν να βοηθήσουν, αλλά απαιτούν περισσότερη δουλειά από τον εγκέφαλο από ό,τι η φυσική παρουσία», σύμφωνα με το νευροεπιστήμονα Τζέιμς Κόαν του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Μέσα από μια συνεχή πλύση εγκεφάλου που κάνουν τα ΜΜΕ, σε παγκόσμιο επίπεδο, φθάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε για την άρση των κατοχυρωμένων ελευθεριών, προκειμένου ν΄ αποφύγουμε ν΄ αρρωστήσουμε ξαφνικά. Έτσι καταφέραμε να μείνουμε για πάντα άρρωστοι.

Όχι δεν ανήκω σ΄ αυτούς που αρνούνται την ύπαρξη του παρανοïού, ούτε με ενδιαφέρει αν κατασκευάστηκε ή ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο ή μας τον ρίξανε οι εξωγήινοι. Ας επικρατήσει η λογική και η αλήθεια, ολόκληρη όχι η μισή…

Προσπαθώ να ξαναφέρω στο μυαλό μου τις πρώτες ενημερώσεις του κ. Τσιόδρα, όπου είχε πει ότι κάθε χρόνο υπάρχουν διάφοροι ιοί, κορονοïοί κ.λ.π που έχουν περισσότερα κρούσματα και νεκρούς , αλλά δεν μας απασχολούν τόσο πολύ. 

Γιατί στη προκειμένη περίπτωση έγινε τόση «διαφήμιση»; Γιατί ο ΠΟΥ καθυστέρησε να λάβει θέση; Γιατί τα ΜΜΕ αναπαράγουν συνεχώς τα δυσμενή στοιχεία;  Γιατί τα ΜΜΕ αναφέρονται «ιδιαιτέρως» στον Τράμπ και το Μπολσονάρο, αλλά καθόλου στις μεγάλες απώλειες ανθρώπινων ζωών στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο, στη Σουηδία κοκ ; Γιατί τώρα μας λέει ο ΠΟΥ ότι δεν αναμένεται κάποιο φάρμακο για θεραπεία ;

Ιταλοί γιατροί είχαν αναφέρει από το Μάϊο , ότι τα νεοεισερχόμενα τότε κρούσματα, παρουσίαζαν πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τα πρώτα στις αρχές του χρόνου. Πολύς λόγος γίνεται για τα νέου τύπου εμβόλια που θα κατευθύνονται στο RNA των κυττάρων μας και θα το καθοδηγούν για την ανάπτυξη ανάλογης άμυνας. Εμβόλια που θα πρέπει να κάνουν όλοι, θα είναι φθηνά, αλλά για να αναπτυχθούν απαιτείται η ύπαρξη μεγάλου αριθμού υποψήφιων ληπτών !!! 

Στη πατρίδα μας παρατηρώ μια μικρή αύξηση, που είχαν προβλέψει οι αρμόδιοι πριν την άρση των μέτρων, χωρίς τότε να δείχνουν κάποια ανησυχία. Άνοιξαν τα σύνορα, ήρθαν οι τουρίστες, βγήκαν διάφοροι βαλκάνιοι στις χώρες τους, μας κόλλησαν και τώρα φωνάζουν όλοι για έξαρση. Αλλά επειδή δεν τους βγαίνουν τα ημερήσια νούμερα, τα κάνουν σούμα : «πάνω από 800 τα κρούσματα τη τελευταία βδομάδα…» . Μάσκες παντού, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αν τη μάσκα τη βάζουμε στη κολότσεπη ή στη τσάντα και τη φοράμε επανειλημμένα πιάνοντάς τη με βρώμικα χέρια, ούτε αντιδρούμε για τις διακοσμητικές προσωπίδες ολόκληρου  ή μισού προσώπου .

Αποκρύπτεται μάλιστα από τα ΜΜΕ, το γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιαστεί τα τεστ, γιαυτό και τα περισσότερα κρούσματα και ότι οι ασθενούντες στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτώματα και δεν απαιτείται νοσηλεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα των NY Times, που παρουσιάζει την εξέλιξη των κρουσμάτων , οι ασθενούντες στη Ελλάδα ήταν την προηγούμενη βδομάδα 3-4 ανά 100.000, ενώ τη τρέχουσα 7-8. Στη Αμερική ήταν 115, στο Ισραήλ 114,στο Λουξεμβούργο 55, στο Βέλγιο 35, στο Μονακό 28 κ.ό.κ

Άρα από πού προκύπτει αυτός ο ανερχόμενος πανικός. Από το Μάιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου δεν διαπιστώθηκαν αυξημένα κρούσματα, ούτε από τη συρροή κόσμου στις εκκλησίες και τη θεία μετάληψη, ούτε από τη συρροή νέων στις πλατείες και τα μπάρ. 

Γιατί λοιπόν σεληνιάστηκαν πάλι οι γνωστοί κινδυνολόγοι γιατροί και τα ΜΜΕ;  Και πανταχού παρών ο κ. Μόσιαλος…Γιατί προσπαθούν να κρατήσουν το θέμα «ζεστό», πάνω που ο κόσμος προσπαθούσε να φύγει λίγες μέρες διακοπές και να ξεχαστεί; Είναι η αδιαφορία μας και ο φόβος μήπως χάσουμε τον έλεγχο ή κρύβεται κάτι άλλο. Καταφέραμε μάλιστα να κερδίσουμε μια απαγορευτική ταξιδιωτική οδηγία από τις ΗΠΑ !!! Εξαιρετικά ενδιαφέρον και ιδιαιτέρως περίεργο χρονικά… 

Μην ξεχάσω να υπενθυμίσω ότι πλησιάζει μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Τα τρόλ ας πιάσουν δουλειά…

Το πανεπιστήμιο YALE, ξεκίνησε έρευνα συμπεριφοράς σε 4000 άτομα, για να βρεθούν τα κατάλληλα μηνύματα/επιχειρήματα που θα ωθήσουν περισσότερο κόσμο να εμβολιασθεί. Εκτός από τα πλεονεκτήματα  του εμβολιασμού, οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα εκτεθούν και σε αρνητικά μηνύματα, φόβου, ντροπής, ενοχής, θυμού και δειλίας. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω…

Κλείνοντας επιθυμώ να συγχαρώ τη νέα υφυπουργό υγείας, με αρμοδιότητα τη ψυχική υγεία, κ. Ζωή Ράπτη. Να της ευχηθούμε καλή επιτυχία, αν και από το βιογραφικό της προκύπτει ότι η μόνη σχέση της με τη ψυχική υγεία είναι ότι μένει και δραστηριοποιείται πολιτικά στο δήμο Ψυχικού… Τουλάχιστον ο πρωθυπουργός κατάλαβε ότι με τη τακτική του έχει δημιουργήσει σοβαρά ψυχικά προβλήματα στους Έλληνες, που απαιτούν ιδιαίτερη ενασχόληση.

Μη φοβάστε. Όπως το μικρό παιδί όταν νοιώθει φόβο ή πόνο τρέχει στην αγκαλιά της μάνας του, έτσι κι’ εμείς αυτές τις μέρες ας προστρέξουμε στη Παναγιά μας, με μάσκες, με ομπρέλες κι’ ένα κερί στο χέρι, για να ζητήσουμε βοήθεια και δύναμη. 

«Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.