Ο Πολάκης και το γκολ του Άδωνι

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Γιατί ο Πολάκης μιλάει για τον Άδωνι σαν έφηβος που του έβαλε γκολ ο Άδωνις;

Είναι απλό. Πέρα του ότι δεν έχει μόρφωση, κοινωνικότητα , πνευματικότητα, αγωγή, προσπαθεί ο κακομοίρης να ικανοποιήσει το κοινό του. Έχει ακριβώς ίδιο κοινό με τα ίδια χαρακτηριστικά που έχει αυτός και τους ελκύει (με εντολές του τσιπρο-καθρέφτη του). Αυτό το κοινό περιμένει ρουσφέτια που αυτός του τάζει, αλλά πρέπει να το κρατάει και με αυτόν τον τρόπο αφού καταλαβαίνει αυτή τη γλώσσα. Δεν ξέρει άλλη.

Φυσικά μιλάει για τον Άδωνι που είναι καθαρός, μαχητικός, δυναμικός, αληθινός και δεν μπορούν να του βρουν σκάνδαλο. Αν ήταν κοιμισμένος ο Άδωνις δεν θα έλεγε τίποτα για αυτόν. Τώρα τον φοβούνται.

Πρέπει λοιπόν να τα λέει αυτά συνέχεια, για να κρατάει τον κόσμο του, γιατί αν είχε βρει σκάνδαλα θα μιλούσε για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Είναι για λύπηση. Δεν είναι κακός πάντως. Μάρκετινγκ φτηνό κάνει. Δε μπορεί να κάνει κάτι υψηλού επιπέδου. Ζε σουϊδες δεν μας έλεγε ο καημένος για να πάρει τους παλιούς αντάρτες;

Όλοι εμείς που τον ακούμε γελάμε που βρίσκεται (βρίσκονται άπαντες) σε απόγνωση. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Άδωνις. Σε μερικούς μήνες θα κρύβονται. Σαν να του παίρνει ο κόσμος (με τη ψήφο του) τη μπουκιά απτό στόμα και να θέλει να την κρατήσει, βρίζει, μπουκωμένος. Όταν είναι κάποιος μπουκωμένος και φοβισμένος έτσι μιλάει όταν δεν έχει αγωγή. Αναμενόμενο !

Καλά Χριστούγεννα Παύλο Πολάκη, λέμε εμείς τα εθνίκια , οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που τιμάμε τους προγόνους μας και δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα. Εμείς οι ελεύθεροι άνθρωποι που ζούμε έντιμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.