Ελληνικές διακοπές με λάθος νοοτροπία

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, Φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και πολιτισμού παρευξείνιων χωρών

Μία προβληματική περιοχή στην Ζάκυνθο, ο Λαγανάς. Θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε μείνει τυφλή μία κοπέλα από την υπερβολική δόση ποτού που ήταν νοθευμένη. Πριν λίγα χρόνια είχε χάσει την ζωή του ένας Άγγλος. Την Παρασκευή θρηνήσαμε ακόμη ένα θύμα στον Λαγανά.

Κάτι πάει στραβά στον Λαγανά. Με αυτά που γίνονται δεν δυσφημείτε μόνο το νησί, αλλά και η Ελλάδα. Μπορεί ο δήμαρχος να περιγράφει ωραίες ιστορίες για το πόσο καλά τα καταφέρνει, αλλά  δεν είναι έτσι.

Είναι ντροπή για την Ζάκυνθο ο Λαγανάς, είναι ντροπή για τους Κρητικούς τα Μάλια  και η Χερσόνησος. Ξέρετε τι προβάλουμε τόσα χρόνια για τον τουρισμό μας; Φλερτ με ξένες τουρίστριες ώσπου να βρεθούμε κολλημένοι στα βράχια. Αυτό πλασάραμε στο εξωτερικό, και για αυτό το λόγο έρχονταν κάθε καρυδιάς καρύδι από κάθε χώρα.

Πότε θα κάνουμε μία σοβαρή συζήτηση για το τι τουρισμό θέλουμε στην χώρα μας; Θέλουμε τουρισμού του δεκάρικου, του εικοσάρικου ή έναν τουρισμό που θα τον έχουμε κάθε εποχή; Ο τελευταίος λέγεται τουρισμός των leader, μόνο έτσι θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε γίνει μία πλήρως τουριστική χώρα.

Έχουμε τόσα πανεπιστήμια και κάποια από αυτά είναι σε νησιά ή  κοντά σε θάλασσα και δεν έχουμε ένα τμήμα τουριστικών επαγγελμάτων ή και να υπήρχε σταμάτησε η λειτουργία του.

Οι ξένοι μας χρησιμοποιούν ως city break. Την ώρα που στα νησιά της Ελλάδας ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να πάει διακοπές. Δεν μιλάω για διακοπές τύπου Μυκόνου και τέτοιου τύπου. Αναφέρομαι σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κρήτη. Τα λεγόμενα προτεινόμενα.

Έχουμε καταντήσει σερβιτόροι των Ευρωπαίων, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι Έλληνες στα νησιά αντιμετωπίζονται εχθρικά. Στην Μύκονο Έλληνας δεν πάει παρά μόνο όταν είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μετά από εκεί στην Μύκονο γίνεται η απόβαση των Αράβων. Κάποια στιγμή όμως οι Άραβες θα σταματήσουν να έρχονται, γιατί θα βρουν αλλού καλύτερα και στην Μύκονο τι θα κάνουν τότε;

Πολλές γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν ότι σαν την Ελλάδα δεν έχει. Ναι, δεν έχει, αλλά η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι μόνο για διακοπές το καλοκαίρι.

Στα αλλά ζητήματα είμαστε χειρότεροι και από την υποσαχάρια Αφρική.

Ωστόσο, εμείς μάλλον θα συνεχίζουμε να δίνουμε σχεδόν στο φτερό στους ξένους καταλύματα για το καλοκαίρι και κάθε χρόνο θα συζητάμε για τα θύματα του τουρισμού στην χώρα μας.

Οι τουρίστες μπορεί να φτάνουν στην Ελλάδα χρήματα όμως δεν αφήνουν. Θα πρέπει κάποτε να αποφασίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά για τον τουρισμό και πως τον θέλουμε. Πρέπει να δούμε πόσο αντέχουν και τα νησιά που γίνονται τέτοια περιστατικά, να εξετάσουμε πόσους τουρίστες τέτοιας διαλογής μπορούν να αντέξουν.

Σοβαρή τουριστική χώρα θα γίνουμε μόνο όταν θα έχουμε επισκέπτες κάθε μήνα του χρόνου. Μέχρι τότε θα υπάρχουν ωράρια γαλέρας στα νησιά, οι Άγγλοι θα ξεφυτρώνουν σαν τα σαλιγκάρια όταν σουρουπώνει και θα κάνουν τα όργια. Ο κατάλογος μπορεί να εμπλουτιστεί με  πολλά περιστατικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.