Εδώ που φτάσαμε ο ΠτΔ πρέπει να έχει και αρμοδιότητες και τι άλλο;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Για το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, των ατόμων που έχουν ελληνικές αξίες και αγαπούν την Ελλάδα, ο ΠτΔ πρέπει να μπορεί να συναποφασίσει και να μην είναι διακοσμητικό πρόσωπο, δηλαδή να του υπαγορεύουν και να υπογράφει.

Ο ΠτΔ σύμφωνα με το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού το οποίο ακούμε , διαβάζουμε και με μέρος του οποίου συζητάμε , αυτό που αγαπά την Ελλάδα, θα πρέπει: να έχει τα προσόντα και ενώ θα μπορούσε να κάνει καριέρα έξω , από τις σπουδές του και τον κοσμοπολιτισμό του, μόνο από αγάπη στην πατρίδα του εγκατέλειψε μια τέτοια καριέρα και έβαλε πρώτη την Ελλάδα.

Αν είναι από οικογενειακή παράδοση η αγάπη αυτή προς την πατρίδα του και όχι από μια πολιτική οικογένεια για αξιώματα, ακόμα καλύτερα για την Ελλάδα ,γιατί δηλώνει ικανότητες και δεξιότητες.

Θα πρέπει να είναι άτομο το οποίο δεν βρέθηκε ευκαιριακά σ αυτή τη χώρα , να λέει απρόσκοπτα τη γνώμη του, χωρίς να προσδοκά σε αξιώματα.

Θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο και να έχει συναναστραφεί με τους πολιτικούς ηγέτες των χωρών, ώστε να τον υπολογίζουν.

Θα πρέπει να μας έχει δείξει με πράξεις ότι δεν υπολογίζει, ανελεύθερα, γελοίες ταμπελίτσες και να έχει εμποδίσει με ενέργειες και χωρίς αερολογίες , την έλευση των λαθρομεταναστών, αντίθετα με τους αριστερούς η τους αριστεριστές.

Δεν θα πρέπει να είναι σαν τον σημερινό ΠτΔ που λέει ότι τα λαθρομεταναστόπουλα είναι το μέλλον του τόπου ή ότι η Ιστορία έχει αποφασίσει για εμάς, ενώ δεν υπερασπίζει τα συμφέροντα μας όπως για τη Μακεδονία.

Θα πρέπει να έχει την ωριμότητα (να είναι μετά το ιωβηλαίο έτος του, δηλαδή το πεντηκοστό) γιατί κρίνει και αποφασίζει με εμβρίθεια και σφαιρικότητα, δηλαδή πληρέστερα, ορθολογικά και εμπειρικά.

Ως γυναίκα, προτιμώ να είναι γυναίκα, και αυτό είναι μόδα να λέγεται να μη μας χαρακτηρίσουν ως αντιφεμινιστές. Όμως πρέπει να το δούμε αντικειμενικά, πέρα από φύλα, και όχι να μηρυκάζουμε ανελεύθερα.

Αν επιλεγεί ένας έμπειρος άντρας να μην έχει σύζυγο επιδεικτική όπως οι κυρίες που βλέπουμε να προβάλλονται γεμάτες ναρκισσισμό και να βγάζουν φωτογραφίες γεμάτες φιγούρα για να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο, γιατί ο κόσμος εξοργίζεται.

Θα πρέπει η σύζυγος αυτή να είναι χαμηλών τόνων, να μην επιδεικνύεται και να μην επωφελείται με θέσεις σαν την Τσίπρα , γιατί τότε είναι αποβλητέες.

Ας τα λάβουν αυτά υπ’ όψιν τα κόμματα και τα αποκόμματα, γιατί δεν θα έχουν πολιτική μακροβιότητα, αν κάνουν τα αντίθετα, ο,τι και να τάξουν

Μπορεί να φέρουν κάποιον/α, αλλά ο κόσμος θα βράζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.