Οι… ενοχλημένοι!

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Τι μου λέτε; Δεν άντεξαν ούτε 24 ώρες οι… ενοχλημένοι από τη συνέντευξη Σαμαρά. Όχι ότι μας έκανε και καμιά ιδιαίτερη έκπληξη. Η κυβέρνηση δεν ενοχλήθηκε, το κόμμα δεν ενοχλήθηκε, κανένας διεθνής παράγοντας δεν αντέδρασε αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην ενοχληθούν οι… γνωστοί και μη εξαιρετέοι!

Ενοχλήθηκαν λέει, γιατί θα δυναμιτίσει τις συνομιλίες με την Τουρκία. Ενώ γνωρίζουν κι οι ίδιοι ότι έχουν ήδη γίνει στάχτη από τις προκλητικές απαιτήσεις του Ερντογάν.

Ενοχλήθηκαν λέει, γιατί δεν δήλωσε αναφανδόν και χωρίς αναστολές υπέρ της παραπομπής στη Χάγη. Ενώ γνωρίζουν κι οι ίδιοι ότι τέτοιο συνυποσχετικό, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα υπογραφόταν μόνο με σημαντικές δικές μας εθνικές υποχωρήσεις.

Ενοχλήθηκαν λέει, γιατί κι επί Σαμαρά υπήρχαν διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία. Τι άλλαξε τώρα; Άλλαξαν τα πάντα. Τώρα γίνονται για να αποτραπούν οι κυρώσεις στην Τουρκία που τότε δεν υπήρχαν ούτε ως σκέψη στο μυαλό των Ευρωπαίων. Τότε δεν υπήρχε τουρκική “Γαλάζια Πατρίδα”, μετατροπή της Αγιά Σοφίας σε τζαμί, τουρκολυβικό σύμφωνο και πολλά ακόμα.

Όμως δεν είναι αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί. Είναι ότι σε μια περίοδο υγειονομικής πανδημίας και νέας οικονομικής κρίσης, ήλπιζαν να βρουν το λαό κοιμώμενο και αν μπορέσουν να προωθήσουν τις θέσεις τους αλλοιώνοντας το διαχρονικό εθνικό στίγμα.

Και πολιτικοί σαν τον Σαμαρά που ηχούν στ’ αυτιά του κόσμου σαν διαρκές καμπανάκι εθνικής αφύπνισης, τους ενοχλούν, τους χαλούν τα σχέδια, αποτελούν την ανεπιθύμητη σπίθα που θα τους κάψει στην κοινωνική συνείδηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.