Οι υποκλοπές και τα Τέμπη δεν σε ξεκολλάνε από το 13%

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι υποκλοπές και το δυστύχημα των Τεμπών είναι προφανώς πολύ σοβαρά ζητήματα και πολλές πτυχές τους παραμένουν σκοτεινές. Καλώς ή κακώς και στις δύο περιπτώσεις δρομολογήθηκαν νομικές διαδικασίες, οι οποίες εν πολλοίς συνεχίζονται και η έκβαση τους δεν μπορεί να προεξοφληθεί.

Από το σημείο αυτό κι έπειτα όμως, υπάρχει ένα σημαντικό θέμα πολιτικής διαχείρισης. Όχι από την κυβέρνηση, αυτή έκανε τη διαχείριση της και στα δύο, και στο κάτω-κάτω, ακολούθησαν οι εκλογές στις οποίες φάνηκε ότι δεν κρίθηκε με βάση αυτά.

Το θέμα της διαχείρισης των ζητημάτων αυτών αφορά την αντιπολίτευση και κυρίως το ΠαΣοΚ, το οποίο τα επαναφέρει πεισματικά και τα ιεραρχεί ως τα σημαντικότερα στην ατζέντα του.

Η τακτική αυτή επιλογή προξενεί πολλές απορίες, όχι ως προς το αν είναι θεμιτή ή όχι, αλλά κατά βάση, ως προς το αν στην αντιπολίτευση (και κυρίως στο ΠαΣοΚ, που φιλοδοξεί να ανέβει κατηγορία δια του «υποβιβασμού» του ΣΥΡΙΖΑ), αντιλαμβάνονται τι άλλες ευκαιρίες χάνουν.

Βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, θα αρκούσε να παρατηρήσουν και να αξιολογήσουν δύο στοιχεία στη Χαριλάου Τρικούπη: Κατ’ αρχάς, τη δική τους στασιμότητα και εν συνεχεία, ποιο πρόβλημα ιεραρχείται ως το σημαντικότερο από τους πολίτες.

Αυτό είναι η ακρίβεια και οι συνθήκες καθημερινής διαβίωσης των πολιτών. Σε αυτά θα όφειλαν να δώσουν έμφαση, όχι φυσικά με κραυγές και τετριμμένες ατάκες, αλλά με οργανωμένη δουλειά των αρμόδιων επιτροπών τους, καταγγελίες, ανάδειξη των ολιγωριών της κυβέρνησης, προτάσεις και τόσα άλλα που θα μπορούσαν να πουν και να κάνουν.

Όσο λείπουν αυτά, αλλαγές συσχετισμών δεν θα υπάρξουν. Και να πεις ότι βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από την κυβέρνηση; Τους χωρίζουν 20 ολόκληρες μονάδες…

Reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.