Η μνήμη του ελληνικού λαού ενάντια στην κυβέρνηση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει με τον δικό της τρόπο το Σκοπιανό στο ψυγείο, για να μην την επηρεάζει άλλο για τις επερχόμενες εκλογές, τόσο χειροτερεύει η κατάσταση για αυτή. Διότι όλος ο ελληνικός λαός μιλάει πια για το θέμα και κανείς, ακόμα και τα μέσα της μαζικής προπαγάνδας δεν μπορούν να του πουν να το βουλώσει.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και αυτόν που δήλωσε παρών, ενώ έλεγε ότι θα το καταψηφίσει. Ούτε πρόκειται να ξεχάσει όσους το προωθούν ακόμα και με τέτοιο φανατικό τρόπο, ενώ όλοι μας ξέρουμε πια τι εμπεριέχουν αυτά τα είκοσι απαράδεκτα άρθρα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέμα του ονόματος, της εθνότητας, της γλώσσας; Ποιος θα μπορεί να ξεχάσει την κοινή επιτροπή που θ’ αλλάξει τα ελληνικά ονόματα των Σκοπίων, την ιστορία, την αρχαιολογία, την παιδεία, τους ιστορικούς άτλαντες; Ποιος δεν θα ξέρει για την απαγόρευση εκδηλώσεων που θα αφορούν τη Μακεδονία, δηλαδή τη βόρεια περιοχή του πρώτου μέρους;

Ποιος δεν θα μάθει ότι θα δώσουμε πρόσβαση στην ελληνική ΑΟΖ στα Σκόπια για το θέμα της αλιείας, ενώ δεν την έχουμε θεσπίσει καν; Ποιος δεν θα δει τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου που θα κατασκευάζουμε για τα Σκόπια; Τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που θα δώσουμε στα Σκόπια, για να τα σώσουμε από την αναζήτηση καθαρής ενέργειας; Ποιος άλλος από την κυβέρνηση θα τους δώσει τεχνογνωσία και την εμπειρία στον ενεργειακό τομέα;

Ποιος άλλος θα βοηθήσει τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε Διεθνείς Οργανισμούς και Περιφερειακούς; Κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει τίποτα και αυτό θα φανεί σε όλες τις εκλογές.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42113&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.