Για την 6η επέτειο του 3ου μνημονίου

Γράφει η Ντέπη Στενού

Από το “στρίβειν δια του αρραβώνος” με το ψευτοδημοψήφισμα αλά Ελληνικά, ως τον Γάμο με δόξα και τιμή αλά Γερμανικά, μια Αυταπάτη δρόμος…

Τα ανθρώπινα όντα φαίνεται πως έχουν μια αστείρευτη ικανότητα να εξαπατούν τους εαυτούς τους και τους εξαπατούν με το να θεωρούν σαν αλήθεια τα δικά τους ψέματα. Αυτή είναι η πρώτη και η χειρότερη απάτη, να εξαπατά κανείς τον εαυτό του.

Κάνοντας αυτό, μετά είναι εύκολο να εξαπατήσουν όλους τους άλλους

Ήταν 13 Σαν σήμερα όταν το 2015 καλωσορίσαμε το 3ο αχρείαστο Μνημόνιο. Αυτό που μας ήρθε κατακέφαλα μετά το υπερήφανο Δημοψήφισμα και την ακσιοπρεπή διαπραγμάτευση του φωτισμένου ηγέτη της Πρώτης φοράς Αριστερά!

Μέρα που είναι και έτσι για την Ιστορία και κυρίως για να μην ξεχνάμε πόσο μας στοίχισαν οι αυταπάτες του Αλεκση, που αναγκαστικά θα τις πληρώνουμε μέχρι το 2060, είναι πολύ χρήσιμη μια αναδρομή σε εκείνη την εποχή της πλέριας Αγανάκτησης και Αυταπάτης.

Ακολούθησε η ανάληψη της εξουσίας από ένα συνονθύλευμα γενιτσάρων και ακροδεξιών, άσχετων καρεκλοκένταυρων, που δεν ήξερε η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους…

Μια τραυματική περίοδος για την χώρα, που το ένα σοκ διαδέχονταν το άλλο, που δεν ξέραμε τι θα μας ξημερώσει, που άλλα έλεγε ο ένας Υπουργός υπέρ της δραχμής και άλλα ο άλλος υπέρ του Ευρώ. Σε μια συγκυβέρνηση χωρίς προγραμματικές δηλώσεις, με μόνη συγκολλητική ουσία την εξουσία και που εκτός των άλλων δεινών, μας άφησε για την θυμόμαστε για πάντα μια χασούρα 100 δις, και ένα τρίτο παντελώς αχρείαστο μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας και βάρβαρα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, που αφανίζουν την όποια προοπτική ανάπτυξης, την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης προς όφελος των επιδομάτων και την Δήμευση της Δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια κι όλα αυτά μόλις σ ένα εξάμηνο….!

Δεν πρέπει να υπήρξε ποτέ άλλοτε στα πολιτικά χρονικά της χώρας, καμιά άλλη τόσο παραγωγική σε αποτυχίες κυβέρνηση, που να καταφέρει να “φεσώσει” έναν λαό μέσα σε έξι μήνες, με τόσα πολλά, για 50 χρόνια, βάζοντας την δημοσία περιουσία του υποθήκη για 99 χρόνια και το σπουδαιότερο μόνο με την “Δημιουργική της ασάφεια”…!

Δυστυχώς οι περιπέτειες από τα απόνερα του αχρείαστου Δημοψηφίσματος, δεν τελείωσαν ούτε με τον διχασμό που προκλήθηκε στην κοινωνία με την διενέργειά του, ούτε στο καταστροφικό αποτέλεσμα που αυτό είχε, με την υπογραφή του επίσης αχρείαστου 3ου Μνημονίου που θα μας στοιχειώνει με μέτρα λιτότητας για 40 ακόμη χρόνια και την εκχώρηση στους δανειστές της Δημόσιας Περιουσίας, σχεδόν μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα.

Οι επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας, θα κρατήσουν για πολύ καιρό ακόμη και θα μας στοιχειώνουν, εξ αίτιας όλων αυτών που ακολούθησαν. Από την υπογραφή 3ου μνημονίου και τα μέτρα μέχρι το 2060 και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, μέχρι τις πολιτικές σκευωρίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων, το παραδικαστικό κύκλωμα, την παράνομη επιχείρηση άλωσης των ΜΜΕ από τον Σάριζα και το ξεπούλημα της Μακεδονίας…

Όλα ξεκίνησαν σαν σήμερα το 2015 με το θρίλερ της “περήφανης” διαπραγμάτευσης του Αλέκση, για την παραμονή μας στην ΕΕ, ως αποτέλεσμα του περιβόητου Δημοψηφίσματος του “Όχι” που ο ίδιος μετέτρεψε σε “Ναι” την ακριβώς επομένη, με μια μεγαλοπρεπή κολοτούμπα που έμεινε στα πολιτικά χρονικά και τον έκανε διάσημο διεθνώς για την ευλυγισία του.

