Το μυστικό για να εξοικονομίσετε χρήματα για smartphone ή πλάνο κινητής

Μπορείτε να εξοικονομίσετε αρκετά χρήματα για τη συσκευή ή το πακέτο κινητής που θα επιλέξετε, αν κάνετε πρώτα μια έρευνα πριν την αγορά σας.

Σε κανένα δεν αρέσει να πληρώνει παραπάνω χρήματα από όσα χρειάζεται να ξοδέψει πραγματικά. Όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και στον τομέα των smartphones και των εταιρειών κινητής, μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία. Αυτό είναι το πραγματικό μυστικό για να εξοικονομίσετε χρήματα, οι ανάγκες σας. Μόλις καταλάβετε ποιες είναι αυτές, τι θέλετε και από που θα το βρείτε, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην αγορά σας.

ΤΟ SMARTPHONE ΣΑΣ

Αναμφισβήτητα, η αγορά ενός νέου smartphone είναι σημαντική, όμως αποτελεί ένα μικρό μέρος του συνολικού κόστους. Για πολλούς είναι εύκολο να ξοδέψουν 1.000€ σε νέο smartphone, ειδικά αν οι ανάγκες τους απαιτούν ένα τέτοιο smartphone, όμως για ακόμη περισσότερους οι ανάγκες είναι πολύ πιο περιορισμένες.

Δεν λέω ότι οι συσκευές των 1.000+€ δεν αξίζουν τα χρήματά τους, όμως λέω ότι μπορείτε να βρείτε αυτό που ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες σας σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Το κλειδί είναι να γνωρίζετε τι θέλετε, τι δε θέλετε και τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Πριν αγοράσετε, φτιάξτε μια λίστα με το τι περιμένετε ότι θα κάνετε με το νέο σας smartphone. Πολλοί από εμάς τα χρησιμοποιούμε μόνο για κλήσεις και μηνύματα. Άλλοι, μόνο για περιήγηση στο Facebook. Άλλοι για 3D παιχνίδια. Επίσης, καλό είναι να κοιτάξετε και για δευτερεύοντα χαρακτηριστικά, που δεν είναι τόσο σημαντικά αλλά παίζουν ρόλο, όπως το πόσο γρήγορα μπορεί να διορθωθεί ένα σημαντικό σφάλμα στο λογισμικό ή το πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιηθεί το smartphone της επιλογής σας στο εξωτερικό. Δώστε σημασία και βάση στις ανάγκες σας και μην αποσπάστε από μερικά shiny χαρακτηριστικά.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ; ΚΑΙ ΠΩΣ

Και αυτό πολύ σημαντικό. Μπορείτε πλέον να αγοράσετε νέο κινητό από το διαδίκτυο, από το εξωτερικό, από φυσικά καταστήματα ή από παρόχους κινητής. Η αγορά ενός smartphone είναι πραγματικά πολύ εύκολη όταν υπάρχουν τόσες επιλογές. Όμως δεν είναι όλες οι επιλογές ίδιες.

Η τιμή διαφέρει, όπως επίσης άλλοι παράγοντες σαν την παραπάνω εγγύηση ή τα κόστη εγγύησης. Σιγουρευτείτε ότι έχετε σκεφτεί καλά τα πράγματα που πληρώνετε σαν έξτρα και αν αξίζουν τα χρήματά σας. Για παράδειγμα, δεν θα αγοράζα παραπάνω εγγύηση για ένα smartphone των 200€, όμως πιθανότατα θα το έκανα για ένα smartphone των 700€.

Επίσης, μην ξεχνάτε και τον τρόπο πληρωμής. Ναι, ιδανικά οι περισσότεροι θέλουμε να πληρώνουμε με μετρητά και να ξεμπερδεύουμε, όμως αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αν ψάχνετε τρόπο να αγοράσετε ένα κινητό, μην το κάνετε ΠΟΤΕ μέσω πιστωτικής κάρτας, αν υπάρχουν φθηνότεροι και ευκολότεροι τρόποι αγοράς. Οι περισσότεροι πάροχοι κινητής έχουν αφαιρέσει το τόκο για την αγορά ενός smartphone, σε περίπτωση που είστε στο δίκτυό τους. Δώστε όμως βάση γιατί το τελικό κόστος μπορεί να είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό που αναφέρετε στο καρτελάκι, αν δεν προσέχετε.

