Ο κάθε νοήμων πολίτης, στην κανονικότητα κτίζει το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον

Γράφει ο Αθανάσιος Μπουρούνης, Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Όλοι θυμόμαστε τις εποχές από το 2009 μέχρι το 2014, όταν η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στην εκάστοτε κυβέρνηση.

       Έτσι υποδαύλιζε κάθε προσπάθεια σταθεροποίησης της οικονομίας, συγκροτώντας απίθανα κινήματα με εξωπραγματικά αιτήματα και παράδοξες πρακτικές, με σκοπό τη δημιουργία μιας χαώδους κατάστασης.

Στον αντίποδα αυτής της πρακτικής, η οικονομία και οι επενδύσεις ζητούν, πάνω από όλα, την κανονικότητα. Η οικονομία και η επιχειρηματικότητα απεχθάνονται της πάσης φύσεως τριβές και τυρβώδεις κινήσεις, διότι μόνο προβλήματα δημιουργούν.

Η κυνική δήλωση της κ. Αχτσιόγλου ότι «η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά», είναι η σύγχρονη προσαρμογή ενός τελειωμένου κομουνιστικού αφηγήματος.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί αντιπερισπασμό απαξίωσης της κυβερνητικής διαχείρισης σε όλα τα θέματα, όπως:

–     Στη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού εγχειρήματος, όμως  η πραγματικότητα τον θρυμμάτισε.

–     Ως προς το Ταμείο Ανάκαμψης, αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί ούτε την σημασία ούτε την αξία του να αξιολογήσει.

Αντιθέτως ο κ. Μητσοτάκης, στις διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, κατάφερε να εξασφαλίσει σημαντικό μερίδιο επιχορηγήσεων, αλλά δεν στάθηκε μόνο εκεί. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο κρατικός μηχανισμός παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης, που ήδη από τις Βρυξέλλες θεωρείται από τα πιο σημαντικά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

–      Σχετικά με το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον κόσμο, λέγοντας πως καταργούνται το 8ωρο και η κυριακάτικη αργία, επειδή επεκτείνεται το δικαίωμα στη διευθέτηση εργασίας που είδη ισχύει και επειδή μπαίνουν κανόνες προστασίας στους εργαζομένους που ήδη εργάζονται τις  Κυριακές.

Δαιμονοποιεί την ψηφιακή κάρτα εργασίας και αποκρύπτει το γεγονός ότι ο ΣΕΠΕ αναβαθμίζεται σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Ωστόσο, όταν η πολεμική της αντιπολίτευσης εστιάζεται σε ένα νομοσχέδιο πριν αυτό εμφανιστεί, τα πράγματα είναι σοβαρά. Είτε επειδή το νομοσχέδιο είναι καταστροφικό, είτε γιατί η αντιπολίτευση έχει κενό στρατηγικής.

Ποτέ άλλοτε δεν έγινε τόσος θόρυβος για ένα νομοσχέδιο, πριν καν δοθεί σε διαβούλευση.

       Τελικά, το μόνο που όντως ισχύει είναι ότι τα ηγετικά στελέχη του  ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχουν την κανονικότητα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που προδιαγράφουν τη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας, σε αντίθεση κατεύθυνση από την συνήθη γκρίνια του ΣΥΡΙΖΑ, όπως:

–       Παρά την επίπτωση της πανδημίας στην οικονομία, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος, ήταν περιορισμένη.

–       Οι καταθέσεις αυξήθηκαν, ενώ και οι λιανικές πωλήσεις εμφανίζουν ενδείξεις ότι θα επιστρέψουν γρήγορα σε επίπεδα πριν την πανδημία.

–       Οι εξαγωγές προϊόντων συνεχίζουν να σημειώνουν αύξηση, ενώ η χρηματοδότηση της οικονομίας από τα ευρωπαϊκά ταμία, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης που δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια.

–       Οι κρατήσεις στον Τουρισμό αναμένεται να αυξηθούν εκθετικά στο επόμενο διάστημα. Η συμφωνία για την εφαρμογή του «πράσινου πιστοποιητικού» και η απόφαση των Ευρωπαίων να ανοίξουν τα σύνορα για πολίτες τρίτων χωρών που έχουν εμβολιαστεί, είναι πολύ καλοί οιωνοί.

Σήμερα που η χώρα επιστρέφει στην οικονομική και επενδυτική πραγματικότητα, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτόν της και να υπερβεί τα ιδεοληπτικά της σύνδρομα.

Έτσι ακόμα και σήμερα αναζητά να βρει κινήματα αντίστασης μέσω μετατοπίσεων και ρωγμών, με σκοπό να υποσκάψει και να υπονομεύσει την όποια θετική πορεία της κυβέρνησης.

Η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί. Η οικονομία μπορεί να αλλάξει επίπεδο, αν επικρατήσει σύνεση στην πολιτική σκηνή και αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία και το κοινωνικό κράτος.

Όμως όποια και να είναι η εξέλιξη, η πραγματικότητα  θα είναι διαφορετική από την εφιαλτική δυστοπία που περιγράφει η αντιπολίτευση. Η προσπάθειά της  για δημιουργία κλίματος αναταραχής και οι επαναστατικές της κορώνες, σήμερα δεν βρίσκουν ακροατήριο.

       Και τούτο διότι κάθε νοήμων πολίτης επιζητεί στη ζωή του την κανονικότητα, διότι πάνω της κτίζει το παρόν και σχεδιάζει το μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.