Είχε προηγηθεί εκείνη η όμορφη μέρα που μας ξημέρωσε (κατά τον κ Παππά ), με κλειστές τράπεζες και που αντί για τρεις μέρες όπως μας διαβεβαίωναν, παρέμειναν κλειστές για τρία χρόνια, αποτελειώνοντας την ήδη πληγείσα βαριά, οικονομία της χώρας…

Το χειρότερο απ’ όλα όμως, είναι ότι αυτή η εξάμηνη ανεύθυνη στάση της “δημιουργικής ασάφειας” και της “θεωρίας των παιγνίων” του τότε Υπουργού οικονομίας και “asset” της κυβέρνησης , κατά δήλωση του ιδίου του Αλέκση, ήταν αυτή που οδήγησε στην 17ωρη “ακσιοπρεπή” και μνημειώδη για την αποτυχία της διαπραγμάτευση.

Στο τέλος της υπέγραψε την άνευ όρων παράδοση της χώρας στους δανειστές, με ένα Τρίτο σκληρότερο και εντελώς αχρείαστο μνημόνιο που το έφερε από τις Βρυξέλες ως δώρο στους Έλληνες, για την εμπιστοσύνη τους να τον επιλέξουν να σκίσει τα ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μνημόνια μ ένα νόμο και ένα άρθρο…

Σαν Σήμερα λοιπόν το 2015, ήταν που τελείωσε επιτέλους για τους Έλληνες το θρίλερ του Grexit, που είχε ξεκινήσει λίγες μέρες πριν στο Eurogroup, παρουσία του νέου Υπουργού Οικονομικών και αντικαταστάτη του “asset” του Αλέκση, που έφυγε κακήν κακώς την επομένη του ιστορικού και νικηφόρου Δημοψηφίσματος.
Η τελευταία πράξη του δράματος ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του 3ου και πιο εξευτελιστικού Μνημονίου, που έχει υπογράψει ποτέ χώρα στον κόσμο !

Εξ αίτιας των Αυταπατών του Αλέκση και της παρέας του, υποχρεωθήκαμε σε μια άτακτη υποχώρηση και μια ταπεινωτική συμφωνία, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την δήμευση την Δημόσιας περιουσίας στους Δανειστές για 99 χρόνια και μέτρα λιτότητας μέχρι το 2060…!

Ήταν το νέο τίμημα που έπρεπε να πληρώσουν όλοι οι πολίτες προκειμένου να παραμείνει η Χώρα στην Ευρώπη και να μην οδηγηθούμε σε μια άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στην δραχμή, όπως ευαγγελίζονταν οι σωτήρες της Πρώτης φοράς Αριστερά, πριν καταλάβουν ότι είχαν Αυταπάτες.

Αυτό ήταν δυστυχώς το plan B και το μόνο σχέδιο που είχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. σε περίπτωση που δεν έπιανε η “μπλόφα” του “asset” της , με την εξειδίκευση στην “θεωρία των παιγνίων”…

Οι τραγικές εκείνες στιγμές που περάσαμε ως έθνος σαν σήμερα το 2015, θα μείνουν για πάντα για να μας θυμίζουν πως μπορεί να διχαστήκαμε ως Έθνος για ένα δημοψήφισμα “Μαϊμού”, μπορεί να γίναμε περίγελος διεθνώς για τις κολοτούμπες της πρώτης φοράς Αριστερής κυβέρνησης, όμως χάρις στην παρέμβαση του “κακού παλιού” που ήρθε να διώξει η Αριστερά φέρνοντας το νέο , με το απολύτως ενωτικό και δημοκρατικό σύνθημα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, γλυτώσαμε έστω και την τελευταία στιγμή από την καταστροφή και έτσι δεν κατάφεραν να τελειώσουν, ούτε την χώρα αλλά ούτε και όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους, όπως επιθυμούσαν…

Τα σχέδια να γίνουμε σε μια νύκτα, μια από αυτές τις τριτοκοσμικές χώρες που είχε ως πρότυπο ο Αλεκσης και ήταν και οι μόνες που του έδωσαν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα του περίφημου Δημοψηφίσματος του, που δίχασε τους Έλληνες, ευτυχώς απετράπησαν την τελευταία στιγμή στις 13 Ιουλίου του 2015, με το βαρύ τίμημα των μνημονίων.

