Ημερολόγιο καταστρώματος. Η σκιά Σαμαρά τους πέφτει βαρειά ακόμη…

Γράφει ο Μηχανικός

Δεν φτάνουν όλα τα  προβλήματα που έχει η ελλαδική εκκλησία στους κόλπους της -αλλά και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο- τώρα ήρθε στην επιφάνεια το σοβαρότερο: Ότι το σύστημα διοίκησης της είναι δεσποτικό και ότι ιερείς  κάτω από την δεσποτεία μητροπολιτάδων  υποφέρουν.  Και θα υποφέρουν περισσότερο αν είναι οικονομικά εξαρτημένοι  από αυτούς. Αυτό το σύστημα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και ο μητροπολίτης να βλέπει τους ιερείς ως συνεργάτες και όχι οι ιερείς να δοθούν ως όμηροι στους μητροπολίτες που με τη συμφωνία Τσίπρα –Ιερώνυμου  είναι οι… εργοδότες τους.

Βγήκαν και ο Γαβριήλ της Νέας Ιωνίας και ο Θεολόγος Ιωαννίνων, ως μάνατζερς, να δηλώσουν  ότι η συμφωνία είχε γίνει επί Σαμαρά. Αλλά δεν είπαν όλη την αλήθεια. Στον πνευματικό τους να πάνε να εξομολογηθούν αμέσως. Η συμφωνία, επί Σαμαρά,  αφορούσε στην αξιοποίηση της  εκκλησιαστικής περιουσίας και όχι στην έξωση των ιερέων από το Δημόσιο και  καταβολή μισθών μέσω της Εκκλησίας, ούτε  στην ουδετερότητα του κράτους που είναι και  μέγα πνευματικό ζήτημα. Αλλά ευτυχώς ο  Τζανακόπουλος είπε την αλήθεια: Θα βγάλουμε 10.000 ιερείς –που θα γίνουν εξαρτήματα των μητροπολιτών-και θα διορίσουμε 10.000 Συριζαίους.

Το Συριζαίους δεν το είπε αλλά είναι το μόνο που  εξυπακούεται.

Το δεύτερο που εξυπακούεται είναι ότι η σκιά Σαμαρά τους πέφτει βαρειά ακόμη…

Παρασκευή  9 Νοεμβρίου 2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.