Ο κατ’ ευφημισμόν “χαρισματικός”

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο μέγας αθλητής , ο διαφημιστής αντηλιακών, ο δρομέας που έτρεχε σαν βατραχάνθρωπος και απτήν άλλη έπεφτε απτό ποδήλατό του,  αυτός που έβαζε τη μαμά του 100 ετών για πρόεδρο στα νοσοκομεία, έχει άποψη (και  χημική συγγένεια)  για το ποιος είναι χαρισματικός ηγέτης και ποιος όχι; Βέβαια, επειδή δεν έχει γαλουχηθεί με αξίες φιλοπατρίας από μάνα Ελληνίδα, δεν τον ενδιαφέρει αν πουλούν τη χώρα μας. Έστρωσε το χαλί ο πατέρας τους για να κάνουν καριέρα και τα παιδιά του. Είδατε το <<δώστα όλα και διόρισε ο,τι κινείται>> τι δίνει σε παιδιά και εγγόνια; Είδε ότι έξω έπεσαν τα εισοδήματα, ξαναμαζεύτηκε στην Ελλάδα χωρίς ελληνικές αξίες.  Τι είχε τι έχασε; Αυτού η ψυχοσύνθεση εξηγείται και εμείς το λέγαμε πολύ πριν βγει. Αλλά να έχει και το θράσος να μας λέει ποιος είναι χαρισματικός και ποιος όχι, το εκλαμβάνουμε ως κατ΄ ευφημισμόν

Καλύτερα να πάρει το πράσινο βατραχάκι του να παίζει, παρά να μιλάει. Όταν χαρίζεις  χώρα  για να εξυπηρετήσεις συμφέροντα, είσαι χαρισματικό ρομπότ για τους άλλους. Πού θα βρουν τόσο πειθήνιο όργανο να πηγαίνει εναντίον του λαού τον οποίο κορόιδεψε και συνεχίζει να κοροϊδεύει;

Εκτός των άλλων, πρέπει να έχεις και χαμηλή νοημοσύνη. Φανταστείτε να το κάνατε στην οικογένειά σας αυτό.  Καθ υπαγόρευση τρίτων να εξυπηρετούσατε  συμφέροντα εις βάρος των παιδιών σας.  Θα είχατε το ανεπίγνωστο και το ακαταλόγιστο. Δεν υπάρχει <<το πιστεύουμε>> εδώ. Είναι ψέμα. Αυτό το λες για να εξυπηρετήσεις άλλους και να ωφεληθείς. Αφού το πιστεύεις, γιατί δεν το εφαρμόζεις και στους άμεσους προγόνους σου , τη μητέρα σου ας πούμε η τον πατέρα σου ; Να χαρίσεις κάτι δηλαδή, γη, αντικείμενα,   χρήμα,  για τα οποία  έκαναν αγώνες και έδωσαν μάχες για να σου αφήσουν;   Αυτά τα φυλάς  καλά ως κειμήλια , (και εσείς και οι έξω) τώρα για να ωφεληθείς, κοροϊδεύεις τον κόσμο ότι το πιστεύεις  που παρέδωσες τη Μακεδονία; Τόσο κλειστούς ορίζοντες έχεις, ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι ότι οι πρόγονοι έχουν  μια ευρύτητα; Τόσο κλειστά μυαλά είστε για τα συμφέροντα σας και μας πετάτε το ψέμα το πιστεύουμε; Κάντε το πρώτα στις ζωές σας αν το πιστεύετε και αφήστε τα συμφέροντα. Το λέγατε για  να δείξετε κάτι διαφορετικό και να σας θέλουν  οι έξω. Δείξτε το μας στις ζωές σας ότι το πιστεύετε λοιπόν  δειλοί και ένοχοι!

Τα άτομα με τη χαμηλή νοημοσύνη , νομίζουν ότι δεν τα καταβαίνουν οι άλλοι. Νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τους πάντες με λογάκια νηπιαγωγείου.  Λόγω της α-σθένειας της εξάρτησης από την εξουσία  που έχουν και του <<εγώ>> τους, δεν αντιλαμβάνονται λόγω της χαμηλής νοημοσύνης τους ότι οι άλλοι τους έχουν διαβάσει τους εγκεφάλους.

Αυτή είναι η χαρισματικότητα κύριε ΓΑΠ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.