Φαινόμενα που η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει

Οι επιστήμονες προσπαθούν να επιλύσουν ιστορικά αινίγματα και παζλ, αλλά εξακολουθούν

να υπάρχουν πολλά ανεξήγητα γεγονότα στην ιστορία.Μυστήρια, αρχαίοι θρύλοι, κατάρες και φανταστικά αντικείμενα συνεχίζουν να απασχολούν επιστήμονες σε όλο τον κόσμο… ακόμη και στον 21ο αιώνα!

Ας δούμε κάποια από αυτά.

 

Η κότα ή το αυγό; 

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα; Η συγκεκριμένη γνωστή απορία μοιάζει να παραμένει αναπάντητη. Σήμερα, υπάρχουν δύο θεωρίες. Σύμφωνα με τη μία η πρωτεΐνη στις ωοθήκες της κότας ευθύνεται για τη δημιουργία των αυγών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κότα προηγείται του αυγού. Η άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το αυγό υπήρχε από την εποχή των δεινοσαύρων και για το λόγο αυτό το αυγό προϋπήρχε και η κότα αποτέλεσε το αποτέλεσμα κάποιας γενετικής μετάλλαξης κάποιου άλλου ζώου που γεννούσε αυγά. Σπαζοκεφαλιά από τις λίγες!

Μαύρες τρύπες 

Γνωρίζουμε ότι οι μαύρες τρύπες είναι πυκνότατες μάζες των οποίων το μαγνητικό πεδίο απορροφά τα πάντα στο διάβα τους. Κανείς όμως δεν μπορεί να εξηγήσει τι απογίνονται όλα όσα έχουν την κακή τύχη να απορροφηθούν από μια μαύρη τρύπα.

Κρυογενετική 

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν περιουσία ολόκληρη για να διατηρήσουν το σώμα τους σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μετά το θάνατό τους με την ελπίδα να επανέλθουν στη ζωή μόλις ανακαλυφθεί η θεραπεία της αρρώστιας που τους στοίχισε τη ζωή. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ακόμη εάν αυτό είναι εφικτό. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι αξίζει τον κόπο να το μάθουν κάποτε.

Η βροχή κρέατος στο Κεντάκι 

Στις 3 Μαρτίου του 1876, άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό στο Ράνκιν του Κεντάκι κομμάτια από κάτι που έμοιαζε να είναι κρέας. Το φαινόμενο επιβεβαιώθηκε από διάφορα δημοσιεύματα και αναλύθηκε από τους επιστήμονες οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι πρόκειται είτε για κρέας αλόγου είτε για σάρκα βρέφους. Παρόλα αυτά, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους από το να το δοκιμάσουν. Ο λόγος που το κρέας έπεσε από τον ουρανό παραμένει άγνωστος φυσικά.

Η μαθηματική διάνοια που ονομαζόταν Jason Padgett 

Φανταστείτε ότι χτυπάτε στο κεφάλι και γίνεστε ξαφνικά έξυπνος σαν τον Αινστάιν. Αυτό ακριβώς συνέβη στον αιώνιο φοιτητή Jason Padgett ο οποίος έγινε μεμιάς διάνοια μετά από ένα γερό χεράκι ξύλο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι με το τραύμα στο κεφάλι «ξύπνησαν» ικανότητες που ήταν σε λανθάνουσα μορφή.

Τα ζώα που πεθαίνουν κατά χιλιάδες 

Μια στο τόσο συμβαίνει να πεθαίνουν κάποια ζώα κατά χιλιάδες χωρίς καμία λογική εξήγηση. Αυτό συνέβη στο Αρκάνσας το 2011 όταν σχεδόν 5.000 κοτσύφια έπεσαν νεκρά από τον ουρανό. Το 2009 διάφορα ζώα, όπως εκατομμύρια σαρδέλες, χιλιάδες φλαμίνγκο και εκατοντάδες πιγκουίνοι καθώς και 60 περίπου πελεκάνοι βρέθηκαν νεκρά σε ακτή της Χιλής. Πολλοί το απέδωσαν στην κλιματική αλλαγή, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει και την εξαφάνιση του 30% των μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010.

Η πτήση 370 της Malaysia Airlines 

Στις 8 Μαρτίου του 2014, αεροσκάφος της Malaysia Airlines το οποίο πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο χάθηκε από το ραντάρ χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος. Μετά από εκτεταμένες έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, ο τελικός προορισμός του Boeing 777 δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Στοουνχετζ 

Το 2010, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας που χαρτογραφεί το υπέδαφος της γης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μυστηριώδεις μονόλιθοι του Στόουνχετζ ήταν απλώς η μύτη του παγόβουνου. Κάτω από το εντυπωσιακό μνημείο ανακαλύφθηκαν τάφροι και κοιλώματα. Η ανακάλυψη αυτή βοήθησε τους ερευνητές να υπολογίσουν κατά προσέγγιση το έτος κατασκευής του (8820 π.Χ.) αλλά δεν κατάφεραν να ανακαλύψουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για κοιμητήριο ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε κάποιου είδους θεραπευτήριο.

Η πέμπτη διάσταση 

Γνωρίζουμε ότι οι διαστάσεις είναι τέσσερις: το μήκος, το ύψος, το βάθος και ο χρόνος. Μήπως υπάρχουν όμως κι άλλες διαστάσεις τις οποίες δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε; Υπάρχουν φυσικοί που το πιστεύουν και η πιθανότητα αυτή έχει δώσει άφθονη τροφή σε συγγραφείς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας.

5απόσταγμα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.