Η δύναμη της Ελλάδας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η δύναμη της Ελλάδας δεν είναι μόνο η αντίστασή της, αλλά και το μέλλον της όταν ακολουθεί τα νοητικά σχήματα του Ελληνισμού. Ένα από αυτά τα σχήματα είναι η αξιοποίηση της θάλασσας για την επίλυση των προβλημάτων της ξηράς, διότι είμαστε εδώ και χιλιετίες λαός της θάλασσας, ένας λαός του Χρόνου που έχτισε τον πολιτισμό του πάνω στη θάλασσα χάρη στη νοημοσύνη του.

Διότι η Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στη καινοτομία της, έχει αρχίσει τώρα να αξιοποιεί τον ζεόλιθο και τώρα ετοιμάζεται να επενδύσει και στην ΑΟΖ της. Έτσι σε επίπεδο στρατηγικής έχει μέλλον και δεν έχει λόγο να αποδεχτεί πράγματα που την καταπατούν, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει η δικαιολογία του ασθενούς. Η Ελλάδα σιγά σιγά ξεπερνά δυσκολίες οικονομικές και ιδεολογικές, διότι βλέπει τα όρια τους για το μέλλον που έχει αρχίσει.

Έτσι ακόμα κι όταν αναλύουμε τη θέση μας για το σκοπιανό ζήτημα πρέπει να τη εξετάζουμε με όλες τις δυνατότητες και προοπτικές που έχουμε και αυτό μέσα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Τότε συνειδητοποιούμε ότι η θέση μας είναι ισχυρή κι ότι έχουμε στη διάθεσή μας μια κυρίαρχη στρατηγική.

Τόσα χρόνια δεν κάναμε απολύτως τίποτα για την ΑΟΖ μας λόγω άγνοιας, φοβίας και συμφερόντων. Τώρα με τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι η σημασία και η αξία της ελληνικής ΑΟΖ. Μάλιστα αυτό φαίνεται επί του πρακτέου και με τις εκτάσεις των τριών θαλάσσιων οικοπέδων του τωρινού διαγωνισμού που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν έχουμε κανένα που μας πιέζει και δεν πρόκειται να βιαστούμε έτσι ώστε να μην κάνουμε ένα στρατηγικό λάθος το οποίο δεν θα ήταν αναστρέψιμο.

http://lygeros.org/articles.php?n=36973&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.