Γνωρίζετε τι θέλετε να αγοράσετε πριν ξεκινήσετε. Ποτέ μη μπείτε σε ένα κατάστημα για να αγοράσετε ένα κινητό, εκτός αν ξέρετε ακριβώς τι κινητό θέλετε. Και αν είναι εφικτό, μη συμβιβαστείτε με κάτι άλλο για να το έχετε άμεσα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να πληρώσετε παραπάνω χρήματα για κάτι που δε χρειάζεστε.

Τέλος, μη ξεχνάτε την αγορά μεταχειρισμένων. Υπάρχει και αυτή και πολύ συχνά βρίσκονται συσκευές σε κατάσταση βιτρίνας. Εκεί μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε, σε ακόμη καλύτερη τιμή.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ

Όπως και με την αγορά smartphone, έτσι και η επιλογή του κατάλληλου πακέτου εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Με διαφορετικές εταιρείες στο χώρο της κινητής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικά πράγματα πριν προχωρήσετε στην επιλογή του κατάλληλου πακέτου για εσάς.

Αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν προχωρήσετε στην επιλογή σας:

 

  • Μάθετε ποια εταιρεία λειτουργεί σωστά στην περιοχή σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Όλοι θέλουμε τη φθηνότερη επιλογή, όμως δεν έχει σημασία να δίνουμε λεφτά και να μη μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό αν επιλέξετε συσκευή από κάποια εταιρεία κινητής, και κάτι που πρέπει να το γνωρίζετε πριν κάνετε οποιαδήποτε κίνηση.
  • Μάθετε τι χρήση κάνετε κάθε μήνα. Αν ξοδεύετε 300 λεπτά ομιλίας και χρησιμοποιείτε 3 GB δεδομένων κάθε μήνα κατά μέσο όρο, γιατί να πληρώσετε για παραπάνω; Αφήστε πάντα ένα μικρό περιθώριο σε περίπτωση που θέλετε λίγα παραπάνω λεπτά ή ΜΒ στα μέσα του μήνα. Και μη διστάσετε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας αν διαπιστώσετε στην πορεία ότι θέλετε κάτι διαφορετικό.
  • Μάθετε για τι υπηρεσίες πληρώνετε. Αυτό ακούγεται λίγο χαζό, αλλά πρέπει να ξέρετε από την αρχή αν η εταιρεία κινητής που πληρώνετε υποστηρίζει tethering ή έχει έξοδα περιαγωγής κλπ. Οι περισσότεροι χρειάζονται απλά και μόνο τα βασικά, χωρίς έξτρα, αλλά αν χρειάζεστε και έξτρα, καλό είναι να το ψάξετε λίγο πριν αγοράσετε.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Η τελευταία και πιθανότατα πιο δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί είναι αν όντως χρειάζεστε κάτι νέο ή κάτι διαφορετικό; Ίσως εξοικονομίσετε μερικά χρήματα αλλάζοντας πάροχο ή αλλάζοντας το πλάνο σας, αλλά δεν ψάχνουμε αυτό εδώ. Εδώ μιλάμε για να πάμε ένα βήμα μπροστά και να πάρουμε κάτι νέο.

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνετε αυτό, αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι για να μην το κάνετε. Δεν είναι ανάγκη πάντα να αγοράζετε ό,τι πιο καινούργιο κυκλοφορεί εκεί έξω, ειδικά αν τα χαρακτηριστικά δεν είναι σημαντικά για εσάς. Το να αγοράσετε τη νέα ναυαρχίδα της Samsung ή της Apple ίσως δεν αξίζει και σίγουρα θα σας στοιχίσει ένα σκασμό λεφτά. Σίγουρα, πρόκειται για φανταστικά κινητά, αλλά αν δεν τα χρησιμοποιήσετε στο έπακρο, σκεφτείτε το πριν τα αγοράσετε.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!

Όπως καταλαβαίνετε, δεν υπάρχει κανένα πραγματικό μυστικό για να εξοικονομίσετε χρήμα στην αγορά κινητού. Το μυστικό είστε εσείς και οι ανάγκες σας.

ΠΗΓΗ: TECHINGREEK

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.