Εξαρχιστάν…

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Με την πάροδο του χρόνου όλοι έμοιαζαν να συμβιβάζονται με το ιδιότυπο καθεστώς των Εξαρχείων. Λίγο οι μεταδικτατορικές ενοχές, λίγο η καλλιτεχνική της διάσταση, λίγο η απόφαση αποφυγής προκλήσεων και διαρκών συγκρούσεων, κι η περιοχή απέκτησε σιωπηλά μια αίσθηση αυτονομίας.

Τώρα όμως αποδεικνύεται ότι αυτή η ανοχή χαλάρωσε τόσο τις συνειδήσεις μας ώστε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο ανομίας. Να έρχονται δηλαδή κινήσεις πολιτών και να δηλώνουν την πρόθεση τους για αυτοπροστασία των χώρων.

Κι αν το μοντέλο που είχαν στο μυαλό τους ήταν αυτό των citizens patrol εξ Αμερικής, θα μπορούσε να ιδωθεί ως μια συμπληρωματική προσπάθεια ενίσχυσης του έργου της αστυνομίας με σκοπό την εμπέδωση κλίματος ασφαλείας. Δεν είναι όμως αυτό το σκεπτικό των αυτόκλητων… σωτήρων!

Αυτό που ουσιαστικά θέλουν να πετύχουν είναι η αυτονόμηση των Εξαρχείων με την de facto αποβολή της αστυνομίας και την αντικατάσταση της από μια επίλεκτη ομάδα που με βάση τα ιδεολογικά της χαρακτηριστικά θα κινείται, όχι για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και της ιδιωτικής ιδιοκτησίας αλλά για την διασφάλιση της απρόσκοπτης δράσης των αντιεξουσιαστών!

Η μηδενική κυβερνητική αντίδραση είναι προανάκρουσμα της παράδοσης της κρατικής οντότητας της περιοχής στις κάθε λογής… συλλογικότητες ή να ελπίζουμε ότι χτυπάει ακόμη κάποια φλέβα σύννομης συμπεριφοράς;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.