Μνημείο θεσμικής… στοιχείωσης

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Πόσα να αντέξεις σε μια μέρα. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στήνουν… μνημείο για να τιμήσουν λέει τον αγώνα τους που είχε… πολιτικό και ταξικό υπόβαθρο! Σε έναν δημόσιο χώρο θεωρούν σκόπιμο να δώσουν μια αίσθηση θυσίας σε μια συνδικαλιστική διεκδίκηση, σε μια διαφορετική θεώρηση για την λειτουργία και την ανάγκη εξυγίανσης τη; ΕΡΤ!

Μια πολιτική απόφαση που κρίνεται πολιτικά, γίνεται κοινωνικά αποδεκτή ή διαφωνείς μαζί της, παίρνει μυθικές διαστάσεις, δυσανάλογες της πραγματικότητας. Άλλωστε η κυβερνητική αλλαγή επανέφερε την ΕΡΤ στην πρότερη κατάσταση κι όχι οι εργατικοί… αγώνες κατάληψης του κτιρίου.

Κάτι τέτοιες… αστοιχείωτες ενέργειες αποκτούν ευρύτερο νόημα όταν συνδυαστούν με την γενικότερη λογική θεσμικής απαξίωσης. Όχι με τις ατάκες και τα στημένα επικοινωνιακά τσιτάτα του Πολάκη αλλά με το πνεύμα απαξίωσης και υπεροψίας απέναντι στο αστικό σύστημα που με κάθε ευκαιρία εκφράζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Το κυριότερο δεν είναι το αν διαθέτουν επαρκή… “στοιχείωση” ή όχι. Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά. Είναι που η ιδεολογική τύφλωση επιμένει να οδηγεί τη σκέψη τους σε μέρη σκοτεινά και επικίνδυνα, ικανά να θέσουν σε αμφισβήτηση την ίδια την υπόσταση του συστήματος που τους θρέφει. Τυχοδιώκτες μέχρι το μεδούλι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.