Ένοχοι και …συνένοχοι

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης, Υπτγός ε.α

Ανατρέχοντας στα αποτελέσματα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015, έκανα ορισμένες παρατηρήσεις. Κατ’ αρχήν υπήρξε η μεγαλύτερη στη μεταπολίτευση αποχή. Επί συνόλου 9.913.509 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ψήφισαν 5.567.426 και απείχαν 4.346.083 , δηλαδή ποσοστό 43,84%.

Όμως πιο ενδιαφέρον έχει η παρατήρηση των αριθμών που αφορούν στις εκλογικές περιφέρειες, πρώην Νομούς, της Μακεδονίας ή βορείου μέρους της χώρας για τους πιο προοδευτικούς.

Πιο συγκεκριμένα διαπίστωσα ότι στην εκλογική περιφέρεια της Φλώρινας συμμετείχε στις εκλογές και ψήφισε ποσοστό 35,91%, δηλαδή η αποχή έφτασε στο 64% περίπου. Σημειώνω ότι η υπόψη περιφέρεια έχει άμεσα, υπαρκτά και διαχρονικά προβλήματα με τους «μακεδονίζοντες». Υπόψη οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σέλτσα (άρθρο μου «Τα μυστικά του Βάλτου»), μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η συμμετοχή των κατοίκων των εκλογικών περιφερειών της Μακεδονίας έφτασε αντίστοιχα σε ποσοστά όπως παρακάτω : Γρεβενά 52,55%, Δράμα 49,56 %, Ημαθία 59,84 %, Α΄Θεσ/κης 59,88 %, Β΄Θεσ/κης 64,91 %, Καβάλα 53,42 %, Καστοριά 48,03%, Κιλκίς 53,05 %, Κοζάνη 55,51 %, Πέλλα 57,30 %, Πιερία 56,43 % και Σέρρες 47,98 %. Οι υπόλοιποι που ήταν ;

Όποια δικαιολογία και άν προβάλλουν το αποτέλεσμα είναι ότι και αυτοί θεωρούνται συνυπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και όσα αρνητικά θα έρθουν στη πατρίδα μας. Τώρα φωνάζουν για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών. Είναι αμφίβολο αν τα πράγματα μπορούν πλέον ν’ αντιστραφούν. Αναζητούν τώρα ελπίδες στο ξανθό γένος, που είχε αναγνωρίσει απ’ την αρχή τη FYROM ως «Μακεδονία», σε διάφορους υπερπατριώτες που εκ του ασφαλούς φωνασκούν και στις εκ των υστέρων διαδηλώσεις.

Και βέβαια δεν είναι μόνο η υπόψη συμφωνία, είναι η δέσμευση της δημόσιας περιουσίας, μεταξύ αυτών και αρχαιολογικοί χώροι, η διάλυση της κοινωνίας, ο κατακλυσμός της χώρας με μετανάστες και πρόσφυγες που θα διεκδικήσουν ίσα και περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα, η αυξημένη μικροεγκληματικότητα που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους, η φυγή των νέων επιστημόνων, κυρίως γιατί δεν μπορούν να αντέξουν την αναξιοκρατία, η κατάντια της πολιτικής ζωής κλπ.

Και όλα αυτά για ένα πείσμα ή μια απογοήτευση, για μια μαγκιά , με τη δικαιολογία ότι όλοι ίδιοι είναι. ΟΧΙ, δεν είναι όλοι ίδιοι και εσύ απλά κρύφτηκες πίσω από μια ατάκα, για ν’ αποφύγεις τις δικές σου ευθύνες . Η παροιμία λέει ότι «το γινάτι βγάζει μάτι».

Ο κίνδυνος ελλοχεύει αν επικρατήσει πάλι ο θυμός και η αγανάκτηση, αν κάνουμε πάλι λάθος επιλογές για να τιμωρήσουμε δήθεν αυτούς που μας απογοήτευσαν, μέχρι να ξαναδούμε ότι αυτό δεν είχε αποτέλεσμα και να έρθουμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα αντίθετη με αυτή που θα θέλαμε, μια πραγματικότητα που ενώ μπορούσαμε να συνδιαμορφώσουμε ή να βελτιώσουμε, εμείς αρνηθήκαμε ή αναθέσαμε τη δουλειά σε λάθος ανθρώπους.

Θ’ αφήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας στους κάθε λογής άχρηστους, τυχοδιώκτες, ψευτοπατριώτες, εθνομηδενιστές και άθεους;

Θ΄ αφήσουμε να διαμορφώνουν το μέλλον μας οι μετανάστες και οι πάσης φύσεως ελεγχόμενες μειοψηφίες ή συλλογικότητες ;

Θα πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας ή θα απεμπολήσουμε πάλι τα δικαιώματά μας ;

Θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα τους, όπως έκαναν και οι δικοί μας γονείς ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.