Η άλλη Ελλάδα, είναι πραγματικότητα

Τα μεγάλα Διεθνή Μέσα, που είδαν από κοντά το Ελληνικό ΑΛΜΑ, υψηλής ποιότητας στη χώρα!

-Ο υπερπληθυσμός τουριστών εξωτερικού,  μιλάει συνεχώς για την ομορφιά της!

Τον εκσυγχρονισμό της. Και κυρίως, την αυθόρμητη περιποίηση. Το όμορφο περιβάλλον. 

Η άλλη Ελλάδα, είναι πραγματικότητα. Πρωταγωνίστρια, στον παγκόσμιο τουρισμό.

Τα υπερσύγχρονα νέα 14 αεροδρόμια που ξεκίνησε και πραγματοποίησε η Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Του Νάσου Τσαγκανέλη

Η άλλη Ελλάδα, είναι πραγματικότητα.

Μόλις βλέπεις το θαύμα της Εγνατίας Οδού με ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ και ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ γέφυρες που όποιος τις βλέπει, υποκλίνεται με θαυμασμό.

Επίσης, η Ιστορική Λεωφόρος Συγγρού, γίνεται κυκλοφορίας θαύμα. “Κόσμημα”!

Και συνδέεται, με το υπέρ-κόσμημα που ανεγείρεται στο Ελληνικό!

Προς το παρόν κερδίζουν την παράσταση οι γιγάντιες γέφυρες, που παρουσιάζουν μια άλλη Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά πόσο καλοντυμένη είναι πλέον η πατρίδα σας: 

Δεσπόζουσα είναι η παρουσία που έχουν κάποιες γέφυρες που κοσμούν το οδικό δίκτυο της χώρας μας, και προκαλούν ενθουσιασμό σε όσους τις αντικρίζουν.

Στέκονται σε ύψος που φτάνει τα 110 μέτρα, επισκιάζοντας με την επιβλητική παρουσία τους ακόμα και τη μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα της Ευρώπης, το θαύμα της Μηχανικής που κοσμεί τον Πατραϊκό κόλπο συνδέοντας το Ρίο με το Αντίρριο.

Ο λόγος για τις γέφυρες τις οποίες συναντά κανείς κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, τους τσιμεντένιους γίγαντες του Μετσόβου, των Γρεβενών, της Κοζάνης και του Αράχθου.

Οι αφανείς ήρωες ενός υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου μήκους 670 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκινά από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από την πόλη της Ηγουμενίτσας και καταλήγει στη Θράκη και στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Από τα 670 χιλιόμετρα, τα 42 αναλογούν σε γέφυρες, με τις πιο εντυπωσιακές να στέκουν αγέρωχες στην περιοχή της Ηπείρου.

Η γέφυρα του Μετσοβίτικου ποταμού είναι εκείνη που διεκδικεί -μεταξύ άλλων- και τον τίτλο της υψηλότερης γέφυρας στην Ελλάδα. Από τεχνικής απόψεως, αποτέλεσε ένα από τα πιο δύσκολα έργα στην Εγνατία Οδό, γεφυρώνοντας τον Μετσοβίτικο ποταμό στις παρυφές του Μετσόβου.

Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σήραγγες και το μήκος της και στα δύο σκέλη είναι περίπου 537 μέτρα. Βέβαια το πιο εντυπωσιακό αριθμητικό στοιχείο της γέφυρας είναι όπως προαναφέραμε το ύψος των μεσοβάθρων το οποίο αγγίζει τα 110 μέτρα.

Ακολουθεί σε ύψος η γέφυρα της Καστανιάς Κοζάνης, μια χαραδρογέφυρα δύο κλάδων με μήκος 456 μέτρων και μεσόβαθρα που φτάνουν σε ύψος τα 94 μέτρα.

Περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά του Μετσόβου βρίσκεται η γέφυρα του Βοτονοσίου με μήκος 500 μέτρων και ύψος μεσόβαθρων 53 μέτρων. Ένα από τα τρία ανοίγματα της γέφυρας φτάνει τα 230 μέτρα, γεγονός που την τοποθετεί στη δεύτερη θέση στον ελλαδικό χώρο -πίσω από τη γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου- και στην 15η θέση διεθνώς.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η απόσταση που χωρίζει το οδόστρωμα στη γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου από την επιφάνεια της θάλασσας δεν υπερβαίνει τα 52 μέτρα στο ψηλότερο σημείο της.

Πάνω από 45 χρόνια μετά τις τελευταίες εργασίες συντήρησης στη Συγγρού, στη λεωφόρο έπεσε νέα άσφαλτος που σηματοδοτεί την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Extreme makeover για έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας, τη Λεωφόρο Συγγρού. Όπως φαίνεται και σε βίντεο, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή τους, κάτι το οποίο να γίνει εντός των ημερών. Η νέα άσφαλτος σηματοδοτεί το τέλος των κακοτεχνιών στο οδόστρωμα, διασφαλίζοντας ασφαλέστερες μετακινήσεις για τους οδηγούς και θεαματική μείωση του αριθμού τροχαίων ατυχημάτων. Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στον στρατηγικό στόχο της Περιφέρειας Αττικής, για ένα ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο οδικό δίκτυο για τους πολίτες. Σημειώνεται ότι τελευταία φορά που έγιναν εργασίες ασφαλτόστρωσης στη Συγγρού ήταν το 1975.

Οι εργασίες έγιναν με εντατικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα μέσα στον Αύγουστο, κατά τον οποίο παρατηρείται μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας, λόγω αποχώρησης των πολιτών από το κλεινόν άστυ, για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές διακοπές. Οι εν λόγω παρεμβάσεις εκτελούνταν κατά τις νυχτερινές ώρες, από τις 21:00 μέχρι τις 06:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.