Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γάλλοι για να προβάλλουν Βέτο

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Για τη συμφωνία των Πρεσπών την οποία με νταούλια και βιολιά υπέγραψαν Τσίπρας -Ζάεφ παρά τη θέληση του Ελληνικού λαού αντέδρασε ο κ. Μακρόν.

Για τη συμφωνία κατά της οποίας πηγαίναμε στα συλλαλητήρια και μας έριχναν δακρυγόνα, η νέα κυβέρνηση που με αγώνες φέραμε, μας είπε ότι θα την τηρήσει και θα την τιμήσει!

Έλληνες της ΝΔ που με χαρά έλεγαν ότι δεν γίνεται τίποτα για την ακύρωσή της πώς αισθάνονται τώρα που τους αποστόμωσε ο κ. Μακρόν;

Νοιώθουν άνετα που ο λαός κατάλαβε ότι τα λένε γιατί δεν θέλουν ν αντιδράσουν; Αναρωτιόμαστε…

Αν ακυρωθεί η κακή συμφωνία και από τα Σκόπια γιατί ούτε ο πρόεδρος των Σκοπίων την έχει υπογράψει, πώς ακριβώς θα αισθάνονται οι βουλευτές της ΝΔ που έλεγαν ότι θα την τιμήσουν; Δε θα ντρέπονται τους ψηφοφόρους τους;

Γιατί δεν σπεύδουν να την ακυρώσουν μετά από αυτό από τη στιγμή μάλιστα που ούτε τα ίδια τα Σκόπια την παραβιάζουν καθημερινά;

Πόσο λογικό θα είναι να μας ξαναπούν ότι θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν; Μήπως κάποιοι στεναχωρήθηκαν γιατί φάνηκαν ανεπαρκείς;

Αναρωτιόμαστε δικαίως με τα τόσα αλλόκοτα που συμβαίνουν γύρω μας.

8 σκέψεις σχετικά με το “Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Γάλλοι για να προβάλλουν Βέτο

 • 22/10/2019, 14:56
  Permalink

  Λυπάμαι που άνθρωποι νοήμονες και επιπέδου κάνουν αυτή την κακοπροαίρετη κριτική στην κυβέρνηση με επιχειρήματα έωλα και μη ακριβή τουλάχιστον και μάλιστα παρουσιάζεται και απο την σελίδα!
  1. Η ΝΔ πάντοτε έλεγε ότι εφόσον ψηφιστεί και κυρωθεί από την βουλή του Ελλαδικού κράτους είναι υποχρεωμένη και θα την τηρήσει.
  2. Ο Μακρόν είναι πρόεδρος σε μια ανεξάρτητη δημοκρατία , μία από τις μεγάλες σημερινές και παλιότερα δυνάμεις.
  3. Εξυπηρετεί εκ του ασφαλούς τα συμφέροντά του. Δεν έκανε το ίδιο και στην Κύπρο. Όπως το ίδιο έκαναν ιστορικά και οι προκάτοχοί του! Βλέπε 1922.
  4. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν δρα αυτοβούλως ή είναι δάχτυλος άλλης Δυνάμεως, ή άλλων συμφερόντων ή σχεδίων.
  5. Εγκαλείτε την ΝΔ γιατί υλοποιεί αυτό που είπε φανερά τουλάχιστον προφυλάσσοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας μην δίνοντας πάτημα στους εχθρούς της Ελλάδας όπως θέλετε δήθεν πατριωτικό να κάνει.
  6. Θα ήθελα να μου απαντήσετε τι ακριβώς θα θέλατε να κάνει μια Ελληνική κυβέρνηση για το καλό των Ελληνικών Δικαίων ή δεν το επιθυμείτε;
  Ευχαριστώ για το χρόνο σας, επιθυμώ την απάντησή σας !

  Σχολιάστε
  • 22/10/2019, 16:35
   Permalink

   Καλός ο κομματικός πατριωτισμός αλλά η πατρίδα είναι πάνω απ όλα. Ξεχνάτε τις δηλώσεις του Μητσοτάκη για κριτική στάση απέναντι στην είσοδο των Σκοπίων στην Ε. Ε. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τη συμφωνία των Πρεσπων. Αλλά αυτά ήταν προεκλογικά. Τώρα μας νοιάζει μόνο η εξουσία.

