Κουτσαβάκια…

Γράφει ο Σωτήρης Χήνος

Τον Αύγουστο του 2015 η χώρα υπέγραψε το λεγόμενο τρίτο μνημόνιο ολοκληρώνοντας ένα εξάμηνο πολιτικής και οικονομικής διαχείρισης θεάτρου Σκιών. Τα Ευρωπαϊκά κράτη δεσμεύτηκαν να μας χορηγήσουν μερικές δεκάδες ακόμα δις, και εμείς να προβούμε σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία μας. Μία από αυτές, η περαιτέρω απαγκίστρωση της δημόσιας περιουσίας από τον κρατικό εναγκαλισμό. Στα πλαίσια αυτά υπογράψαμε για τη διάθεση του 17% της ΔΕΗ. Δεν το υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος ή Νοτοπούλου, το υπέγραψε και δεσμεύτηκε γι αυτό η Ελληνική Δημοκρατία.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι Ευρωπαίοι τήρησαν τις υποχρεώσεις τους και μας δώσανε τα λεφτά. Και εμείς κάποιες τις τηρήσαμε. Μεταβιβάσαμε πχ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια. Μεταβιβάσαμε όλες τις δημόσεις επιχειρήσεις στο υπερταμείο και βάλαμε εγγύηση την κρατική περιουσία για 99 χρόνια. Το 17% της ΔΕΗ δεν το μεταβιβάσαμε. Πείσαμε τους Ευρωπαίους ότι η συγκυρία δεν ήταν ευνοϊκή. Πουλώντας το 17% ενός φαλιμέντου, άντε να σου δώσουν ένα πινάκιο φακής. Αλάδωτης.

Τα 2 τελευταία χρόνια, οι επιδόσεις της ΔΕΗ βελτιώθηκαν εντυπωσιακά. Απέκτησε η εταιρεία ξανά αξία. Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε την υπογραφή μας. Αντί μάλιστα να πουλήσουμε αυτό το 17%, αποφασίσαμε τα χρήματα να μπουν μέσα στην εταιρεία, να γίνουν επενδύσεις, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την αξία της και προφανώς την αξία του 34% που θα κατέχει το δημόσιο.

Τι προτείνει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης; Να κάνουμε το κορόϊδο; Τώρα που τους πήραμε τα δις, να κάνουμε πως ξεχάσαμε τι υπογράψαμε; Να τους πούμε “Είπα ξείπα και χέζω την παρόλα μου;”. Να λειτουργήσει η Ελληνική Δημοκρατία ως κουτσαβάκη, ως μπαταχτζής, ως αφερέγγυος συναλασσόμενος και συνομιλητής; Και με τι μούτρα θα πάμε αύριο να ζητήσουμε νέα αναδιάρθρωση του χρέους; Γιατί τότε, δεν θα μας πετάξουν από το “adults room” όπως διώξανε και τον Γιάνη μας, πυξ λαξ;;;

Και θα αναζητήσει ποιες ευθύνες; Ευθύνη που τηρήσαμε μία δέσμευση που ανέλαβε για λογαριασμό του Ελληνικού κράτους η δική του κυβέρνηση και φέρει φαρδιά πλατιά τη δική του υπογραφή;;;!!!!

H πιάτσα αυτό το λέει αλλιώς …”μαγκιά, κλ@νιά και κ@λο φινιστρίνι…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.