Μόλις συνειδητοποίησε δηλαδή ο Ηγέτης της Πρώτης φορά Αριστερά, οτι οι ομόλογοί του δεν έπαιζαν με το σενάριο του Grexit και ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τον οδηγούσε μαθηματικά από τα μεγαλεία της πολυθρόνας του Πρωθυπουργού …στο σκαμνί με την κατηγορία της Έσχατης Προδοσίας…!

Γι αυτό ισως φρόντισε να αλλάξει τις νομικές συνέπειες για την συγκεκριμένη κατηγορία κατά την διακυβέρνησή του, για να είναι σίγουρος ότι δεν θα κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κάτι ανάλογο μετά και το ξεπούλημα της Μακεδονίας .

Είναι σημαντικό να γίνεται αυτή η αναδρομή κάθε χρόνο τέτοια μέρα, για να συνειδητοποιήσουμε από τι ακριβώς γλυτώσαμε, αφού είναι πολλοί αυτοί που ακόμη δεν το έχουν κατανοήσει ακριβώς.

Την Τρίτη, 7 Ιουλίου, η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Eurogroup από τον νέο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η ελληνική πλευρά προσέρχεται χωρίς συγκεκριμένη πρόταση για νέο πρόγραμμα. Την ίδια μέρα, ο πρόεδρος Ομπάμα επικοινωνεί τόσο με την κ. Μέρκελ όσο και με τον κ. Τσίπρα, για να ρίξει το βάρος του υπέρ της επίτευξης συμφωνίας.

Στη Σύνοδο Κορυφής το βράδυ της Τρίτης έρχονται νέα τελεσίγραφα: Ο Ντόναλντ Τουσκ στη συνέντευξη Τύπου θέτει ευθέως προθεσμία για συμφωνία ώς την Κυριακή ή έξοδο από το ευρώ. Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλάει για πρώτη φορά για το «λεπτομερές σχέδιο» της Επιτροπής για το Grexit. Πριν από τη Σύνοδο, σε συνάντηση με παρόντα και τον κ. Τουσκ, ο κ. Γιούνκερ περιγράφει αναλυτικά στον πρωθυπουργό τι περιλαμβάνει.

Το σχέδιο προετοιμαζόταν επί ένα μήνα από ομάδα 15 ατόμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πολυσέλιδο έγγραφο, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που γνωρίζει το περιεχόμενό του, υπάρχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε 200 θέματα που θα προέκυπταν σε περίπτωση ελληνικής εξόδου. Οι εργασίες της ομάδας είχαν επιταχυνθεί μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και ακόμα περισσότερο το Σαββατοκύριακο που έλαβε χώρα.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτιμά ότι θα ξεσπούσε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, σημειώνοντας ότι «ερπύστριες των τεθωρακισμένων είναι πολύ πιθανό να ακούγονταν και πάλι στους δρόμους της Αθήνας».

Την 8η Ιουλίου, κατατίθεται η επίσημη αίτηση της Αθήνας για νέο τριετές πρόγραμμα διάσωσης. Η Αθήνα στέλνει την πρόταση της το βράδυ της Πέμπτης, 9 του μηνός Ιουλίου.

Την Παρασκευή, 10 Ιουλιου , ενώ ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για τη μάχη στη Βουλή που θα καταλήξει τα ξημερώματα της επομένης με την παροχή εξουσιοδότησης από 251 βουλευτές για την επίτευξη συμφωνίας, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στέλνει ένα email σε στενό κύκλο Ευρωπαίων αξιωματούχων που προκαλεί σοκ.

Το μήνυμα, απεσταλμένο από τον Τόμας Στέφεν, εκπρόσωπο της Γερμανίας στο EWG, περιέχει –για πρώτη φορά εγγράφως– την πρόταση για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι όροι που θέτει για να αποφευχθεί –με κορυφαίο τη δημιουργία ταμείου ιδιωτικοποιήσεων με περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ και με έδρα το Λουξεμβούργο– μοιάζουν διατυπωμένοι έτσι ώστε να μην μπορεί η Αθήνα να τους αποδεχθεί.

