Διαβάζοντας μέσα από τις γραμμές μια Συριζοσύμβαση…

Γράφει ο Κώστας Κάπος, Μηχανολόγος-Ενεργειακός Μηχανικός Σύμβουλος Αρχιτεκτονικού Φωτισμού

Παίρνετε αυτή την Προκήρυξη στα χέρια σας και αρχίζετε να την ξεσκονίζετε, και ανακαλύπτετε ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι και κάποιοι, είτε είναι εντελώς ηλίθιοι, είτε είναι λαμόγια του κερατά και έχουν στήσει τη δουλειά, επ’ευκαιρία της καταστροφής στο Μάτι.

1. Αρχικός προϋπολογισμός 806.000 ευρώ, αλλά ας πούμε ότι ανακηρύσσεται Ανάδοχος με τίμημα 400.000 ευρώ

2. “Πάχος κορμών έως 25 εκ. που σημαίνει ένα +30% για μεγαλύτερους κορμούς, οπότε πάμε στα 520.000 ευρώ

3. Πλήρης απουσία απαίτησης χειρωνακτικού προσωπικού και φορτηγών, που σημαίνει άλλο ένα 30% προσαύξηση και πάμε στα 676.000, όταν το ανακαλύψουν.

4. Εκτιμώμενος όγκος ίσος με 1300 κ.μ., τη στιγμή που ο όγκος προς θρυμματισμό ήταν τουλάχιστον το 50% των 70.000 κ.μ., δηλαδή 35.000 κ.μ. που με κατ’αναλογία προσαύξηση (27 φορές περισσότερη δουλειά), ανεβάζει την τελική δαπάνη στα 18.200.000 ευρώ+ΦΠΑ.

ΣΥΡΙΖΟσυμβάσεις του υπουργείου του Σπίρτζη…… είπατε τίποτα; Γι αυτό θα ακούσετε πολλές μπαρούφες για το “οικόπεδο στο Μάτι” αυτές τις μέρες….

(Για κάποια χρόνια η δουλειά μου σε ένα πολύ μεγάλο έργο ήταν να ανακαλύπτω τρύπες στις συμβάσεις και να προβάλλω απαιτήσεις για την εταιρεία μου. Τον πρώτο μήνα είχα βγάλει 1,5 δισ. δρχ. από διάφορα λάθη στις προδιαγραφές)

από το facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.