Ο κ. Γαβρόγλου βάζει τους μαθητές σε ένα «Κωσταλέξι». Ντροπή!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο κ. Γαβρόγλου καταργεί για τους μαθητές τις εκδρομές στο εξωτερικό, με το πρόσχημα ότι δεν μπορούν να πληρώσουν όλοι οι μαθητές για να πάνε. Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων».
Επιτρέπονται δηλαδή στο εσωτερικό το οποίο διευθύνει ο ίδιος.

Πιο σκοταδιστική , πιο παρωχημένη, πιο ισοπεδωτική νοοτροπία από του τωρινού υπουργείου Παιδείας δεν έχει ξανά-υπάρξει.

Αντί το υπουργείο να μεριμνήσει να κάνει προσβάσιμα σε όλουςτα εκπαιδευτικά ταξίδια, με ειδικές προσφορές, τα καταργεί!

Φυσικά οι ίδιοι , τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, επιδιώκουν ρατσιστικά τα ταξίδια στο εξωτερικό.
Προσπαθείτε κ. Γαβρόγλου να μεταλλάξετε τους μαθητές των Δημοσίων σχολείων, σε άτομα με κλειστούς ορίζοντες, ώστε να μη βλέπουν τη μεγάλη διαφορά επίπεδου σχολείων, χωρών, τεχνοοικονομικού πολιτισμού. Αυτή είναι η ουσία. Γιατί;

Γιατί θέλετε να τα απομονώνετε και να τα σαλαμοποιείτε, για να τα έχετε του χεριού σας, δηλαδή στις αποφάσεις σας να μην αντιδρούν. Όσο πιο κλειστοί είναι οι ορίζοντές τους, τόσο θα περνούν τα οπισθοδρομικά σχέδιά σας.

Επιδιώκετε να το κάνετε σαν την πρώην Σοβιετία.
Να μη βλέπουν τα καλύτερα, για να μη προσπαθήσουν να τα πραγματοποιήσουν.
Θα έπρεπε να ντρέπεστε που είστε και φιλόσοφος και προσπαθείτε να κάνετε τους Έλληνες μαθητές σαν τον βάτραχο του πηγαδιού, που δεν μπορεί να αντιληφτεί την ύπαρξη της θάλασσας.

Δε θα σας αφήσουμε σήμερα με την τόση πληροφορία. Δε θα πετύχουν τα σχέδιά σας!
Τα Ελληνόπουλα θα ανεβάζουν το επίπεδό τους και θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους με πολλούς τρόπους, ώστε να σας απαξιώσουν πανηγυρικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.