Εθνική προδοσία: Δίνουμε χρυσό και παίρνουμε χαλκό

Γράφει ο Ιωάννης Γ. Κουλούρης, Δρ Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος

Αυτό το τερατούργημα στο οποίο κατέληξαν τελικά οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους σκοπιανούς, ούτε στα πιο εφιαλτικά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν οι Έλληνες. Είχαμε πολλές επιφυλάξεις για τις αυταπάτες του Πρωθυπουργού και την ανικανότητα του υπουργού εξωτερικών, όμως η συμφωνία στην οποία κατέληξαν είτε αποτελεί τραγικό λάθος είτε πρόκειται για ενσυνείδητη ενέργεια που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:

Μας λένε ότι εξασφάλισαν το περιβόητο erga omnes, δηλαδή έναντι όλων. Και ερωτώ:

Το erga omnes γιατί δεν ισχύει για τη γλώσσα; Ως γνωστόν η γλώσσα αποτελεί το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός έθνους και ενός κράτους, και ιδιαίτερα για μας τους Έλληνες,  εκείνο που μας ενώνει όλους τους νεώτερους μεταξύ μας και αποδεικνύει ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Και εάν μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα των σκοπιανών, τότε ποια είναι η γλώσσα των Ελλήνων Μακεδόνων;

Το erga omnes γιατί δεν ισχύει για τους σκοπιανούς ως έθνος; Εάν Μακεδόνες είναι οι σκοπιανοί, τότε οι κάτοικοι της Μακεδονίας μας τι είναι; Τα αστεράκια που θα συνοδεύουν υποτίθεται τις ανωτέρω ονομασίες είναι κοινώς σαπουνόφουσκες και στην πράξη δεν πρόκειται κανείς να τα αναφέρει.

Το κυριότερο όπλο που είχαμε μέχρι τώρα ήταν  η άσκηση του veto στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, και το απεμπολούμε στην ουσία,  και μάλιστα προκαταβολικά με την απλή υπογραφή ενός αμφιλεγόμενου υπουργού εξωτερικών. Ανεξάρτητα από τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα της ισχύος της υπογραφής αυτής, εάν αυτό δεν είναι αυθαίρετη αντεθνική ενέργεια, προφανώς αντίθετη με τη βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, που εγγίζει τα όρια της εσχάτης προδοσίας,  τότε τι είναι; Και στο σημείο αυτό ήταν προφητικοί κάποιοι που φρόντισαν να ασκήσουν σχετική μηνυτήρια αναφορά εναντίον του.

Όλα τα ανωτέρω είναι το χρυσάφι που είχαμε και χαρίσαμε στους σκοπιανούς.

Σε αντάλλαγμα τι πήραμε;

Μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για τις άλλες χρήσεις, η οποία, όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, είναι πολύ κακή γιατί συνδέει το κράτος αυτό με την Ελληνική Μακεδονία, πράγμα που είναι ιστορικά και ουσιαστικά απαράδεκτο.

Το κακό είναι ότι εμείς ως χώρα δεν κάναμε ποτέ μία δική μας πρόταση για τη σύνθετη ονομασία και αρκεστήκαμε στις προτάσεις του φιλοσκοπιανού κυρίου Νίμιτς. Πέραν τούτου πήραμε και κάποιες υποσχέσεις για αλλαγές στο σύνταγμα των Σκοπίων για απαλοιφή αλυτρωτικών αναφορών, και άλλα επουσιώδη, τα οποία σε σχέση με το χρυσάφι που δίνουμε δεν έχουν την αξία ούτε του χαλκού.

Προσωπικά έχω επανειλημμένα διατυπώσει και προς τους βουλευτές προσωπικά και μέσω των ΜΜΕ, την άποψη ότι η σύνθετη ονομασία πρέπει να είναι μία αδιαίρετη και αδιάσπαστη λέξη που να διαχωρίζει εθνολογικά, ιστορικά, γεωγραφικά και χρονικά τους σκοπιανούς από τους Έλληνες μακεδόνες.Μάλιστα έχω προτείνει ως τέτοια ονομασία τη λέξη Γιουγκομακεδονία, και αντίστοιχα γιουγκομακεδονική γλώσσα, γιουγκομακεδόνες κλπ. Δεν θέλω να επαναλάβω εδώ τα επιχειρήματε που έχω ήδη εκθέσει για την ονομασία αυτή, όμως μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάποια άλλη πρόταση. Αλήθεια δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε, ή κανείς δεν έχει την τόλμη να το κάνει;

Θεωρώ πως όσοι βουλευτές ψηφίσουν τη συμφωνία, αφενός διαπράττουν τραγικό λάθος, και αφετέρου παραβαίνουν τον όρκο που έδωσαν, ιδιαίτερα δε όσοι από αυτούς εκλέχτηκαν με τη σημαία κάποιου κόμματος και στη συνέχεια αποχώρησαν ή διαγράφηκαν από αυτό χωρίς να παραδώσουν και την έδρα τους, είναι πολιτικά  ανήθικοι και ανέντιμοι γιατί ο λαός δεν τους ψήφισε ως μεμονωμένα άτομα αλλά ως πρόταση κάποιου κόμματος.

Τέλος σημειώνω ότι πάντοτε ήμουν και είμαι ένας πολιτικοποιημένος αλλά κομματικά και πολιτικά εντελώς ανεξάρτητος και αδέσμευτος πολίτης που θεωρώ καθήκον  και δικαίωμά μου να εκφράζω τις απόψεις μου και να ενδιαφέρομαι για το μέλλον της χώρας μου, των παιδιών μου και των εγγονών μου.

http://www.elzoni.gr/html/ent/509/ent.87509.asp

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.