Η καραντίνα των βουλευτών δεν είναι κατόρθωμα

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Οι υπουργοί και βουλευτές να μη διαφημίζουν την καραντίνα τους σαν να κάνουν κατόρθωμα.

Είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν την καραντίνα αφού λένε ότι βρέθηκαν θετικοί. Οι άνθρωποι αυτοί χωρίς να παράγουν κάτι σημαντικό (τις περισσότερες φορές) ακριβοπληρώνονται από εμάς ακόμα και όταν κάθονται σε καραντίνα.

Κυκλοφορούν στη γυάλα τους μέσα στα ακριβά αυτοκίνητα, αλλά για να δείξουν ότι είναι ευάλωτοι διαφημίζουν ακόμα και την αρρώστια τους.

Μάλιστα κάποιος φαιδρός απ’ αυτούς (με τεράστια δάνεια) φωτογραφίζεται μέσα στο σπίτι του με μάσκα για να τον λυπηθούμε.

Δεν άκουσα κάποιον απ αυτούς με ενσυναίσθηση να πει.

“Συμπολίτες μου εγώ φυσικά θα πληρώνομαι κανονικά. Οι άνθρωποι όμως που μας πληρώνουν χάνουν τις δουλειές τους. Λυπόμαστε συμπολίτες μου τις καθαρίστριες που αναγκάζονται να μπαίνουν στα ΜΜΜ και απτή τη δουλειά τους ταΐζουν τα παιδιά τους και αυτοί πρέπει να μη δουλέψουν λόγω της καραντίνας. Αυτές σκεπτόμαστε την ώρα αυτή που ζουν μέσα στην πείνα και τη φτώχεια”.

Αν είχαν ενσυναίσθηση θα έλεγαν, τώρα καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που με την καραντίνα χάνουν τον μικρό μισθό τους.

Τώρα θα μου πείτε αν τα έλεγαν αυτά θα είμασταν καλύτερα ως χώρα. Αυτοί να διαφημιστούν θέλουν και να δείξουν ότι βγήκαν αλώβητοι.

Λοιπόν θέλουμε σεμνότητα και κατανόηση στους συνανθρώπους ειδικά απ’ αυτούς της Βουλής που λένε ότι προσβάλλονται.

Να σταματήσουν να το διαφημίζουν και να το κάνουν μόδα Είναι δικό τους θέμα.

Το δικό μας πρέπει να σκέφτονται, τους συνανθρώπους που τους έδωσαν αυτές τις θέσεις και ειδικά στις καραντίνες, γιατί υποφέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.