Γιατί υποψήφιος με τον Γιώργο Ιωακειμίδη στα νησιά Αττικής

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, δικηγόρος Διδάκτωρ Νομικής

Σε λίγες μέρες, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές κατέρχομαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος νήσων Αττικής με τον συνδυασμό «Αττικός κύκλος συνεργασίας και εμπιστοσύνης» του Γιώργου Ιωακειμίδη.

Γιατί λοιπόν καλώ σε πολιτική συστράτευση μαζί μας όλες τις παραγωγικές ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις της αντιπεριφέρειας νήσων προοδευτικές και μη και ζητώ να στηρίξετε αφενός τον Γιώργο Ιωακειμίδη και αφετέρου εμένα προσωπικά ως περιφερειακό σύμβουλο νήσων αττικής ζητώντας τον ένα και μοναδικό σταυρό;

Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπέρ των οργανισμών συντρέχει από το νόμο τεκμήριο αρμοδιότητας για την διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

Γιατί στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης όπως τον Γιώργο Ιωακειμίδη. Θέλουμε ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και όχι κυβερνητικούς παράγοντες. Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δεν ψηφίζουμε κυβέρνηση. Ο Ιωακειμίδης αποδεδειγμένα και αναμφίβολα έντιμος, ηθικός, και αποτελεσματικός έχει 41 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, 29 ως Δήμαρχος συνεχίζει αυτοδιοικητικά τώρα για την περιφέρεια. Γιατί έχει όραμα που το συνδυάζει με ρεαλισμό! Η περιφέρεια είναι η φωνή μας και όχι ακόμη ένα υφυπουργείο, όπως θέλουν κάποιοι να μετατρέψουν για τους δικούς τους λόγους και αιτίες. Όσο πιο κοντά στους πολίτες οι αποφάσεις τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Γιατί τα νησιά Αττικής θέλουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, ρεαλιστικό πρόγραμμα, Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειακή αρχή διεκδικητική, απαλλαγμένη από δεσμεύσεις και συμφέροντα, που καθηλώνουν την περιοχή. Θέλουμε ακηδεμόνευτη, ελεύθερη αυτοδιοίκηση ή περιφέρεια παράρτημα της κυβέρνησης; Θέλουμε προγραμματικές συμφωνίες με δήμους για αρωγή. πολιτική πίεση και διεκδίκηση όπου η κεντρική διοίκηση καθυστερεί και αδιαφορεί. Κάθε τι που γίνεται στην Αττική μας αφορά. Θέλουμε χρηστή διαχείριση και όχι ελλείμματα. Θέλουμε οργανισμό διοίκησης με σκοπό την παροχή υπηρεσιών για τους πολίτες.

Γιατί με τον Γιώργο Ιωακειμίδη απαιτούμε ισότητα και αξιοκρατία στην κατανομή των χρηματοδοτήσεων για έργα μεταξύ των δήμων και της περιφέρειας. Δίκαιη κατανομή κονδυλίων της περιφέρειας μέσω ειδικού αλγόριθμου δίκαια εκτιμώντας βέβαια και τους ιδιαίτερους παράγοντες στην υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων και πολιτιστικών δράσεων από τους Δήμους.

Η Αυτοδιοίκηση ως θεσμός της δημοκρατίας, πυλώνας της αποκεντρωμένης διοίκησης και ισχυρός κρίκος της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης δεν πρέπει να λειτουργεί ως δεκανίκι της κεντρικής εξουσίας! Θέλουμε ισχυρή περιφερειακή αυτοδιοίκηση ως μοχλό ανάπτυξης και όχι κομματικό φέουδο του εκάστοτε πρόεδρου κόμματος που ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορεί να τραβά το «χαλάκι» κάτω από τα πόδια του περιφερειάρχη. Ο περιφερειάρχης εκλέγεται, δεν διορίζεται! Δεν πρέπει να θεωρηθεί η Περιφέρεια ένα υφυπουργείο Αττικής και ο περιφερειάρχης κυβερνητικός υπάλληλος. Έτσι δεν βαδίζουμε μπροστά και μένουμε δέσμιοι των κομματικών επιλογών και των γνωστών δυσμενών συνεπειών της Μεταπολίτευσης (πελατειακές σχέσεις-λαϊκισμός). Σε καμία περίπτωση δεν κατακρίνω τα κόμματα, πόσο μάλλον όταν έχω αρθρογραφήσει πολλάκις για την αναγκαιότητα τους στη δημοκρατία και την θεσμική τους λειτουργία. Τα πολιτικά κόμματα συνιστούν βασικούς πυλώνες της έμμεσης αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και θεμελιώδη συστατικά της δημοκρατίας. Η Τοπική όμως αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι ανεξάρτητη, ακομμάτιστη, αυτόνομη και το κυριότερο αποτελεσματική και διεκδικητική! Είμαστε η περιφέρεια και όχι το ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ της Αττικής!

Γιατί ο Ιωακειμίδης είναι η ανεξάρτητη κομματική λύση για την περιφέρεια Αττικής. Γιατί με τον Γιώργο Ιωακειμίδη η περιφέρεια θα επιτελέσει τον πραγματικό της ρόλο: ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και συνδετικό κρίκο μεταξύ των τοπικών κοινωνιών και του κράτους! Γιατί ιδίως στα νησιά και τη Σαλαμίνα πρέπει να προγραμματίσουμε, να κοστολογήσουμε, και σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση να αναζητήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με σκοπό την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης! Στόχος μας η ανάπτυξη που θα εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, στην τόνωση της αλληλέγγυας και κοινωνικής οικονομίας, στην λήψη των αναγκαίων μέτρων προς βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών, στην καλλιέργεια του εναλλακτικού, θεματικού και ήπιου τουρισμού όλο τον χρόνο, στην δημιουργία έργων υποδομής και υλοποίηση προγραμμάτων με σκοπό την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και άμβλυνση των ανισοτήτων. Θα αναζητήσουμε και θα διεκδικήσουμε κάθε ευρωπαϊκό ή .δημόσιο πόρο με σκοπό να παράγουμε έργο Οφείλουμε και επιβάλλεται να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να το επιτύχουμε ανεξάρτητα από την αφετηρία και αναφορά του καθενός. Στηρίζουμε τους δήμους, που θέλουν να παράγουν έργο. Προτεραιότητα μας η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών!

Ζητώ τον ένα και μοναδικό σας σταυρό γιατί ζω στην περιφέρεια, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Σαλαμίνα και τα νησιά ως δικηγόρος, αφουγκράζομαι άμεσα και αδιαμεσολάβητα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και δεσμεύομαι πως αν εκλεγώ θα εργαστώ για την διεκδίκηση ακόμη περισσότερων κονδυλίων για την περιφέρεια μας. Ζητώ να μου δώσετε την τιμητική εντολή, προκειμένου να αποτελέσω τη δική σας ΦΩΝΗ στην επόμενη περιφερειακή αρχή υπό την ηγεσία λαού θέλοντος του Γιώργου Ιωακειμίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.