Ένα… εισιτήριο για τους Ευέλπιδες

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Είναι μεγάλη τιμή να υπηρετείς τις Ένοπλες Δυνάμεις και οφείλουμε όλοι τον πρέποντα σεβασμό στους άνδρες και τις γυναίκες που θέτουν τον εαυτό τους ως ασπίδα για την εθνική μας ασφάλεια.

Το συμβάν με τους 4 φοιτητές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που βρέθηκαν χωρίς εισιτήριο έχει διπλή σημασία.

Από την μια, οι κανόνες ισχύουν για όλους κι εφόσον τα παιδιά δικαιούνταν ως φοιτητές μισό εισιτήριο θα έπρεπε να το διαθέτουν ώστε να μην δώσουν την ευκαιρία στον οποιοδήποτε να δημιουργεί σκηνικά άβολα για κάθε πλευρά. Θα μπορούσαν τιμητικά να έχουν απαλλαγεί αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όσο συντομότερα καθιερωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο τόσο πιο γρήγορα θα εκλείψουν καταστάσεις προστριβών ανάμεσα σε επιβάτες κι ελεγκτές που εκθέτουν αμφότερους.

Από την άλλη, δεν γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι ελεγκτές είχαν ιδεολογικούς λόγους για να στοχεύσουν τους ένστολους.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ενώ είναι μεγάλο το ποσοστό των μεταναστών δεν ακυρώνουν εισιτήριο, επιδεικνύεται μια ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι τους (κοινώς κάνουν πιο εύκολα στα στραβά μάτια). Πιθανότατα να υφίσταται μια τέτοια οπτική από υπαλλήλους με… αριστερές ευαισθησίες. Αυτό φυσικά δεν τους δίνει το δικαίωμα να βγάζουν τα αντιστρατιωτικά απωθημένα τους με κάθε ευκαιρία.

Είπαμε ηλεκτρονικό εισιτήριο για να τελειώσουν όλα αυτά. Όσο ψηφιοποιείται η επαφή του πολίτη με υπηρεσίες ή το ίδιο το κράτος, τόσο μειώνεται το κόστος τους, τόσο αποτελεσματικότερη και λιγότερο διεφθαρμένη γίνεται η διοίκηση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.