Επιπλέον, η πρόταση περιέχει υποσχέσεις για γενναιόδωρη ανθρωπιστική βοήθεια και «κούρεμα» χρέους σε περίπτωση εξόδου.

Στο Eurogroup του Σαββάτου 11 Ιουλίου 2015, η ελληνική πλευρά δέχεται εντονη επίθεση. Ολοι οι υπουργοί, με την εξαίρεση του Γάλλου, του Κυπρίου και –σε κάποιο βαθμό– του Ιταλού, κλίνουν υπέρ του Grexit.

Τελικά η κυβέρνηση Τσίπρα κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές στις 13 Ιουλίου, υποκύπτοντας σε πολύ σκληρότερους όρους και δεσμεύσεις , από την συμφωνία που υποτίθεται ότι απέρριψε με το Δημοψήφισμα. Ουσιαστικά υπέγραψε κάτι που πότε πριν δεν είχε τολμήσει να κάνει καμιά κυβέρνηση. Την δέσμευση όλων των επόμενων κυβερνήσεων με μέτρα λιτότητας μέχρι το 2060 και την δέσμευση της δημοσίας περιουσίας μέχρι το τέλος σχεδόν του 21ου αιώνα….

Αξίζει να σημειωθεί ότι απ’ όλον τον πλανήτη, οι μονοί που συνεχάρησαν την Ελληνική Κυβέρνηση για το αποτέλεσμα του Δημοψήφισματος, ήταν οι πρόεδροι της Αργεντινής, Κούβας, Βενεζουέλας, και Βολιβίας, ενώ υπήρξε και επιστολή του Φιντέλ Κάστρο προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον ελληνικό λαό για την στάση υπευθυνότητας που κράτησε, ενώ ο Πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ συνεχάρη τηλεφωνικώς τον Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε την Ελλάδα να εκμεταλλευθεί την περίσταση και να δεχτεί την χείρα βοηθείας που της τείνει η Κίνα….Η οποία χείρα βοηθείας όμως, όπως απεδείχθη, δεν συμπεριελάμβανε καμιά απολύτως οικονομική βοήθεια στις δύσκολες ώρες…
Οι αυταπάτες , η ανεπάρκεια και η δημιουργική ασάφεια επί Αριστεράς , δυστυχώς δεν είχαν εφαρμογή μόνο στην οικονομία, αλλά σε όλους τους τομείς διακυβέρνησης, ακόμη και στην εξωτερική πολιτική της Χώρας…!

Μια από τις χειρότερες συνέπειες που μας αφήνουν τα Μνημόνια στο πετσί μας είναι η συνήθεια της πτώσης, της εξαθλίωσης. Ειδικά όταν συνοδεύονται από ένα θρασύ πρωθυπουργό που αρέσκεται στις εξυπνάδες τύπου “Τα σκυλιά ουρλιάζουν και το καραβάνι προχωρά”, η εξαθλίωση περνά σχεδόν απαρατήρητη. Συνηθίσαμε να βρισκόμαστε κάτω, να αποδεχόμαστε το χειρότερο. Δυστυχώς με την αποδοχή των χειρότερων και την επιδέξια νομενκλατούρα δεν γίνεται να δημιουργήσουμε πλούτο.

Ευτυχώς το καταλάβαμε έγκαιρα και απαλλαχτήκαμε από όλον αυτόν τον συρφετό που μας κρατούσε πίσω…

Από το “στρίβειν δια του αρραβώνος” με το ψευτο δημοψήφισμα αλά Ελληνικά, μέχρι τον Γάμο με δόξα και τιμή …αλά Γερμανικά, μια Αυταπάτη δρόμος…

Για τους υπολοίπους ‘Ελληνες, που ξεγελάστηκαν από μερικούς προοδευτικούς που κατάφεραν με ψέματα να πάρουν την εξουσία, ήταν μια εθνική καταστροφή, τις συνέπειές της οποίας θα πληρώνουν οι επόμενες γενιές για τα επόμενα 99 χρόνια. Μέχρι να τελειώσουν τα μέτρα και να επιστραφούν πάλι τα δικαιώματα της εκμετάλλευσης της Δημόσιας Περιουσίας στους Έλληνες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.