Η Μακεδονία και τα τριάντα αργύρια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Τα τριάντα αργύρια, έναντι των οποίων ξεπούλησε την Μακεδονία, περιμένει να λάβει σήμερα η κυβέρνηση από το Eurogroup. Γι’ αυτό και σκοτώθηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία για την Μακεδονία την περασμένη Κυριακή.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, δεν πρόλαβαν Τσίπρας και Κοτζιάς να πάνε στον (ματωμένο, όπως αποδείχθηκε με την βία κατά των διαδηλωτών) «γάμο» στα Σκόπια, δεν πρόλαβαν τα τραγούδια του γάμου να γίνουν ξανά μοιρολόγια (στα οποία αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας) και η άθλια συναλλαγή που έχω καταγγείλει από τις 2 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε.

Την ίδια μέρα της υπογραφής της συμφωνίας, την περασμένη Κυριακή, το «Μπλούμπεργκ» είχε πλήρες ρεπορτάζ για το αντάλλαγμα:

Προεξόφληση ομολόγων και δανείων που λήγουν μέχρι και το 2024 και επιμήκυνση των λήξεων των πρώτων δανείων που έλαβε η Ελλάδα.

Έδωσαν εθνότητα, γλώσσα, θάλασσα και ΑΟΖ, αποδέχθηκαν ότι και στην Ελλάδα υπάρχει αλυτρωτισμός και σωβινισμός, δεσμεύτηκαν για αλλαγές στο Σύνταγμά μας και στα σχολικά βιβλία και στα σύμβολα, αναβίωσαν το Ίλιντεν και τις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, παρέδωσαν Κύριλλο και Μεθόδιο, δημιούργησαν νέους εθνικισμούς, ξύπνησαν τον τιτοϊκό αλυτρωτισμό.

Γιατί; Για να πάρουν, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα αποθεματικό ασφαλείας περί τα 20 δις ευρώ, εκθέσεις βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και πρόωρη αποπληρωμή, που θα προβλέπει την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, ύψους 10,4 δις ευρώ, προεξόφληση των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ύψους, 12,8 δις ευρώ, και επιμήκυνση της διάρκειας των δανείων ύψους 53 δις ευρώ, που ελήφθησαν από το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης.

Κάντε την πρόσθεση και θα βρείτε πόσο την κοστολόγησαν την Μακεδονία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.