Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεταιρισμοί

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη περιοδεία του στην Μεσσηνία επισκέφθηκε τον «Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους, η νέα κτιριακή δομή του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. «Πρώτη φορά εν ενεργεία Πρωθυπουργός στους Γαργαλιάνους», ανέφερε ο Πρόεδρος του συνεταιρισμού.

Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη η επίσκεψη αυτή του πρωθυπουργού σε συνεταιρισμό.

Αν και η συνεταιριστική οικονομία δεν έχει προωθηθεί στον δέοντα βαθμό καθόλου τη διακυβέρνηση της φιλελεύθερης παράταξης στην περίοδο της Μεταπολίτευσης, εντούτοις δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί στο παρόν άρθρο, η επίσκεψη αυτη όπως και να δοθούν τα εύσημα στον πρωθυπουργό.

Ελπίζουμε να συνεχίσει ανάλογα βήματα ο πρωθυπουργός και να λάβει μέτρα προς ανάπτυξη και προώθηση των συνεταιρισμων στην Ελλάδα, μιας και συνιστούν ενδεχομένως το μοναδικό αντίδοτο στις σκληρές συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού.

Μέσω του συνεταιριστικού κινήματος ενισχύονται οι τοπικές οικονομίες, καταπολεμαται η ανεργία, τα λαϊκά και μεσαια στρώματα βρίσκουν απασχόληση ενω τα μέλη ενός συνεταιρισμού εξυπηρετούν τις ανάγκες τους (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές) μέσω των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, προάγοντας αυτούσια τις οικονομίες τους.

Ευχής έργον ο πρωθυπουργός να αξιοποιήσει τα κατάλληλα άτομα που γνωρίζουν ή ασχολούνται με αυτόν τον τρίτο τομέα της οικονομίας, προκειμένου να αναπτυχθούν οι συνεταιρισμοί στην χώρα. κ. Πρωθυπουργέ αναμένουμε και ως προς τους συνεταιρισμούς να πράξετε τα δέοντα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.