   Σχολιάστε
   • 23/10/2019, 18:35
    Permalink

    Παρακαλώ θυμήστε μου και εγώ θα συμφωνήσω! Εσείς θα παραδεχθείτε ότι κάνετε σκόπιμα λάθος ;

    Σχολιάστε
 • 23/10/2019, 11:33
  Permalink

  Μάλλον κάποιοι δεν ζούσαν στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια. Η Ν.Δ. υποσχόταν πως θα ακυρώσει την συμφωνία μόλις γίνει κυβέρνηση και άλλαξε την στάση της τον τελευταίο μήνα πριν τις εκλογές και αυτό σε πολύ χαμηλούς τόνους. Το ότι ο Μακρόν θα κοιτάξει τα συμφέροντα της Γαλλίας είναι προς τιμή του. Αυτό πρέπει να κάνει κάθε άρχων μιας χώρας. Εννοείται πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αποφάσεις του έχουν επιρροή από τρίτους, αν και αμφιβάλω. Το αν η Ν.Δ. δίνει πάτημα ή όχι στους εχθρούς μας, το βλέπουμε από τις συνεχείς παραβιάσεις και παρεμβάσεις της Τουρκίας.Το τι θα ήθελα να κάνει είναι προφανές . Να σταματήσει να λέει ναι σε όλα και να υψώσει ανάστημα, να ανακτήσει την αξιοπρέπεια μας ακόμα και με πόλεμο. Γιατί η πατρίδα είναι πάνω από όλα, η πατρίδα είμαστε εμείς και όλοι όσοι αγαπάμε, νοιαζόμαστε και θα θυσιαστούμε για αυτούς.

  Σχολιάστε
  • 23/10/2019, 12:00
   Permalink

   Το έχω ξαναπεί όλοι αυτοί ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ κ.λ.π εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα αρκεί να περνάνε καλα, στην συνείδηση των Ελλήνων δεν πρόκειται να περάσει ποτέ αυτό το μόρφωμα των Πρεσπών και οι κοτζιαδες τσιπρεοι κ.λ.π απλά φέρθηκαν αντισυνταγματικά κάνεις δεν πούλησε πότε την ιστορία μας μόνο αυτά τα μορφώματα τον νεοταξιτων πολιτικά τόσων το έπραξαν όλοι οι λαοί γνωρίζουν την αλήθεια του Έλληνα ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ δεν θα έρθει τώρα ο κάθε τυχαίος Τσίπρας και οι προηγούμενη να αλλάξουν την ιστορία και δεν μπορούν , ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ ΛΗΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΊΝΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ ΈΒΛΕΠΕΣ ΓΙΑ 2-3000 ΑΤΟΜΑ ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΟΥ … ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΚΑΙ. ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΠΕΤΑΞΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ..

   Σχολιάστε
   • 23/10/2019, 18:40
    Permalink

    Μπορείτε να μας πείτε ποιοί δεν εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και τίνος εσείς;

    Σχολιάστε
 • 24/10/2019, 10:13
  Permalink

  Αγαπητέ Αλέξανδρε.
  Για το ποιοι ΔΕΝ εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, δεν μπορώ να απαντήσω. Μόνο ο χρόνος θα δείξει και οι κινήσεις τους. Διατηρώ βάσιμες αμφιβολίες για όλο το πολιτικό σύστημα. Εύχομαι και ελπίζω να κάνω λάθος. Για εμένα μπορώ να πω πως ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ. Μόνο τα δικά σου και των υπολοίπων που θέλουν να σκεφτούν λίγο εκτός κομματικών γραμμών με μόνο κριτήριο την ανοιχτή σκέψη και την θέληση για μια καλύτερη ζωή στην πατρίδα μας. Αν αυτό με κάνει αντιπαθή σε εσένα έχει καλώς. Μόνο παράφρονες επιθυμούν να είναι αρεστοί σε όλους.

  Σχολιάστε
 • 25/10/2019, 07:06
  Permalink

  Όσοι δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα για να μας διορίσουν η να μας βάλουν κάπου, δεν κολακεύουμε την κάθε κυβέρνηση για να ωφελούμαστε, για αυτό θα τονίζουμε τα λάθη. Όλοι εμείς που μόνο πληρώνουμε το κράτος και όλους τους πολιτικούς έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να τους τονίζουμε τα λάθη τους και φυσικά βάζουμε πάνω από όλα την Ελλάδα. Καλύτερα να διαλυθούν τα κόμματα και να μείνει η Ελλάδα. Όσοι έχουν συμφέρον δεν θα το καταλάβουν αυτό, όπως δεν το κατάλαβαν ποτέ. Εξαγριώνονταν σε άτομα που έβαζαν πρώτα την Ελλάδα και όχι τα κόμματα. Τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται κάπως τι έλεγαν. (απόδειξη τα συλλαλητήρια) Ευχαριστώ για τα σχόλια

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.