Αν είσαι άνεργος, Βασίλη

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Αν είσαι άνεργος, Βασίλη ζωγράφισε διαφορετικά τη ζωή. Κι αν πιστεύεις στον Δάσκαλο που μπορεί ν’ αλλάξει το παρελθόν, φαντάσου τι μπορεί να κάνει για το μέλλον σου.

Μάθε πρώτα ότι δεν είσαι μόνος κι ότι τα οικονομικά όχι μόνο δεν είναι τα πάντα, αλλά ούτε καν στόχος για την ανθρωπιά. Με στρατηγική μπορείς να καταφέρεις πράγματα που είναι αδιανόητα.

Κι αν δεν ξέρεις ακόμα τι είναι η αυθόρμητη κίνηση ή ο αρνητικός χρόνος, μάθε ν’ αντέχεις τις συμβουλές για να τις αξιοποιείς, διότι μ’ αυτές μπορείς να δεις τον κόσμο διαφορετικά αλλά και τον ίδιο σου τον ρόλο μέσα στην Ανθρωπότητα.

Κι αν βλέπεις, μαθητή, ότι με υπερβάσεις μπορείς να γίνεις και μαχητής, θα καταλάβεις ότι θα είμαστε όχι μόνο κοντά σε κάθε μάθημα αλλά μαζί και στη ζωή, αφού αυτή θα είναι μετά αγώνες και για σένα αλλά πάντα με σκοπό να βοηθήσεις τους άλλους που δεν μπόρεσαν ακόμα να έρθουν κοντά μας, γιατί δεν ήξεραν καν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνο συνάνθρωποι ακόμα κι όταν είναι μόνοι, διότι το πνεύμα τους πάντα σκέφτεται τους άλλους.

Αν είσαι λοιπόν κι εσύ Βασίλη ένας άλλος, δεν είσαι πια μόνος μέσα στην αδιάφορη κοινωνία, αλλά μαζί μας στην τεράστια Ανθρωπότητα του Χρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.